Geiranger – Norgesferie i eksklusiv natur på de beste hotellene

Geiranger er en bygd i Stranda kommune og har hele 700 000 årlige besøkende.  Bygda har 250 fastboende som sørger for å holde liv i bygda frem til turiststrømmen kommer. Fjorden har flere vakre gårder som står på Unescos verdensarvliste. Geiranger fremstår som selve ikonet på  «the fjords» hvor National Geographic kåret de Norske fjordene til verdens vakreste reisemål i både 2004 0g 2009.

Området i Geiranger ble til under siste istid, da isbreer skapte dype fjorder og høye fjell. I Geiranger kan du gå flotte turer, se fascinerende fossefall og ta en tur oppover hele fjorden. Hotellene byr på fantastisk utsikt, lokal mat i restaurantene samt Spa og basseng. Her kan du kose deg i dagevis før du setter nesen videre.

Geiranger var i lang tid en isolert plass og turisme var ikke det som stod høyest på listen for de fastboende som levde hele året i all slags vær på utsatte gårder ved den fantastiske fjorden. Fra 1858 når dampskipet «Sundmør» gjorde sin entré gjennom fjorden, fikk bygdefolket bedre kontakt med hverandre. Fra turistbåten kom inn fjorden i 1869 kom hotellene på rad og rekke helt frem til 1892.

Her kan du bo

Geiranger har flere vakre og trasisjonrike hoteller å velge mellom og alle hotellene kan skilte med fremragende utsikt og upåklagelig service.

Hotell Geiranger

Havila Hotel Geiranger finner du helt i hjertet av Geiranger. Hotellet ligger et steinkast fra vannkanten av den vakre Geirangerfjorden og du får et fantastisk overblikk over den magiske naturen rundt deg.

Hotell Geiranger 2

Hotellet har historie helt tilbake til 1860-tallet, men fremstår i dag som et moderne hotell. Hotellet har en gjennomført stil som er hjemmekoselig, og som du kommer til å ønske deg tilbake til, igjen og igjen. Hotellet kan også friste med en fantastisk panoramaterrasse hvor du kan nyte synet av Geirangers vakre natur. Har du kjæledyr med på tur kan du glede deg over at de også er hjertelig velkommen.

Hotell Geiranger

Alle rommene er stilrene og romslige med en vakker utsikt hvor du kommer til å oppleve den vakre fjorden helt på nært hold. Nesten alle rommene har balkong med utsikt over enten Geirangerfjorden eller de majestetiske fjellene.

Geirangerfjorden

Hotellet har den magiske og ville naturen i Geiranger som et perfekt bakteppe, og utsikten kommer til å ta pusten fra deg. Uansett når på året du velger å besøke dette vakre landskapet vil du bli både bergtatt og imponert.

Hotellet har en barlounge og  to restauranter hvor du kan nyte retter med fokus på ferske råvarer og god tradisjonsmat.

Velger du å reise hit i juli vil det koste deg ca. 2290 kr for to personer i et dobbeltrom.

Hotel Utsikten Geiranger

Hotell Utsikten i Geiranger har fantastisk utsikt over Geiranger og har vært i drift siden 1893 og har dermed en lang og rik historie. Hotellet har sesongåpent fra mai til rundt oktober hvert år.

Hotell utsikten 2

Skal du ha en spesiell tilstelning kan du faktisk leie hele hotellet. Da vil alt stå til din disposisjon de dagene du har et sjarmerende hotell helt for deg selv.

hotell utsikten3

Rommene er utstyrt med gode senger og flere av rommene har formidabel utsikt over Geirangerfjorden.

Vanligvis koster et dobbeltrom 2185 kr i juli måned, men nå kan du ta del i sommerkampanjen som gir 2 overnattinger for så lite som 990 kr for to personer. Du må betale for oppholdet når du bestiller og kan ikke regne med å få beløpet refundert hvis noe kommer i veien.

Hotell Union Geiranger

Hotell Union i Geiranger er utganspunktet for den populære fossevandringen som har blitt et av Geirangers største turistattraksjoner. Hotellet kan også skilte med et fantastisk Spa som kan glede slitne kropper etter fantastiske naturopplevelser. Vil du vite mer om Hotell Union kan du lese her.

Et dobbeltrom i juli vil koste rundt 3350 kr for to personer.

Stranda Hotell

Stranda er hjemstedet til Norges mest populære pizza, Grandiosaen. Hotellet kan by på 24 timers Grandiosa service med Grandiosa effekter. Stas for den som har den folkjære pizzaen som en favoritt.

stranda hotell

Stranda hotell har åpent hele året og ligger 8 km fra skibakkene på Roaldshornet. Hotellet har taubane, innendørs basseng og tre restauranter. Om sommeren blir det ofte arrangert koselige konserter i hagen. Geirangerfjorden ligger 1,5 time unna Stranda og er lett å komme frem til.

Stranda hotell 2

Hotellet har en varm og koselig lobby og kan by på deilige forfriskninger fra baren etter en lang og opplevelsesrik dag.

Stranda Hotell 3

Hotellet har flotte rom med behagelige senger i stilfulle farger. Mange av rommene har også nydelig utsikt.

Stranda hotell 4

Flott basseng hvor alle har tilgang. En perfekt avslutning på opplevelsesrike dager både i Geiranger og ved dette flotte 100 år gamle hotellet.

Vil du bo ved Stranda hotell i juli må du regne med rundt 2000 kr for to personer i et dobbeltrom.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Geiranger.

Dette kan du gjøre i Geiranger

Geiranger har en vakker og urørt natur som virkelig fortjener et besøk. Det finnes flere aktiviteter som du kan ha glede av når du besøker dette vakre stedet. Vi har funnet frem noen av dem.

Gondoltur

gondol

Vil du oppleve Skandinavias høyeste gondoltur er dette turen du bør ta. Dette blir ansett som verdens vakreste eventyr. Når du kommer til toppen kan du bevege deg innover fjellet og få en utrolig naturopplevelse. Du kan også ta med sykkel og sykle på stier eller frisykle om du foretrekker det. Gondolen ligger 6,5 km fra Stranda sentrum, og 1 1/2 times biltur fra Geiranger. Gondolen vil ta deg høyt opp Strandafjellet og du vil få en utsikt over Geiranger du sent vil glemme.

Vil du ha en matbit når du ankommer toppen kan du glede deg over at her ligger en restaurant hele 1042 m.o.h. En gondoltur vil gi deg en hel dag med fantastiske naturopplevelser og bør absolutt prioriteres.

Helikopter sightseeing

Med en helikoptertur vil du virkelig få se Geirangers storslåtte og magiske natur. Helikopteret har gode stoler og støyisolering samt hodetelefoner slik at man kan prate sammen og dele den fantastiske opplevelsen.

Helikopter Geiranger

Du kan velge mellom en tur på alt fra 15 minutter til 1 time. Prisene stiger i takt med hvor lenge du vil farte over dette landskapet. Turen krever minimum 8 passasjerer, men du vil få beskjed i god tid om setene er fylt opp eller ei.

Med en helikoptertur vil du få se både Geirangerfjorden og isbreene, og velger du en tur på en time får du se hele Geirangers spektakulære natur.

kart

Dette viser flyruten til helikopteteret. Hele ruten er turen som tar en time. Velger du en kortere seightseesing vil du likevel få en fantastisk opplevelse.

Fjord cruise

Med et fjord cruise kan du oppleve den verdensberømte Geirangerfjorden på nært hold. Her vil du oppleve både dyr og urørt natur og du vil ikke kunne tro at noen faktisk har bodd i disse fantastiske omgivelsene. Cruiset tar deg med på en tur som kommer til å gi deg verdens vakreste naturopplevelse. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor turister fra alle verdens hjørner valfarter til Geiranger år etter år.

Fossevandring

Fossevandring har blitt Geirangers nye store tursistatraksjon. De majestetiske naturkreftene som beveger seg i en foss er for de fleste ekstremt fasinerende og denne fossevandringen er intet unntak.

fossevandring

Vandringen tar deg opp, eller ned, 327 trappetrinn hvor du underveis kommer til å oppleve høye og luftige utsiktspunkt. Vandringen går fra sentrum av Geiranger og opp til Hotell Union eller omvendt.

Fossevandringsprosjektet tok mer enn 20 år å ferdigstille og endte opp med en prislapp på hele 12 millioner kroner.

De syv søstre

Fossefallet «de syv søstre» er et spektakulært syn og oppleves best via sjøveien. Fossefallet er imponerende og har et fall på hele 250 meter. Fossen er dannet av Knivsflåelvene lengst inne i Geirangerfjorden.

de syv søstre

Fossefallet har fått navnet «de syv søstre» fordi på avstand så minner det om håret til syv kvinner.

Den gamle gården Knivsflå ligger plassert på en liten fjellhylle rett ved fossefallet og det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan det måtte være å bo i et så vanskelig terreng. Gården ble fraflyttet i 1898 på grunn av stadig rasfare. Gården kan sees den dag i dag.

Her finner du Geiranger

Norge er i utganspunktet et vakkert land og med en biltur har du muliigheten til å stoppe der du ønsker. Husk at veiene opp til Geiranger kan føles litt smale og fulle av svinger, så kjør forsiktig, og stopp når du er sliten.

Starter du i Oslo må du regne med en 8-9 timer i bil. Det avhenger selvsagt av hvor mange stopp du har underveis, og det kan være mye som fanger din oppmerksomhet på vei opp til Geiranger.

Starter du derimot i Bergen kan du slippe unna med en biltur på 7,5 timer.

Er Trondheim ditt utfartssted må du regne med en biltur på 6,5 time.

Gled deg til å besøke en destinasjon som er helt ubeskrivelig vakker, i en bygd som virkelig vet å gjøre stas på sine besøkende.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...