NFTer – kunst du kan se uten å stå i kø

Den siste perioden har det vært mye snakk om NFT-er, eller såkalt digital kunst som det gjerne omtales som. Trenden har faktisk utviklet seg så raskt, at mange profilerte kunstnere i dag lanserer sine egne NFTer. Dette har åpnet for et helt nytt marked, der man kan se på kunstverk til millioner av kroner, uten at man må stå i en timelang kø på et varmt museum. 

Imidlertid er det fortsatt stor usikkerhet knyttet til hva en NFT egentlig er for noe, og dette skal vi forsøke å avklare i denne artikkelen. Det å kjøpe NFT kan nemlig være en attraktiv investeringsmulighet, men da gjelder det å vite hva man handler. 

Hva er en NFT?

En NFT eller Non-fungible Token som det egentlig står for er det vi gjerne omtaler som digital kunst. Dette er unike eiendeler knyttet til ethereum blokkjeden, noe som gjør det mulig å spore eierskap, men ikke kopiere den. Mange har derfor valgt å lansere bilder, videoer, memes og lyd i form av NFT-er. Disse objektene kan sammenlignes med det å investere i fysisk kunst, men det er også noen store forskjeller som er verdt å merke seg.

Sammenlignet med det etablerte kunstmarkedet, er det en rekke ‘amatør’ aktører knyttet til NFT markedet. Dette betyr at mange av de nye NFT-ene som lanseres hver eneste dag, i bunn og grunn er helt verdiløse. Derfor er det viktig å vite hva man investerer i, slik at man kjøper NFT-er som faktisk har en mulighet til å øke verdi. Dette er kjent for de fleste fra kunstmarkedet, da kunstneren ofte har like mye å si for bildet som det faktiske motivet. 

Slik kan du se på NFT kunst

Fordelen med NFT-er er at de ligger tilgjengelig på nett. Dette betyr at du kan se på dem hvor du måtte ønske, helt uten å måtte stå i kø. Det har etterhvert dukket opp flere digitale ‘gallerier’ for NFT kunst, slik at eierne av bilder kan fremvise disse til et publikum. Dette kan være et spennende alternativ for deg som vil lære mer om de hotteste objektene i markedet, eller bare vil se på noen spennende bilder. 

Du kan også velge å besøke ulike markedsplasser som OpenSea. Her omsettes NFT-er gjennom auksjoner, noe som betyr at det finnes et enormt utvalg NFT-er å se på. Vår klare anbefaling er imidlertid at du setter deg godt inn i markedet før du ser på mulighetene for å investere i NFT-er for avkastningen.

Det er mange investorer som ser etter avkastning på NFT-er, men de fleste som kjøper tilfeldige NFT-er vil nok tape penger i det lange løp. Pass derfor på at du kjøper verk fra etablerte aktører, og gjerne fra kunstnere som allerede har oppnådd avkastning på lignende arbeider tidligere. På denne måten kan du enklere finne objekter som faktisk har en investeringsverdi, og på den måten øke sannsynligheten for at investeringen din gir en positiv avkastning over tid. 

SISTE ARTIKLER

Safari i Kenya- Reisen vi aldri glemmer

Er det én ting du må sørge for å gjøre før du forlater denne verden så er det å reise på safari, det er...

Dagscruise med katamaran i krystallklart vann på Gran Canaria

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å reise på ferie til Kanariøyene og spesielt gjennom vinteren. På Gran Canaria er det...

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt i vårt langstrakte land og er det en del av...

Oppleve Alaska? Her er alt du trenger å vite

Alaska er USAs største stat og er faktisk like stor som Tyskland, Frankrike, Spania og Storbrittania til sammen. Likevel bor det ikke mer enn...

Drømmer du om å oppleve Færøyene? Her er alt du trenger å vite

Færøyene er kjent for fiske og barsk natur med bratte klipper, gresskledte åser og litt skog. Øygruppa i Nord-Atlanteren er et av tre selvstyrende...
Reise-ferie-hotell

Workation: Alt du trenger å vite om å jobbreise

Mye av arbeidsdagen vår foregår i det digitale rom, noe som har gjort workation (arbeidsferie) til et fristende alternativ for mange. Dette innebærer at...

Norske Opplevelser

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt...

Spektakulær og Iskald luksus du sent vil glemme

Snø og is-hotell har blitt mer og mer populært med årene og turister fra...

Opplev fantastiske Røros hele året

Øverst på en fjellvidde finner du vakre Røros som blir godt besøkt av turister...

Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen...

Leie bobil i Norge – Alt du trenger å...

Har du lyst til å oppleve Norge og resten av verden bør du en...

Dette bør du pakke med deg når du skal...

Om du er førstegangscamper med bobil kan det være greit å tenke over hva...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...