Spektakulær og Iskald luksus du sent vil glemme

Snø og is-hotell har blitt mer og mer populært med årene og turister fra nær og fjern står nesten i kø for å få med seg vinterens mest spektakulære og iskalde luksus opplevelse. Hotellene bygges opp hvert eneste år og er tilgjengelig fra desember til april, litt avhengig av været. Av naturlige årsaker ligger de populære snøhotellene i Norges kalde områder og er du heldig kan du få oppleve nordlyset samtidig som du tilbringer en natt eller to i flere minusgrader.

Med isskulpturer og nordlys kan du være helt sikker på at du får årets mest magiske opplevelse. Du sover i varme soveposer på reinsdyrskinn, men du bør likevel huske å kle deg godt. Hotellene har ofte en isbar som du vil utforske og ulike områder på utsiden, samt spennende opplevelser og da kan det være greit å være kledd for en skikkelig norsk vinter.

Snøhotell i Kirkenes

Det finnes nesten ikke noe vakrere i Nord-Norge enn selveste nordlyset og nå kan du i tillegg overnatte i et ekte snøhotell. Hele dette hotellet er laget av kun snø og is og har faktisk åpent hele året.

Hotellet har alt av fasiliteter og du kommer til å bli henrykt over denne helt unike opplevelsen. Hit kan du reise med hele familien eller med noen som elsker å oppleve nye eventyr.

Snowhotell Kirkenes ligger 8 kilometer utenfor Kirkenes i ekte nord-norsk villmark. Her kan du være med å kjøre hundespann og se reinsdyr som beiter rundt de unike snøhyttene. Hotellet har 13 rom og tilbyr alt av fasiliteter som du forventer deg av et hotell.

Her er toalett, dusj og badstue og tilgang til varm lounge hele døgnet. Temperaturen inne på snøhotellet holder rundt -fire grader, men rommene har alt du trenger for å holde deg god og varm.

Her kan du se nærmere på dette unike snøhotellet og bestille rom.

Husk at du også kan besøke dette fantastiske helårs snøhotellet uten å overnatte. Du kan bestille billett og få inngang til hele parken med omvisning på hotellet. Merk at transport til og fra hotellet, samt mat og drikke ikke følger med i prisen.

Hunderfossen Snøhotell

To timer fra Oslo og femten minutter fra Lillehammer finner du Skandinavias sydligste snøhotell, Hunderfossen Snøhotell. Her kan overnatte i vakre utsmykkede snøhuler og virkelig få kjenne på hvordan det er å sover ute i minus fem grader. Pakket inn i deilige og tjukke soveposer mens du ligger på ekte reinskinn blir dette en helt spesiell opplevelse.

Hver vinter så bygges snø-og is byggningene opp av intet mindre enn femten tonn med is og femten hundre kubikkmeter med snø. Alt pyntes og utsmykkes for hånd av dedikerte snøkunstnere. All is kunsten er selvfølgelig inspirert av norske folkeeventyr.

Snøhotellet har åpent fra midten av januar til begynnelsen av mars og passer for hele familien.

Her kan du se nærmere på Snøhotellet på Hunderfossen og besteille rom. 

Sorrisniva Igloo Hotell

Rett ved Altaelva finner du Norges største og verdens nordligste ishotell, Sorrisniva Igloo Hotell. Dette unike ishotellet ligger tyve minutter fra Alta sentrum og du kommer hit gjerne ved hjelp av fly. Reiser du fra Oslo kan du regne med en flytur på rundt to timer.

Hver vinter blir dette fantastiske hotellet bygget opp og har en størrelse på intet mindre enn 2500 kvadratmeter. Fra byggingen av is hotellet starter til det kan ta i mot gjester tar det rundt seks uker.

Hele hotellet er laget kun av snø og is. Alt fra rom til senger, samt glassene du drikker av i baren er sirlig laget av dedikerte arbeidere. Hotellet har rundt 30 soverom, egne suiter, en is-bar, et galleri og et is-kapell hvor du kan stå som årets brud i noe av v Norges vakreste omgivelser.

Hotellet er fylt med vakre is-skulpturer som virkelig sørger for å sette den rette stemningen og hvert år er det et nytt tema.

Selv om hotellet holder en jevn temperatur på mellom -4 og -7 grader så trenger du ikke bekymre deg for å bli kald. Her sover du i varme soveposer på ekte reinsdyrskinn, men det kan være lurt å sørge for at du kler deg i varmt termo undertøy.

Ved siden av hotellet ligger et moderne servicebygg med dusjer, garderobe og oppbevaring for baggasje. Her finner du også badstue og utendørs boblebad hvis du ønsker å slappe av og få litt ekstra varme.

Her kan du lese mer om Is-hotellet i Alta og bestille rom.

Isfiske, Nordlys og Kongekrabbe

Ved hvert av snø-hotellene finnes det flere aktiviteter som du bør sørge for å utforske. Du kan blant annet kjøre hundespann, se nordlyset, isfiske og for ikke å glemme, være med å fange kongekrabbe. Det skal etter sigende være en av de mest populære opplevelsene og mange kommer tilbake for å være med igjen og igjen.

Selv om du overnatter i flere minus grader trenger du aldri å bekymre deg for at denne iskalde opplevelsen går på bekostning av komforten. Alle snøhotellene har lagt til rette for den aller beste opplevelsen og skulle du bli kald er det flere muligheter for å få tilbake varmen, og det hele er uten tvil en helt unik opplevelse.

En tur til Nord-Norge på vinteren vil garantert friste til gjentakelse og du kommer virkelig til å huske denne opplevelsen i lang tid fremover.

God tur og gled deg til å skape fantastiske minner i et ekte vinter Norge.

 

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...