Lysebu- Norges vakreste hotellopplevelse

Rett på utsiden av Oslo sentrum på Voksenkollen, 500 meter over havet, finner du Lysebu kurs-og konferansehotell. Du følger veien inn i skogen og langt der fremme foran deg åpenbarer hotellet seg. Ikke ulikt en kongsgård fra de Norske eventyrene stiger det frem i lyset. Lysebu kan skilte med en historie som strekker seg helt tilbake til 1918 og det var Overrettsaksaksfører Herman Krag som i sin tid fikk bygget Lysebu hvor Magnus Poulsen fikk i oppdrag å utforme denne unike perlen.

Herman Krag og Poulsen var begge en del av Lysakerkretsen og Krag skulle bruke Lysebu som sin private hytte. Han solgte kort tid etter Lysebu til Klavenessfamilien, som straks så seg nødt til å bygge ut og i 1920 så dermed Kavalersalen dagens lys.

Hos Lysebu kan du arrangere både bryllup, selskap, julebord, dåp, kurs-og konferanse, samt en romantisk weekend eller en helg med vin og gourmet på menyen. Her er det kun fantasien som setter grenser og du kommer til å elske hvert minutt du er på denne vakre plassen.

Lysebu opprinnelse

Arkitekt Magnus Poulsen fikk oppdraget med å tegne bygningene på Lysebu. Miljøet skulle være inspirert av Norske tradisjoner som blant annet kongsgårdene i våre utallige norske eventyr, og det er ikke tvil om at Poulsen lyktes med oppdraget.

Herman Krag og Poulsen var begge en del av Lysakerkretsen / Nansen kretsen og Kraag skulle bruke Lysebu som sin private hytte. Krag solgte, derimot, Lysebu til Klavenessfamiline i 1920 og de så seg nødt til å bygge ut, dermed så den unike Kavalersalen dagens lys.

Under krigen ble Lysebu okkupert av tyskerne, men etter krigens slutt ble Lysebu gitt til Danmark som takk for hjelpen under krigens harde kår. I dag er Lysebu driftet av fondet Dansk- Norsk samarbeid som ble etablert i 1945.

Her kan du lese mer om historien til Lysebu.

Norges flotteste beliggenhet

I dag er Lysebu et ettertraktet Kurs-og konferansehotell og har kanskje en av Norges beste beliggenhet. Hotellet er til stor glede for tilreisende fra både inn og utland og har virkelig satt seg på kartet over eksklusive opplevelser.

Når du entrer Lysebu blir du møtt med et smil og du kjenner umiddelbart at her vil du være, helst en god stund. Det vakre tunet som er omkranset av historiske bygninger er bare en del av det som gjør dette hotellet til noe helt spesielt.

Romantikk og kjærlighet

Av og til trenger vi et avbrekk fra hverdagen og da bør du ta turen til Lysebu og oppleve en romantisk weekend, eller en gourmet weekend. Her kan du være helt sikker på at romantikken vil blomstre.

Friske blomster på rommet, en eksklusiv tre-retters middag i den unike restauranten samt et besøk i velværeavdelingen vil virkelig sørge for en perfekt helg.

Her kan du se nærmere på en romantisk weekend hos Lysebu.

Livets vakreste eventyr

Mange benytter også Lysebu for å feire den største dagen i sitt liv og hotellet stiller med alt for at du skal få en vellykket bryllupsfeiring. Alle selskapslokalene har en helt unik historie og du bør absolutt ta en ekstra kikk på Kavalersalen.

Den ble bygget etter ønske fra Klavenessfamilien etter at de så behovet for å utvide Lysebu. Salen ble i sin tid avduket av Hennes Majestet Dronning Margrethe. Her er alt fra rosemalingen til lysekronen original og du kan ikke bli annet enn mektig imponert.

Her kan du se nærmere på bryllupsfeiring på Lysebu.

Gourmet og vin i salig kombinasjon

En du en mat-elsker så må du sørge for å oppleve en gourmet weekend. Det passer for alle som har et hjerte som slår ekstra for unike retter med fokus på lokale råvarer. Her lages alt fra bunnen av med ekte kjærlighet til naturen og med respekt for råvarene.

Ut fra kjøkkenet vil det komme seilende en fem-retter, eller en syv-retters meny, med tilhørende vin som virkelig kommer til å ta deg med storm. Oppgrader opplevelsen ett hakk å få champagne som venter på deg på rommet og delta på en helt fantastisk afternoon-tea. Dette er virkelig et avbrekk fra hverdagen som er deg vell unt, og enda litt til.

Her kan du se nærmere på en Gourmet weekend.

Skjem deg bort med litt luksus i velværeavdelingen

Lysebu har en luksuriøs velværeavdeling som du ikke vil gå glipp av. Her finner du et innendørs basseng, badstue og et treningsrom. I tillegg kan du unne deg selv en velgjørende klassisk massasje eller en healingmassasje, samt prøve Reiki.

Her kan du se nærmere på velværeavdelingen på Lysebu.

Kjøkken i verdensklasse

Kjøkkenet på Lysebu er i verdensklasse og hver rett er nøye utviklet og gjennomtenkt av kjøkkensjefen. Hver måned planlegges og igangsettes det en ny fem-retters meny basert på sesongens råvarer.

I tillegg sørger restaurantsjefen for en vinmeny som passer til hver og en av rettene. Her ligger alt til rette for en kulinarisk opplevelse uten sidestykke. Du kan også nyte et rikt utvalg av retter fra á la carte menyen om du heller vil det.

Hos Lysebu får du også øl som er brygget på huset. Med kompetanse og kunnskap har bryggerimesteren funnet frem til de optimale oppskriftene som gjør ølet til en fantastisk smaksopplevelse. Du kan bestille ølet i restauranten eller du kan samle gjengen å delta på ølsmaking.

Den beste starten på dagen

Lite passer bedre enn en bugnende frokost når du skal starte dagen og her kan du nyte selvproduserte fristelser som honning, syltetøy og juice som er laget med kjærlighet og omhu fra Lysebu sine egne bier og kjøkkenhage.

Er du en av som setter pris på en rolig start på dagen kan du også få frokosten servert på rommet om du ønsker det. Sørger du i tillegg for et rom med balkong og utsikt får du den beste starten på dagen.

En av Norges beste vinkjeller

Foruten beliggenheten og den unike atmosfæren så er det én ting som Lysebu virkelig er kjent for og det er sin fantastiske vinkjeller. Den var i sin tid en gammel brønn, men den ble bygget om til en eksklusiv vinkjeller som nå har perfekte lagringsforhold for årgangsviner.

Her finner du over 4500 eksklusive viner hvor opprinnelsen stort sett er Europa. I tillegg til vinkjelleren har Lysebu også sin egen nydelige vinstue hvor man kan arrangere vinsmaking i et helt fantastisk miljø.

Vinkjelleren på Lysebu er faktisk så eksklusiv og berømt at den helt fra 2005 har blitt kåret til en av verdens beste vinkjellere av magasinet Wine Spector. Kåringen kan sammenlignes med de høyt skattede stjernene i Michelin-Guiden, og anses som en enorm anerkjennelse. Faktisk så er Lysebu i toppen av sjiktet blant hele 876 vinrestauranter verden over.

Her kan du lese mer om vinkjelleren på Lysebu.

Overnatting og sjelero

Rommene på Lysebu er romslige og vakkert innredet. Dette er stedet hvor du får lave skuldre i unike omgivelser. Mange av rommene har balkong med utsikt og noen har både velværeavdelingen og restauranten i umiddelbar nærhet. Sengene er behagelige og du kan være helt sikker på at en natt eller to her kommer til å gi deg fornyet energi.

Hvert av rommene innehar, som resten av hotellet, en lang og unik historie og det gjenspeiler seg i alt fra innredning til atmosfæren. Uansett hvilket rom du får vil du virkelig føle at du stiger inn et helt utrolig univers.

Her kan du se nærmere på hotellet og bestille rom.

Opplevelser på Lysebu

Foruten vinsmaking, gourmet kvelder og avslapning i hotellets spa har Lysebu flere unike opplevelser å by på. Her går drømmer i oppfyllelse, alt mens du er tett på naturen i et stort stykke historie.

Lysebu ligger midt i Nordmarka og har perfekt beliggenhet for deilige naturopplevelser. Her kan du gå fotturer, gå på ski eller sykle, alt et steinkast fra hotellet. Med et brett utvalg av aktiviteter og opplevelser er dette det perfekte sted for både store og små. Delta på kokkekurs, kanefart og se satelittutstillingen fra Henie Onstad. Her er noe for alle.

Sett utfor Holmenkollen

Har du alltid drømt om å stå på toppen av Holmenkollen? Nå kan du få oppfylt ønsket til det fulle med en egen zip line som sender deg utfor i en forrykende fart.

Kokkekurs

Lysebu tilbyr også kokkekurs hvor du vil lære hvordan du behandler råvarene med respekt og hvordan du med enkle grep kan lage smakfulle og innovative retter uten å være kokk. Reis hjem igjen med sekken full av kunnskap som kommer til å begeistre de rundt deg.

Kunstutstilling på Lysebu

Lysebu har mye å by på og her finner du også et eget galleri med en utrolig kunstutstilling. Hotellet har gjennom årenes løp samlet både malerier, tegninger og statuer som er vell verdt å ta en kikk på. Her kan du også få en guidet tur av hotelldirektøren og se satelittutstillingen fra Hennie Onstad.

Her kan du se mer av alt det som Lysebu har å tilby av unike opplevelser.

Med kjærlighet for naturen

Lysebu er så mye mer enn et hotell. Her er du langt vekk fra hverdagens stress og mas og Lysebu kan ikke sammenlignes med noe annet hotell. Her er det intimt, eksklusivt, luksuriøst og koselig. Historien er ivaretatt på aller best måte samtidig som det er fokus på riktig forvaltning av våre naturressurser.

Her er eget drivhus med kjøkkenhage og urter. En nydelig hage og egne bier. Det er fokus på miljø-og bærekraft og Lysebu har bevist at det går an å være en del av det grønne skiftet samtidig som det er bærekraftig.

Her går ingenting til spille. Alt av matrester komposteres og går tilbake til naturen som igjen sørger for perfekt jord til hage, trær og grønnsaker.

Lysebu har også vært Miljøfyrtårn siden 2012 og vet virkelig verdien av å forvalte de naturressursene vi har rundt oss.

Kurs-og konferansehotell

Lysebu er også et perfekt kurs-og konferansehotell hvor du og dine kollegaer kan se frem til flere innholdsrike dager med alt fra tre-retters lunsj og aktiviteter rett på utsiden av døren til team building og fire-retters middag. Det er ikke uten grunn at både deltagere og møteholdere kommer tilbake igjen og igjen.

Når det skal arrangeres kurs-og konferanse er det viktig alt går på skinner. Hvor planlagte event går til rett tidspunkt og alt av fasiliteter er tilgjengelig. Møterommene er eksklusive og private som gjør at du er sikret ro rundt møtet. Hvert bookede møte har også sin egen konferansevert som sørger for at alt er på stell.

Her kan du se nærmere på konferanse fasilitetene ved Lysebu.

Da Danmark reddet Norge

Det ligger en helt spesiell historie rundt Lysebu. En historie som ikke alltid er pensum i skolen, men like fult er det en historie som bør formidles. Under andre verdenskrig led Norge under en enrom fattigdom og matmangel. Hadde det ikke vært for «Danskehjelpen» er det mange som hadde bukket under.

Danmark, med norske Borghild Hammerich i spissen, igangsatte det som omtales som den største Danske humanitære aksjonen i vår tid. Det ble samlet inn store summer for å hjelpe Norge med klær og mat. Fra Danmark ble det blant annet sendt suppe som ble kalt for «Danskesuppa» som ble gitt til skolebarna.

Etter krigen stod det igjen 12 millioner kroner som det danske folket hadde samlet inn og disse pengene ble grunnlaget for fondet Dansk-Norsk Samarbeid som eksisterer den dag i dag.

Her kan du lese mer om Hotellets unike historie.

De Historiske Hotell

Lysebu er også medlem av «De Historiske Hotell» som er en medlemskapsbasert næringslivsorganisasjon der flere hotell med verneverdige bygninger er samlet under én og samme paraply. Her er det fokus på å ivareta verneverdig bygningsmasse og historie etter beste evne.

Gled deg til å oppleve Lysebu sammen med kollegaer og gode venner og få en opplevelse du sent vil glemme.

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...