Oppleve magiske Irland- gjerne med bil

Irland er et av de mest sagnomsuste landene i Europa og er pakket med historie og mystikk. Irland er en øy i Nord-Atlanteren øst for Storbritannia. Øya er delt inn i Republikken Irland og Nord-Irland som er en del av Storbritannia. Landet er kjent for sitt grønne landskap, historiske steder og unike kulturarv, samt sitt livlige natteliv og musikktradisjoner. Irland har flere spennende steder å besøke og du kommer til å bli mektig imponert over alt det vakre som landet har å by på. Vil du oppleve det beste av landet bør du leie en bil og kjøre gjennom imponerende landskap og sjarmerende byer.

Reiser til Irland kan du besøke en av de mange historiske byene ved hjelp av bil. På små svingete veier kjører du fra landsby til landsby i spektakulær natur, ulikt noe annet du har sett. Vi har tatt en kikk på hva du bør oppleve på rundreise i Irland som kommer til å gi deg unike minner for livet.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Irland.

Klippene ved Moher

Et av de mest ikoniske landskapene i Irland et de kjente klippene ved Moher med fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Cliffs of Moher ligger langs den vestlige kysten i County Clare. De imponerende klippene strekker seg over en avstand på cirka 14 km og vil gi deg en helt fantastisk utsikt.

Klippene ved Moher er opptil 214 meter høye på sitt høyeste punkt og gir en vakker kontrast til det grønne landskapet i området. Klippene er hjemmet til en rekke sjeldne fuglearter som Atlanterhavsstæren. Om du er fugleinterressert eller ei, så er det en helt spesiell opplevelse om du skulle være så heldig å få øye på en.

Tar du turen til Klippene ved Moher kan nyte den fantastiske utsikten fra et av de fire utsiktspunktene langs klippene. Du kan også ta en guidet tur langs kysten om du ønsker det.

Klippene ved Moher er et must-see for alle besøkende til Irland og anses som en av de viktigste turistattraksjonene i landet. Planlegg gjerne besøket ditt på forhånd for å sikre deg den beste opplevelsen.

Dublins gater

Dublin er hovedstaden i Irland og har en rekke historiske bygninger, museer, teater og fantastiske gater. Dublin er kanskje en av verdens mest spennende byer og tiltrekker seg reisende fra hele verden. Her kan du også gjøre et besøk i Guinness’ magiske hjem.

Denne byen er kjent for å være en livlig by med en rekke historiske gater og områder som virkelig er verdt et besøk. Er du i Dublin bør du ta en kikk på disse fantastiske gatene og alt de har å tilby.

O’Connell Street

O’Connell Street er Dublins hovedgate og er en av de mest livlige områdene i byen. Her finner du en rekke butikker, restauranter og pubber. Her kan du gå rundt i timesvis og bare ta inn over deg alle de fantastiske inntrykkene.

Grafton Street

Grafton Street er en av Dublins mest kjente gater og er kjent for sin livlige atmosfære og sine mange musikere og gateartister. Her er det aldri et kjedelig øyeblikk og du kommer til å bli mektig imponert over alt du får se.

Temple Bar

Temple Bar er et fantastisk område i Dublin og er spesielt kjent for sitt livlige natteliv og sine mange barer og pubber. Hit reiser du hvis du virkelig vil få med deg et innholdsrikt uteliv med alt det innebærer.

Dublin’s Georgian Quarter

Dublin’s Georgian Quarter er et område som er kjent for sine vakre georgianske bygninger og sine livlige gater og torg. Du bør virkelig sørge for å ta turen til dette området når du er i Dublin.

Henry Street

Henry Street er en av Dublins livlige handlegater og har en mengde med butikker, restauranter og underholdningssteder. Er du glad i litt shopping og kultur er Henry Street området du bør oppsøke.

Turistruten Ring of Kerry

En av de mest populære turistrutene i Irland er den kjente Ring of Kerry. Den  populære turistruten gir deg vakkert landskap, små byer og imponerende historiske steder. Ring of Kerry ligger på vestkysten av Irland og er en av de mest besøkte turistattraksjonene i landet.

Ring of Kerry strekker seg over en avstand på ca. 179 km og følger en vei langs den irske vestkysten. Turen gjennom dette landskapet gir deg muligheten til å se et utvalg av vakre landskap som fjorder, fjell, innsjøer, sandstrender og historiske bygninger.

Noen av de viktigste turistattraksjonene langs Ring of Kerry som du bør få med deg er Muckross House and Gardens, Killarney National Park, og Derrynane Beach.

Ring of Kerry er virkelig verdt turen når du besøker Irland. Den vil gi deg muligheten til å oppleve den fantastiske irske naturen og den unike kulturen

Glendalough

Glendalough er en av de mest populære turistdestinasjonene i Irland. Det er en vakker dal beliggende i Wicklow Mountains som er kjent for sin vakre natur og rike historie.

Dalen var en gang en av de viktigste kristne områdene i Irland og er hjemmet til en rekke historiske monumenter og ruiner. Her finner du blant annet to kirker, en klosterskole og en katedral. Disse ruinene vil gi deg et unikt innblikk i Irlands religiøse historie.

I tillegg til sine historiske monumenter har Glendalough også en vakker natur med innsjøer, fjell, skoger og vannfall. Det er et flott sted å utforske og nyte en dag med vandring, sykling eller kajakkpadling.

Galway

Galway er en by beliggende langs vestkysten av Irland og er kjent for sin rike historie, vakre kultur, og livlige miljø. Byen har vært en viktig havneby i flere århundrer og er nå en av de mest populære turistdestinasjonene i Irland.

Galway er en gammel by med en labyrint av smale og brosteinsbelagte gater. Her kan du oppleve en helt unik sjarme med fargesprakende butikker og ulike pubber. Byen er spesielt kjent for sitt musikk- og kunstliv. Galway har en rekke festivaler og arrangementer som feirer irsk musikk, dans, teater og kunst.

Noen av de viktigste turistattraksjonene i Galway er Eyre Square, St. Nicholas’ Collegiate Church, og Spanish Arch. Galway har også en rekke museer som Galway City Museum og National University of Ireland Galway.

Cork

Cork er den nest største byen i Irland og ligger ved bredden av River Lee i den sørvestre delen av landet. Byen er kjent for sin rike historie, sine vakre parker og sine livlige omgivelser.

Cork har en gammel bydel med smale og brosteinsbelagte gater, fargesprakende bygninger, samt en rekke historiske monumenter. Byen har også flere museer som er verdt å se som Cork Public Museum og Crawford Art Gallery.

Noen av de mest populære turistattraksjonene i Cork er Blarney Castle, Cork Butter Museum og Fota Wildlife Park.

Kilkenny

Kilkenny er en vakker middelalderby med en rekke historiske bygninger og slott. Byen ligger i den sentrale delen av Irland. Byen er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og livlige kultur. Kilkenny var en gang hovedstaden i kongeriket Leinster og har bevart mange historiske monumenter fra denne tiden.

Kilkenny har en gammel bydel med smale gater og fantastisk arkitektur. Her finner du turistattraksjoner som Kilkenny Design Centre, Kilkenny Ormonde Hotel og The Medieval Mile.

Oppleve Irland med bil

Å utforske Irland med bil kan være en fantastisk måte å oppleve landet på. Da kan du kjøre fra sted til sted og oppleve landet i ditt eget tempo. Vil du kjøre på vakre landeveier og ta innover deg landets unike sjarm så bør du ta en kikk på våre tips til en perfekt biltur.

Planlegg ruten

Irland har en rekke flotte veier og landsbyer som er verdt å besøke. Planlegg ruten din på forhånd og sørg for å inkludere noen av de viktigste turistattraksjonene i området, samt noen av de mindre kjente perlene.

Legg inn pauser

Irland har et fantastisk landskap og det er virkelige verdt det å stoppe og nyte omgivelsene underveis. Legg inn pauser for å besøke vakre landsbyer, utforske historiske ruiner eller nyte det irske landskapet. Besøk viktige attraksjoner som klippene ved Moher, Ring of Kerry og Killarney nasjonalpark.

Overnatting

Det finnes flere koselige overnattingsmuligheter rundt om i Irland. Sørg for å stoppe i ulike byer underveis slik at du virkelig får oppleve det ekte Irland. Besøk pubber og restauranter og få med deg en konsert eller to, du kommer garantert til å elske det.

Når bør du besøke Irland?

Irland kan besøkes året rundt, men de beste tidspunktene for besøk avhenger av hva du ønsker å oppleve. Vår (mars til mai) og høst (september til november) er gode tidspunkter å besøke Irland. Da er været behagelig med farger i landskapet som er helt spektakulære. Sommeren (juni til august) kan også være en god tid å besøke Irland hvis du vil nyte det gode været og de mange musikk- og kulturfestivalene som finner sted.

Vinter (desember til februar) er gjerne en mer rolig periode med mindre folkemengder og lavere priser på hoteller og reise. Været kan være kjølig og regnfullt, men det kan også være en unik mulighet til å oppleve Irlands vakre og dramatiske vinterlandskap.

Gled deg til å besøke Irland. Uansett årstid vil du oppleve en rik kultur, mye historie og svært vennlige mennesker.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Irland. 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...