Hva bør du pakke med deg til ferien?

Skal du snart på ferie og vet ikke hva du skal pakke? Ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe! I dette blogginnlegget vil vi skissere alt du trenger å ha med deg på reisen. 

Vi vil dekke hvilke klær du skal ta med, hvilke dingser du bør ta med deg, og til og med hvordan du forbereder deg til ferien mentalt. Så len deg tilbake, slapp av og gjør deg klar til å begynne å pakke!

Først av alt – de tingene du ikke tenker på

Det er mange ting du sikkert glemmer å ta med, som du senere vil angre på at du ikke tok med. Blant disse er mange forskjellige ting. Klær, pass og andre essensielle ting har du helt sikkert lest om før – men de er fortsatt viktige å krysse av listen så klart.

Allikevel vil vi starte med tingene du kommer til å angre på at du ikke tok med. Skal dere som par ha en romantisk ferie for eksempel, kan det å ha deres ohmibod med være på å krydre sexlivet. Uten denne blir det ikke alltid like mye fart på soverommet.

Mange glemmer også å ta med seg andre småting som tar ferien opp ett hakk, slik som ørepropper, snacks og andre småting. Jo mindre gjenstandene er, jo større er sjansen for at vi glemmer dem. 

Ikke glem passende klær!

Det første trinnet for å pakke for ferie er å bestemme hvilke klær du trenger. Avhengig av klimaet på reisemålet ditt, vil du ønske å pakke forskjellige typer klær. Hvis du for eksempel skal til et varmt sted, vil du pakke lette og luftige klær som ikke får deg til å svette.

Men hvis du går et kaldt sted, vil du pakke tyngre ting som kåper og gensere. Du bør også vurdere aktivitetene du skal gjøre mens du er på ferie. Hvis du planlegger å gjøre mye fotturer eller andre utendørsaktiviteter, sørg for å pakke passende sko og klær.

Pass og dokumenter

I tillegg til klær er det noen andre viktige ting du alltid bør ha med deg på ferie. Disse inkluderer ditt pass/førerkort (eller andre former for identifikasjon) og billettene eller reservasjonsinformasjonen din.

Hvis du reiser internasjonalt, må du ta med pass og visum (hvis aktuelt). Hvis du glemmer noen av disse elementene, kan det hende du ikke kan gå ombord på flyet eller komme inn i landet.

Dingser!

Når du pakker for ferie, ikke glem alle dingsene du vil ha med deg. Dette inkluderer ting som telefonen, den bærbare datamaskinen, kameraet og laderkabler.

Sørg for å pakke alt du måtte trenge mens du er på ferie – inkludert solkrem, insektmiddel, hatter/solbriller og penger. Og ikke glem å legge igjen plass i bagasjen for suvenirer!

Forberedelse er nøkkelen

Nå som du vet hva du skal pakke, er det på tide å begynne å pakke! Sørg for å starte tidlig, så du har god tid til å få alt sammen med. Da slipper du i siste liten og under stress å glemme noen av de viktige tingene du skal ha med. 

Hvis mulig, prøv å prøvekjøre bagasjen din før du drar. Dette vil hjelpe deg å sikre at alt passer og ingenting er glemt. Da ser du også raskt hvilke ting du mest sannsynlig ville ha glemt uten testen. 

Til slutt, ikke glem å forberede deg mentalt på ferie. Lag en liste over ting du vil gjøre mens du er på ferie, og sørg for å slappe av og kose deg!

SISTE ARTIKLER

Dagscruise med katamaran i krystallklart vann på Gran Canaria

Det er ikke uten grunn at mange nordmenn velger å reise på ferie til Kanariøyene og spesielt gjennom vinteren. På Gran Canaria er det...

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt i vårt langstrakte land og er det en del av...

Oppleve Alaska? Her er alt du trenger å vite

Alaska er USAs største stat og er faktisk like stor som Tyskland, Frankrike, Spania og Storbrittania til sammen. Likevel bor det ikke mer enn...

Drømmer du om å oppleve Færøyene? Her er alt du trenger å vite

Færøyene er kjent for fiske og barsk natur med bratte klipper, gresskledte åser og litt skog. Øygruppa i Nord-Atlanteren er et av tre selvstyrende...
Reise-ferie-hotell

Workation: Alt du trenger å vite om å jobbreise

Mye av arbeidsdagen vår foregår i det digitale rom, noe som har gjort workation (arbeidsferie) til et fristende alternativ for mange. Dette innebærer at...
reise-til-italia-hotell

Derfor bør du velge luksushoteller i Italia

Det å reise er noe som gir de aller fleste av oss en følelse av både inspirasjon og mening, spesielt etter en lang periode...

Norske Opplevelser

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt...

Spektakulær og Iskald luksus du sent vil glemme

Snø og is-hotell har blitt mer og mer populært med årene og turister fra...

Opplev fantastiske Røros hele året

Øverst på en fjellvidde finner du vakre Røros som blir godt besøkt av turister...

Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen...

Leie bobil i Norge – Alt du trenger å...

Har du lyst til å oppleve Norge og resten av verden bør du en...

Dette bør du pakke med deg når du skal...

Om du er førstegangscamper med bobil kan det være greit å tenke over hva...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...