Høvringen i Rondane – En luksuriøs opplevelse i Norges flotteste natur

Høvringen er ei fjellgrend og var tidligere Norges største setergrend hvor de kunne skilte med over 30 setre. I dag har du muligheten til å oppleve dette fantastiske landskapet hele året. Her kan du overnatte i en fjellstue, oppleve glamping på sitt aller beste i en Dome. Du kan også ta skiene fatt på vinteren og oppleve fantastiske løyper. På sommeren kan du la bena ta deg med på noen imponerende toppturer med utsikt du sent vil glemme. Høvringen er en populær destinasjon for tilreisende hele året, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Høvringen er godt kjent gjennom Norsk kulturhistorie siden dette er steder som dannet grunnlaget for historien om Peer Gynt som møtte på trollpakk i Rondane. Asbjørnsen var gjest på Høvringen i 1842 og han skrev eventyret «Reinsdyrjakt ved Rondane» og 20 år senere ble dette eventyret grunnlaget for Ibsens drama. Det finnes faktisk spor etter besøket hans på Per Gynt-hytta den dag i dag.

Høvringen på vinteren

Høvringen vinter
Opplev vinteren på sitt aller beste på Høvringen.

Gjennom vinteren kan du glede deg over 150 km med oppkjørte langrennsløyper i høyfjellet med unik og spektakulær utsikt til Rondane. Velger du f.eks «Trolløypa» så starter den på Høvringen og tar deg helt frem til fantastiske Sjusjøen.

Skiturer og beltebilen

Vinterstid kan du også kan ta turen med beltebilen som har fraktet skiturister mellom Høvringen og Smuksjøseter siden 1940-tallet. Benytter du deg av beltebilen får du en kortere anmars til de bratte fjellapartiene i Rondane.  Trenger du løypekart finner du det her. 

Kjøre hundespann

La flotte Alaska Huskier trekke deg gjennom fjellene og oppleve naturen helt på nært hold. Hundene vil med iver ta deg gjennom snødekte områder og gi deg en helt unik opplevelse du aldri kommer til å glemme.

Isfiske

Har du et hjerte for fiske kan du glede deg over at du kan bestille fisketurer både om vinteren og om sommeren. Hva med en dag med skikkelig isfiske? Det er nok av unike opplevelser du kan være en del av på en tur til Høvringen, og du kommer til å elske det.

Sommer på Høvringen

Høvringen sommer
Sommer eller vinter, du vil alltid føle nærheten til naturen og fylle kroppen med ny energi.

Velger du å besøke Høvringen på sommeren vil den unike plassen også gi deg mange flotte naturopplevelser. Toppturer for både erfarne og uerfarne gjennom vakker natur og utsikt som kommer til å ta pusten fra deg.

Fottur med formidabel utsikt og årelang historie

Et tips er å ta turen til Formokampen. Her kan du se alle toppene over 2000 meter, med storlått utsikt til fire av Norges nasjonalparker. Du vil også komme helt innpå et gammelt fangstanlegg for villrein. Turen tar en to til tre timer, og stien er godt merket hele veien. Turen passer for alle. Husk å ikke røre vardene som dukker opp underveis. Her skal du hverken legge til eller fjerne steiner.

Fiske

Det finnes flere fiskevann ved Høvringen som du kan glede deg over. Flere av dem passer også perfekt for barn hvor du kan fiske med stang og mark. Fisken er kjent for å være bitevillig og det er ofte mange av dem. Her det bare å glede seg.

kano

Høvringen har få, men noen flotte tjern som passer perfekt til å oppleve med kano. Har du ikke egen kano så kan du leie en på stedet og oppleve fjellheimen fra vannkanten.

Glamping i fjellet hele året

dome rondane
Du kan overnatte i en Dome både sommer og vinter. Det vil være en fantastisk opplevelse.

Vil du oppleve en annerledes overnatting i rå natur, men ikke miste komforten du er vant til bør du ta en overnatting i en Dome. Her kan du høre vinden suse mens det knitrer behagelig i peisen. Du vil sove fantstisk i myke senger og du vil aldri fryse, her er det varme hele døgnet.

Dome-Foto_-Atle-Bratet-6
I en Dome vil du du kunne se alt som foregår på utsiden og du er ekstremt nærme naturen.

Uansett årstid vil du våkne til en magisk morgen hvor du sitter lunt og godt inne og alt du trenger å gjøre er å ta innover deg roen fra den unike naturen du er en del av.

Her kan du oppleve en natt under stjernene, alt mens du nyter noe godt å drikke og en liten matbit. I fullstendig ro og vekk fra byens larm og leven. Du kan også være med på en tur-dag hvor erfarne guider loser deg gjennom lett terreng.

Overnatt i en fjellstue

smørseter
La fjellstuene ta deg tilbake i tid og lev i ett med naturen.

Smuksjøseter fjellstue er en moderne fjellstue med både rom og leiligheter med utsikt mot sjøen eller mot de vakre fjellene. Her kan du også nyte et godt måltid med lokale delikatesser.

Den ultimate avslutning på en innholdsrik dag må være å slappe av i en badestamp. På Smuksjøseter Fjellstue kan du kose deg i en vedfyrt badestamp. Denne kan du også ha gleden av å bruke hvis du velger en overnatting ved Domen. Smuksjøseter Fjellstue ligger kun en kort spasertur unna. Her vil du garantert føle varmen og samtidig nyte den fantastiske utsikten over Høvringvannet.

Lite føles bedre enn å reise til fjells, men likevel aldri gi avkall på komforten som følger oss i dagliglivet. På Høvringen vil du få fantastiske naturopplevelser hver eneste dag, hele året.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...