Opplev den majestetiske Isbreen Folgefonna i Hardanger

Vil du oppleve en vaskekte isbre bør du ta turen til majestetiske Folgefonna. Den er Norges tredje største isbre og ligger på Folgefonnhalvøya i Hardanger. Folgefonna har vært en turistatraksjon helt siden 1833. I dag utgjør Folgfonna hjertet av Folgefonna nasjonalpark, som ligger mellom fjellene i Hardanger. Både i og utenfor nasjonalparken kan du se vakre isfall og fossende elver med isgrønt smeltevann.

Selv om en isbre dannes av snø og rim som blir som en masse som beveger seg nedover fjellsiden finnes det et gammelt sagn om hvorfor Folgefonna oppstod. Folgefonna skal ha  oppstått som en straff fordi bygdefolk fra syv prestegjeld levde et syndig liv. Mens bygdefolket var i gudstjeneste kom det et brått og uventet snøfall som tok liv av alle bortsett fra en jente som var hjemme.

Vi har sett på hvor du bør bo hvis du har planer om å ta turen til Folgefonna, og hvordan du kan oppleve denne fantastiske isbreen.

Rosendal Fjordhotel

Rosendal ligger i utgangen av Hardangerfjorden mellom vakre og majestetiske fjell, og er kjent som en historisk og kulturell bygd. Vil du oppleve Folgefonna kan du bo på vakre Rosendal Fjordhotell som ligger i sentrum av Rosendal.

Med majestetiske fjell som bakteppe ligger hotellet vakkert plassert kun noen få meter fra den sagnomsuste fjorden.

rosendal fjordhotel

Hotellet har både restaurant og bar, samt en terrasse som tilbyr fantastisk panoramautsikt. I restauranten kan du nyte en bedre tre-retters middag mens du har nydelig utsikt over fjorden.

Hotellet kan friste med overnatting for to personer i en juniorsuite med utsikt over fjorden til 2700 kr. pr døgn for to personer.

Rosendal er også et godt utgangspunkt hvis du vil oppleve både Trolltunga og Preikestolen.

Her finner du de beste tilbudene for overnatting i området rundt Folgefonna i Hardanger.

Folgefonna

Den kjente isbreen Folgfonna ligger en 40 minutters kjøretur fra Rosendal, men skal du til sommerskisenteret må du regne med en biltur på rundt 1,5 time. Du kan se og oppleve Folgefonna fra kajakk, til fots eller med ski på bena. Uansett hva du velger vil du få spektakulære naturopplevelser fra en av Norges største isbreer.

Opplev isbreen med Kajakk padling

Folgefonna er et fantastisk syn og i kajakk vil du padle i krystallklart vann rett ved siden av denne enorme majesteten. Du har en erfaren guide med deg på hele turen. Du må regne med at turen kan være krevende, men du vil få en helt unik opplevelse. Alle som deltar må ha fylt 15 år.

folgefonna

Kan det bli vakrere? Med kajakk vil du oppleve et spektakulært padle-eventyr hvor du padler helt inntil Folgefonna blant isfjell og imponerende fjellsider.

Brevandring

Med en brevandring kan du oppleve Folgefonna til fots, og vandringer på Folgefonna har faktisk foregått helt fra slutten av 1800-tallet. Du bør ikke legge ut på en brevandring uten å ha med deg en erfaren guide. Snødekket som legger seg over isbreen kan skjule skumle sprekker i isen, samt at det er greit å vite hvor du bør gå.

brevandring

Turen kan være krevende så du bør være i grei fysisk form før du setter i gang med denne fantastiske brevandringen. I sommersesongen kan man gå over breen mellom Fonnabu og Holmaskjer. En tur som tar rundt tre timer fra start til slutt.

Stå på ski på isbreen

Sommerskisenteret Fonna Glacier Ski Resort ligger på isbreen Folgefonna. Det går heis opp til toppen som ligger 1450 m.o.h. Her får du en fantastisk utsikt over isbreene, Hardanger og Nordsjøen.

1199

Sommarskisenteret blir regnet som et av Skandinavias fremste skisentre. Helt ved kanten av isbreen kan du oppleve folkelig luksus med en kulinarisk opplevelse i storslåtte omgivelser.

Baroniet Rosendal slott

Tar du turen til Rosendal bør du også ta deg tid til å ta turen innom Baroniet. Det er et vakkert slott fra 1665 hvor du kan ta en vandring gjennom spennende historie og den unike hagen. Her finner du hele 1700 blomstrende rosebusker.

baroniet

Her vil du oppleve over 300 år med historie. Slottet er fortsatt bevart slik de siste eierene forlot det i 1927. Her får du en rundtur i forskjellige tidsaldre, samt den vakre hagen som er vel ivaretatt og intet mindre en fantastisk.

Slik kommer du deg til Rosendal

Fra Oslo til Rosendal bør du regne med en biltur på rundt 6 timer. Du kjører mot Haugesund og Konsberg, via Odda og gjennom den nye Mælefjelltunellen.

Fra Bergen bruker du rundt 2,5 time i bil inkludert en liten fergetur.

Reiser du derimot fra Trondheim vil du bruke mellom 10 til 11 timer fra start til slutt hvis du kjører turen i ett strekke. Du bør sørge for å ta pauser underveis. Det krever årvåkenhet av en god sjåfør, og det er mange flotte steder å stoppe underveis.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...