Frankrike- Her finner du de 11 flotteste destinasjonene

Frankrike, kjent som «La Belle France» eller «Det vakre Frankrike,» er en nasjon som har inspirert drømmere, kunstnere og eventyrere fra hele verden i en årrekke. Dette landet, med sin ubeskrivelige skjønnhet og unike sjarm, har lenge vært et av de mest ettertraktede reisemålene i verden. Her finner du brosteinsbelagte gater i Paris, duftende lavendelmarker i Provence, majestetiske slott i Loiredalen og middelalderbyer tett i tett. Frankrike byr på en overflod av skatter for deg som liker å utforske nye steder, og som i tillegg er glad i både historie, romantikk og vin.

Vinrankene ligger side om side med vakre chateuer som vitner om en periode tilbakelagt for mange år siden. Her finner du en sjarm ulikt noe annet sted og du kommer garantert til å elske hvert øyeblikk. Frankrike tar med gjennom en verden av fransk estetikk og historie med en skjønnhet som kommer til å ta pusten fra deg. Besøk Rivieraen eller ta turen til et av de mange franske vindistriktene.

Frankrikes vakreste destinasjoner

Frankrike er et langstrakt land og har noe å by i alle byer og regioner. Store byer som både Marseille og Lyon er flotte og er en opplevelse du bør unne deg, men Frankrike er også i besittelse av noen fantastiske regioner som virkelig er verdt et besøk.

Paris – Kjærlighetens by

Paris trenger ingen introduksjon. Den romantiske hovedstaden er kjent for ikoniske attraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen. Ta en spasertur langs Seinen, nyt croissanter på en gatekafé, og opplev kunsten og kulturen som byen har å tilby.

Paris er også verdens motemetropol og det du ikke får tak i her er ikke verdt å kjøpe. Det er heller ikke uten grunn at Paris opp til flere ganger er kåret til verdens mest romantiske by. Her kan du gå hånd i hånd med din utkårede og bare ta inn over deg stemningen og sjarmen. Paris er perfekt for en helgetur for deg som vil ha et avbrekk i hverdagen.

Trenger du overnatting i Paris? Da bør du ta en kikk her.

Provence – Lavendelens rike

Provence-regionen i Sør-Frankrike er berømt for sine endeløse lavendelåkre, pittoreske landsbyer og en solfylt Middelhavskyst. Denne regionen er spesielt kjent for mat, vin, parfyme, sol og natur. Provence har tiltrukket seg flere kjente kunstere i årenes løp og har også blitt et populært feriested for tilreisende fra hele verden.

Denne solfylte regionen i Sør- Frankrike er fylt med en mengde vakre byer som er verdt et besøk. Utforsk gjerne byene som Avignon og Aix-en-Provence , samt den vakre Calanques nasjonalpark.

Trenger du overnatting i Provence? Da bør du ta en kikk her.

Loiredalen – Slottets Dal

Er du en av dem som elsker historie og ikke minst gamle slott og Chateu? Da er dette plassen for deg. I Loiredalen ligger slott og chateauer tett i tett og huser noen av de vakreste slottene i verden. Besøk Château de Chambord, Chenonceau, og Azay-le-Rideau for å oppleve overdådig arkitektur og historiske hager.

Loire-dalejn er et dalområdet, sør for Paris, som strekker seg langs Frankrikes lengste elv og starter i byen Sully-Sur-Loire. Området er kjent for både frodig, vakker natur, historiske slott og vinproduksjon.

Trenger du overnatting i Loiredalen? Da bør du ta en kikk her.

Normandie – Skjønnhet langs kysten

Normandie-regionen er kjent for sin dramatiske kystlinje og hvite klipper og ligger nord i Frankrike. Området i Normandie består av flere vakre og eventyraktige byer fulle av sjarm i ekte fransk stil. Her finner du de berømte hvite kalksteinsklippene i Étretat, D-dag strendene fra 2. verdenskrig og Mont Saint-Michel, en middelalderøy som ser ut som noe som er tatt rett ut fra en eventyrbok.

Trenger du overnatting i Normandie? Da bør du ta en kikk her.

Rivieraen – Glamour og luksus

Den franske Rivieraen, også kjent som Côte d’Azur, ligger sørøst i Frankrike og strekker seg langs kysten av Middelhavet. Rivieraen har ingen bestemt start eller slutt, men Nice anses som hovedstaden på denne vakre strekningen,

Den franske rivieraen tiltrekker seg jetsettet med sitt klare blå vann, eksklusive strender og luksuriøse feriesteder. Nice og filmfestivalbyen Cannes er absolutt verdt et besøk og her kan du fint risikere å møte på en filmstjerne eller to.

Trenger du overnatting på Rivieraen Da bør du ta en kikk her.

Bordeaux – Vinens hovedstad

Bordeaux er verdensberømt for sine vingårder og vinproduksjon. Ta en vinsmakingstur gjennom regionen og nyt noen av de beste vinene i verden. Dette er et perfekt område å utforske med bil eller med motorsykkel. Fine svingete veier tar deg fra den ene vingården til den andre. Her finner du også en mengde flotte overnattingssteder for deg som vil prøve flere hotell underveis.

Trenger du overnatting i Bordeaux? Da bør du ta en kikk her.

Alsace – Eventyrlige landsbyer

Alsace-regionen har en eventyrlig atmosfære med sjarmerende bindingsverkshus og blomsterdekorerte vinduer. Utforsk landsbyer som Strasbourg og Colmar og nyt regionens unike kjøkken. Lite er mer kjent en Frankrikes kjøkken og i de mange sjarmerende områdene kommer du til å få noen kulinariske opplevelser.

Trenger du overnatting i Alsace? Da bør du ta en kikk her.

Pyreneene – Uforglemmelig natur

Pyreneene er en fjellkjede i Frankrike og danner grensen mellom Frankrike og Spania. Fjellkjeden går også gjennom Andorra og er en unik opplevelse for naturelskere. Her kan du gå på lange fotturer vår, sommer og høst, samt stå på ski om vinteren. Om sommeren er fjellene grønne og innbydende og gir et imponerende inntrykk med sine snødekte fjelltopper.

Ta turen opp i fjellene og opplev den majestetiske naturen på sitt beste. Utforsk de små fjellandsbyene og alt de har å tilby, du kommer ikke til å angre. Sørg for å bruke noen dager i dette vakre området slik at du får med deg mer enn kun et glimt av fjellkjeden, det er det verdt.

Trenger du overnatting i Pyreneene? Da bør du ta en kikk her.

Bretagne – Keltisk sjarm

Bretagne regionen er en av Frankrikes eldste bebodde områder og har en unik keltisk kultur, vakre kystlandskap og et smakfullt kjøkken. Dette området byr på alt fra vakre strender, Middelalder historie, unike øyer og førsteklasses hoteller.

Bretagne ligger tvers over den engelske kanal og er kjent fra alle legendene om Kong Arthus. Hit reiser spesielt britene for avslappende dager med lave skuldre. Bretagne byr på alt fra de vakreste strendene, til gamle byer og keltisk historie og er et fantastisk reisemål.

Trenger du overnatting i Bretagne? Da bør du ta en kikk her.

Korsika – Unik skjønnhet

Korsika er en øy i Middelhavet i Frankrike som ligger vest for Italia. Øya er kjent for sine blendende strender, sitt imponerende fjellandskap og pittoreske landsbyer. Selv om Korsika er tilhører Frankrike har øya sterke røtter til Italia.

Korsika anses som en en fantastisk ferieøy med sitt vakre landskap og deilige Middelhavstemperaturer. Her kan du utforske nasjonalparken Calanches de Piana, oppleve en av vakre byene som den sjarmerende byen Bonifacio, samt nyte late dager på stranden.

Trenger du overnatting på Korsika? Da bør du ta en kikk her.

De franske Alpene

Selv på vinteren er Frankrike et ettertraktet reisemål med de fantastiske Alpene. De franske Alpene, kjent som «Alpes françaises,» er et av de mest majestetiske og eventyrlige fjellområdene i verden. Disse massive fjellene strekker seg over den østlige delen av Frankrike, og dekker regioner som Auvergne-Rhône-Alpes og Provence-Alpes-Côte d’Azur. De franske Alpene er kjent for sine spektakulære alpine landskap med høye tinder, dype daler, krystallklare innsjøer og frodige skoger.

Dette området er et mekka for naturelskere og eventyrere hele året. Om vinteren tiltrekker de franske Alpene seg skientusiaster fra hele verden med verdenskjente feriesteder som Chamonix, Courchevel og Val d’Isère.

Alpene er også populære på sommeren. Da kan du gå turer i fjellet, være med på fjellklatring eller hive deg på sykkelen. Her finnes en mengde opplevelser for den som er glad i naturen.

Vil du vite mer om De Franske Alpene? Ta en kikk her.

Gled deg til å oppleve Frankrike og den storslåtte naturen!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...