Opplev det beste av Finland – hele året

Finland har en lang og interessant historie. Landet ble først befolket av samiske stammer for omkring 10 000 år siden, og deretter av finsktalende stammer. I middelalderen ble Finland en del av det svenske riket, og var under svensk herredømme frem til 1809. I tiden etter var faktisk Finland en del av det russiske imperiet. Helt frem til 1917 hvor de endelig fikk sin uavhengighet, og landet ble et selvstendig demokrati.

Finland er kjent for sin høye levestandard, velutviklede velferdssystem og gode skoler. Landet er også kjent for vakker natur og ikke minst Mummi og shopping. Tar du turen til Helsingfors kan du ta en tur til den velkjente Mummi-parken. Velger du å reise til Oulu kan du oppleve Finland i naturskjønne omgivelser. Landet har mer å by på enn du kanskje visste.

Populære byer å besøke i Finland

Finland har mange vakre byer som er verdt å besøke. Noen av de mest populære byene er blant annet Helsingfors som er hovedstaden i Finland. Helsingfors er kjent for sin vakre arkitektur, shopping og flere museer, gallerier og restauranter.

Turku er Finlands eldste by og er kjent for sine vakre gamle bygninger, som domkirken og Aboa Vetus & Ars Nova-museet.

Oulu er en av de største byene i Nord-Finland, og er kjent for sin livlige kulturscene, vakre natur og populære festivaler som Oulu Music Video Festival og Oulu Children’s Culture Festival.

Opplevelser og attraksjoner i Finland

Finland har mange spennende steder å besøke for turister og noen av de mest populære attraksjonene i Finland finner du i Helsingfors. Finland kan besøkes hele året og for den som setter pris på vinteren finner du noen av verdens flotteste skianlegg og turområder i dette landet. I Finland kan du også oppleve nordlyset, kjøre hundeslede og være med på snøscooter-tur. Du kommer til å elske det.

Finland er også hjemstedet til Mummi og her kan du besøke Mummi parken som er like hyggelig å besøke både for store og små.

Landet har en rik historie og den kan du få et innblikk i gjennom alle museene som finnes. Finland er også landet med store muligheter for eksklusiv shopping og kulinariske opplevelser. Resturantene serverer alt fra lokale retter til internasjonale retter og er vell verdt et besøk. En tur på en av de mange Kaféene bør også stå på listen over det du bør sørge for å oppleve.

Her finner du alt du kan oppleve mens du er i Finland. 

Helsinki/Helsingfors

Hovedstaden i Finland har to offisielle navn som er Helsinki/ Helsingfors og er kjent for sin vakre arkitektur, livlige uteliv og sine mange museer og gallerier. Byen ligger ved Finska viken, og er omgitt av skogkledde åser og en rekke små øyer. Helsingfors er også hjemmet til en rekke viktige institusjoner, som Finlands parlament, og statsministerkontoret.

Uteliv og shopping

Helsinki har et livlig uteliv med mange muligheter for shopping og underholdning. Byen har en rekke populære shoppingområder, som Aleksanterinkatu, Stockmann, og Forum, hvor du kan finne alt fra luksusmerkevarer til unike håndverksprodukter.

I Helsinki kan du nyte deilige måltider ved en av byens mange restauranter, barer og kafeer. Her får du servert matretter fra alle verdenshjørner. Er du glad i litt liv og røre kan du glede deg over at byen har et yrende natteliv.

I tillegg til dette, har Helsinki mange kulturarrangementer, som konserter, teaterforestillinger, og andre kunstneriske arrangementer, som gir mulighet for å oppleve den livlige kulturen byen.

Attraksjoner i Helsinki

Mange turister besøker Helsingfors/ Helsinki for å se på mange av landets kjente landemerker som domkirken, Uspenskin-katedralen og Sibelius-monumenttet.

Senatstorget er det historiske torget i Helsinki og er kjent for sine vakre gamle bygninger, som Finlands parlament, domkirken, og Universitetet i Helsinki.

Sibelius-monumenttet er det ikoniske monumentet i Helsinki, som hyller den berømte finlandske komponisten Jean Sibelius.

Ta også gjerne en kikk på Suomenlinna som er den gamle festningen i Helsinki, som ligger på en gruppe øyer i havneområdet. Festningen er på UNESCOs verdensarvliste og er en populær turistattraksjon.

Helsinki har også en mengde med spennende museum som f.ekseller Kiasma-museet for samtidskunst, Designmuseet, og Ateneum-museet for kunst. Designmuseet er et museum som har fokus på design, kunst og arkitektur.

Helsinki har faktisk også Finlands største fornøyelsespark, Linnanmäki. Her finner du en rekke spennende karuseller, attraksjoner, og underholdning for hele familien. Når du er i Helsinki må du også sørge for å få med deg Mummi-parken.

Her kan du se nærmere på hva du kan oppleve i Helsinki.

Overnatting i Helsinki

Helsinki har en rekke hoteller å velge mellom både med nærhet til flyplassen og til sentrum. Er du en av dem som setter pris på en nær beliggenhet til det meste som skjer og som liker å oppleve verden til fots? Da bør du sørge for å bestille et hotell som ligger i sentrum.

Hotel Kämp

Hotel Kämp er et luksuriøst hotell fra 1887 som ligger i sentrum av Helsinki. Hotellet er eksklusivt innredet og har en historisk eleganse du skal lete lenge etter. Her mangler det ikke på noe.

Rommene har marmorbad, fantastisk utsikt, deilige segner og en helt unik roomservice. Hotel Kâmp har også en av byens beste restauranter. Et fransk-inspirert brasseri med alt du kan drømme om på menyen.

Hilton Helsinki Strand

Hilton Helsinki Strand ligger i nærheten av strandpromenaden i Helsinki og har en rekke velutstyrte rom og suiter. Hotellet er en del av den kjente Hilton kjeden så du kommer garantert ikke til å mangle noe.

Hotellet har en flott restaurant og en cocktailbar som er viden kjent gjennom hele Helsinki. Her kan du starte og avslutte dagen med noen av verdens beste drinker laget med egen sirup produsert på huset.

Radisson Blu Seaside Hotel

Radisson Blue ligger plassert i nærheten av sjøen ved fiskebukta i Helsinki. Hotellet kan by på en med en mengde velutstyrte rom og suiter. I tillegg til en rekke fasiliteter som treningssenter, sauna, og restaurant.

Her finner du de beste prisene på hotellovernatting i Helsinki/ Helsingfors.

Tampere

Tampere er en by i det sentrale Finland og er den tredje største byen i landet. Byen ligger ved en innsjø og er omgitt av et vakkert fjellandskap. Tampere er kjent for sitt livlige uteliv og har i tillegg flere museum og kafeer å velge mellom.

Opplevelser i Tampere

Blant de mest populære attraksjonene i Tampere er Särkänniemi-akvariet og fornøyelsesparken, Tampere-talo konserthus og Tampere Kunstmuseum. Byen er også kjent for sin industrielle historie og har derfor en rekke interessante museer som Tampere Arbeidermuseum og Vapriikki-museet. Begge gir innblikk i byens bakgrunn som hovedstaden i Finlands tekstilindustri.

Tampere har også et livlig uteliv med mange kafeer, restauranter og barer og er omgitt av vakker natur med mange parker og grønne områder. Det er en rekke flotte turstier i området som gir mulighet til å utforske den omkringliggende naturen.

Uteliv og shopping i Tampere

Tampere er kjent for å ha et livlig uteliv med mange muligheter for shopping og underholdning. Byen har en rekke populære shoppingområder, som Hämeenkatu, Koskikeskus og Ideapark hvor du kan finne alt fra luksusmerkevarer til unike håndverksprodukter.

De mange kafeene, restaurantene og barene i Tampere tilbyr alt fra tradisjonelle finlandske retter til smaker fra det internasjonale kjøkken. Byen har også en rekke utesteder og nattklubber for den som liker litt fart og moro.

Her finner du de beste opplevelsene Tampere.

Overnatting i Tampere

Tampere har flere hotell å velge mellom. For å få mest ut av besøket ditt i denne byen bør du velge et hotell som ligger sentralt i sentrum. Da har du korte avstander til det meste av det som er å se og oppleve i denne flotte finske byen.

Original Sokos Hotel Ilves

Original Sokos Hotel Ilves lhar utmerket beliggenhet i sentrum av Tampere. Hotellet har panoramautsikt over byen og kan by på både innendørs svømmebasseng, sauna, boblebad og hele fem luksuriøse restauranter.

Radisson Blu Grand Hotel Tammer

Radisson Blu Gran Hotel Tammer er et luksushotell som ligger i sentrum av Tampere. Her kan du lene deg tilbake og låne en bok fra hotellets bibliotek, eller sitte på terrassen og nyte noe godt å drikke. Hotellet har flere velutstyrte rom og suiter med behagelige senger og alt du trenger av fasiliteter.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Tampere.

Turku

Turku er en by i det sørvestlige Finland og er den eldste byen i landet. Byen ligger ved Aurajoki-elven, og er omgitt av et vakkert fjellandskap. Turku er kjent for sine gamle bygninger og historiske landemerker som domkirken og Aboa Vetus & Ars Nova-museet.

Attraksjoner i Turku

Blant de mest populære attraksjonene i Turku finner du Turku-slottet, Forum Marinum-museet og Luostarinmäki-museet som gir innblikk i byens historie. Turku er også hjemmet til en rekke kulturarrangementer som Turku-festivalen og Midnight Sun Film Festival.

Shopping og uteliv i Turku

Turku har mange muligheter for shopping og underholdning. Byen har en rekke populære shoppingområder som Hansakortteli, Kauppakeskus Mylly og Hansa Emporium hvor du kan finne alt fra luksus merkevarer til unike håndverksprodukter.

Når det gjelder uteliv har Turku mange kafeer, restauranter og barer som tilbyr alt fra tradisjonelle finlandske retter til retter fra det internasjonale kjøkken. Byen har også et livlig natteliv med flere utesteder og nattklubber.

I Turku finner du også et rikt utvalg av kulturarrangementer. Her kan du gå på konserter, teaterforestillinger og andre arrangementer som er verdt å få med seg.

Her finner du de beste opplevelsene i Turku.

Overnatting i Turku

Turku har flere hotell å velge mellom med flotte restauranter og barer. Flere av hotellene har perfekt beliggenhet sentralt i sentrum med kort vei til de fleste opplevelser og attraksjoner.

Scandic Hamburger Börs

Scandic Hamburger Börs ligger midt i sentrum og kan by på romslige rom, restaurant, bar og en takterrasse som gir panoramautsikt over Turku. Her møtes både tilreisende og byens beboere for en hyggelig stund.

Original Sokos Hotel Turun Seurahuone

Original Sokos Hotel Turun er et historisk boutique hotell i sentrum av Turku. Hotellet ligger sentralt plassert med kort vei til det meste av attraksjoner. Original Sokos har en flott restaurant med bar, samt en rekke velutstyrte rom og suiter.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Turku.

Uleåborg (Oulu)

Oulu er Uleåborg på Finsk og er en by som ligger i den nordlige delen av Finland og er en av de største byene i Nord-Finland. Byen ligger ved Oulujoki-elven, og er omgitt av en vakkert fjellandskap.

Attraksjoner i Oulu

Blant de mest populære attraksjonene i Oulu er Tietomaa-museet, Oulu Museum of Art, og Oulu City Theatre. Byen er også kjent for sin teknologiske bakgrunn og har en rekke interessante museer som Oulu Mining Museum og Oulu Museum of Invention.

Oulu har også et livlig uteliv med mange kafeer, restauranter, og barer, og er omgitt av vakker natur med mange parker og grønne områder. Her finner du en rekke flotte turstier  som gir mulighet for å utforske den omkringliggende naturen.

På vinteren er denne byen et eldorado for alle som elsker å stå på ski. Her finnes en rekke opplevelser som gjør turen ekstra innholdsrik.

Shopping og uteliv i Oulu

Det finnes en rekke restauranter i Oulu som tilbyr mange ulike typer mat fra tradisjonelle finlandske retter til retter fra det internasjonale kjøkken. Her kan du velge mellom restauranter som garantert vil gi deg en kulinarisk opplevelse.

I tillegg til dette har Oulu en rekke festivaler og arrangementer som er kjent for sitt utvalg av mat og drikke som Oulu Food Festival, Oulu Market Square Summer og Oulu Crayfish Festival som gir mulighet til å prøve ut ulike typer mat og drikke fra regionen.

Oulu har en rekke steder å shoppe og du kan velge mellom store sentre og unike spesialbutikker. Noen av de mest populære shoppingområdene i Oulu er blant annet Kauppakeskus Valkea som er et stort kjøpesenter i Oulu sentrum.

Kauppakeskus Zeppelin ligger også i sentrum og har en mengde med spennende butikker og ulike spisesteder. Vell verdt å ta en kikk på.

Vil du styre unna de store kjøpesentrene bør du ta en tur i gågaten i Oulu, Torikatu. Her finner du alt av spennende butikker med varer fra både inn og utland.

Oulu Market Square er også verdt et besøk. Det er det historiske torget i Oulu sentrum og er full av unike opplevelser.

Her finner du de beste opplevelsene i Oulu.

Overnatting i Oulu

Oulu er en fin by og har flere overnattingstilbud å by på. Du kan bo i alt fra leiligheter til ulike hotell. Noen hotell har sentral beliggenhet mens andre er plassert litt i utkanten av byen. For den beste opplevelsen lønner det seg å finne et hotell som ligger sentralt i sentrum slik at du har korte avstander til restauranter og attraksjoner.

Scandic Oulu City

Scandic Oulu City ligger i sentrum av Uleåborg med kort avstand til alt av attraksjoner og opplevelser. Hotellet har en egen restaurant på området og kan by på aktiviteter for både store og små. Rommene er delikat innredet og sørger for en god natt søvn slik at du kan oppleve det beste byen har å by på – opplagt og uthvilt.

Radisson Blu Hotel, Oulu

Radisson Blu Hotel i Oulu er en naturlig møteplass for både tilreisende og fastboende. Den anerkjente Bistroen sørger for en helt spesiell opplevelse hvor hver og en av gjestene blir ønsket personlig velkommen. Hotellet er miljøvennlig og kan skilte med en nydelig utsikt over byen og ligger 20 minutter fra flyplassen i Oulu.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Oulu.

Gled deg til å oppleve Finnland og alt det fine landet har å by på. Finland passer perfekt for en langhelg med noen du er glad i.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...