Hemsedal – Et mekka for eksklusive opplevelser både sommer og vinter

Hemsedal er et tettsted i Hemsedal kommune som hører til Viken. Hemsedal har et enormt utvalg av aktiviteter og overnattingsmuligheter hele året. Hemsedal har kun rundt 900 innbyggere, men de har et stort antall besøkende sommer som vinter, og er et svært attraktiv reisemål for turister fra både inn- og utland.

Hemsedal er mer enn bare flotte skiløyper på vinteren, her kan du få fantastiske naturopplevelser hele året. Gjennom vår, sommer og høst kan du bl.a glede deg over å se etter fjell-ørretten med elvesnorkling, sykle på fantastiske flytstier, ta en zipline, bade i fossefall og nyte utsikten fra fjelltoppene. Det vil alltid finnes noe både store og små kan glede seg over.

Overnatting

Hemsedal kan by på en mengde med flotte overnattingsmuligheter og vi har sett på tre fantastiske steder som du virkelig burde vurdere om ferien tar deg til Hemsedal.

Glamping sommer som vinter

Dome Hemsedal

Hva med å prøve glamping i sommer? Her kan du sove ute i en Dome, som er som en stor kuppel, plassert i vakkert landskap. Den byr på alt av komfort som du er vant med, og ligger knappe 5 km fra Hemsedal Skisenter. Her lever du tett på naturen og alt det den har å by på. En Dome er et perfekt alternativ hele året og vil by på en spesiell opplevelse.

Fyrí Resort

Fyrí Resort ligger kun 1,2 km fra Hemsedal Skisenter og kan skilte med ski-in / ski-out i fantastiske omgivelser. Resorten betegnes som det perfekte sted for hvile og velvære og vi kunne ikke vært mer enig.

hotell hemsedal 3

Fyrí oser av luksus og komfort i alle ender, og tar du turen hit sommerstid kan du nyte fine dager ved bassenget.

Hotell hemsedal 2

Blandt fjelltopper og magisk utsikt i behagelige stoler kan du nyte et bedre måltid hvor du virkelig kan se frem til å nyte råvarer i verdensklasse.

hotell hemsedal 1

Etter en lang og begivenhetsrik dag er det lite som er så deilig som å legge seg i en myk og behagelig seng hvor vakre Hemsdal ligger som et nydelig bakteppe uansett hvor du hviler øynene.

Skogstad Hotel

Hotell hemsedal 5

Skogstad Hotell er et ærverdig familiedrevet hotell som åpnet første gang i 1905. Beliggende i hjertet av Hemsedal sentrum opplever du nærheten til de dramatiske og fantastiske omkringliggende fjellene.

Hotell Hemsedal 4

Hotellet kombinerer det tradisjonelle med det moderne som gir det et unikt preg. Hotellet har en god og innbydende atmosfære og har hjulpet besøkende som har tatt turen til Hemsedal i en årrekke.

hotell Hemsedal 6

Vil du slappe av etter en lang dag kan du benytte deg av tilbudet i relaxavdelingen. Der kan du nyte godt av alt fra yoga, massasje til badstue. Avslutt dagen i komfortable senger og gled deg til hva neste dag har å tilby.

Opplevelser

Hemsedal har mange unike opplevelser å by på hele året. V har sett på noe av det du bør oppleve når du tar turen til dette vakre stedet som er omkranset av god stemning og vakre fjell.

Elvesnorkling i Hemslia

Her kan du dykke ned i en elv som er full av fisk, og svømme side om side med stort og smått som lever livene sine under vann. Du vil oppleve en særdeles god sikt slik at du virkelig får et innblikk i livet under vann.

Du vil bli guidet av en lokalkjent guide nedover elven og gjennom strømninger, virkelig en opplevelse utenom det vanlige. Turen tar ca. 3 timer fra start til slutt og du kan delta flere dager i uken gjennom sommeren. På høsten arrangeres turene hver lørdag, og alle barn fra 12 år og oppover kan være.

Hiv deg med på stisykling

Hemsedal har som mål å bli Norges nye stisykkeldestinasjon og med den nye flytstien blir garantert ønsket innfridd. Den nye flytstien starter på toppen av stolheisen ved Hemsedal skisenter og vil være hele 10.5 km lang. Stien har allerede fått internasjonal oppmerksomhet og du kan være én av de første som begir deg ut på denne turen. Du kan også bruke stolheisen og starte en flott gåtur fra toppen og ned i et vakkert terreng.

Ta et bad i Rjukandefossen

Har du alltid drømt om å ta et bad mens naturkreftene herjer rundt deg? Det kan du gjøre i Hemsedal. En av de flotteste fossene finner du 6 km fra Hemsedal. Med en spennende hengebru og en unik badeplass for de litt vågale er dette virkelig verdt turen. Du må derimot ikke falle for fristelsen og bade i selve fossen, den er full av strømninger. Ta deg en dukkert rett nedenfor hengebrua, det er tøft nok.

Via Ferrata på vinteren i Hemsdal

Via Ferrata er klatring i fjellet langs ferdig oppsatte bolter og vaiere og er en annerledes og spennende form for klatring. Du kan gjøre dette flere steder i Norge, men i Hemsedal kan du gjøre dette også på vinteren.

Turen starter ved hjelp av skiheisen, videre innover til innsteget på ruta bruker du truger. Når du har trosset alt av frykt og kommet deg til toppen kan du glede deg til å rappellere ned en 20 meter høy fjellvegg! Turen tar ca. tre timer og du vil bli guidet av en profesjonell guide som har gjort dette mange ganger.

Fiske- og telttur

ørret

Er du glad i å fiske og elsker friluftslivet kan dette være noe for deg. Reis opp til Lykkja og opplev storslagen Norsk natur. Nyt stillheten og spenningen mens du venter på at fisken skal bite. Husk at du må ha fiskekort for å kunne prøve fiskelykken.

Besøk Norges beste skianlegg

Når snøen laver ned er det helt selvsagt at du bør ta turen til Hemsedal som i en årrekke har blitt kåret til Norges beste skianlegg. Med hele 53 bakker, 21 heiser, skicross-arena og snøparker er dette et eldorado for alle som elsker å stå på ski, uavhengig av nivå. Her kan barna lære seg å mestre skienes utfordring på egen skiskole mens du nyter dagen.

Søker du solen i vakkert snølandskap kan du ta turen til Solheisen Skisenter, 12 km nordvest for Hemsedal sentrum. Her finner du heiser og bakker i en rolig atmosfære med tilgang til en barnebakken, skiskole, skiutleie og en restaurant til mor.

Hundeslede

Vil du ha en dag uten ski på bena er dette virkelig verdt turen. Kjør slede mens flotte Huskier trekker deg gjennom vakker natur. Du trenger ingen erfaring, dette vil du klare å mestre rimelig raskt. Husk å kle deg godt, du får nemlig muligheten til å være passasjer like mye som sledefører. En fantastisk opplevelse du sent kommer til å glemme.

Hemsedal er viden kjent for sine skianlegg og sitt yrende natteliv med after-ski, men du kan også nyte vidunderlig mat og sitte i solveggen. Her finnes det noe for enhver smak og det er ikke uten grunn at Hemsedal blir kalt for » De Skandinaviske Alper». Her får du de aller beste opplevelsen i eget land, helt perfekt.

Her finner du de beste overnattingsmuligheten i Hemsedal.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...