Fiji- Stillehavets vakreste reisemål

Fiji er en øynasjon som består av over 300 øyer spredt over Stillehavet, og har lenge vært kjent for sin eksotisk skjønnhet og gjestfrihet. Med sine vakre korallrev, uberørte strender og vennlige lokalbefolkning, tiltrekker Fiji seg reisende fra hele verden. Her finner du krystallklart vann, kritthvite strender og unik natur. Denne tropiske destinasjonen tilbyr en perfekt blanding av sol og strand, eventyr og unike kulturelle opplevelser. Det er ikke uten grunn at Fiji blir ansett som et ekte paradis på jord og du kommer garantert til å la deg begeistre!

Fiji er et ekte tropeparadis og har et fantastisk liv under vann med eksotiske fisk og fargerike koraller. Hovedstaden på Fiji er Suva og ligger på hovedøya Viti Levu. Suva er en frodig øy med vakre orkidéavlinger, samt sukker-og bananplantasjer.

Unike opplevelser på Fiji

Fiji har en mengde med opplevelser å by på. Alt fra noe av verdens vakreste natur til fargerike festivaler, sermonier, fotturer og hvalsafari. Her kommer du garantert ikke til å kjede deg. Ta en fottur gjennom de frodige Sabeto-fjellene for å opplev den fantastiske utsikten over øyene og havet.

Fijis naturlige skjønnhet er uten tvil overveldende, og hvert hjørne av øyene avslører nye vakre steder du sent vil glemme. Her er naturen helt magisk og ulikt noe annet du har sett. Fiji byr på så mye mer enn kun sol og strand og du bør virkelig sørge for å oppleve noe av det som Fiji er så kjent for.

Fiji huser det tredje største korallrevet i verden. Dykking og snorkling rundt revene gir en enestående mulighet til å utforske det fantastiske livet under vann med fargerike koraller og eksotisk fisk. Husk å sette så lite avtrykk som mulig og la korallene få stå i fred. Det holder lenge å ta dem i øyesyn.

Er du glad i å surfe bør du sørge for å ta turen til  Cloudbreak i Tavarua. Fijis bølger er nemlig blant de beste i verden og er et must for surfere som ønsker å oppleve bølger i et tropisk paradis.

Hanauma Bay er en beskyttet lagune på øya Viti Levu og er kjent for sitt krystallklare vann og rike liv under vann. Dette er et ideelt sted for snorkling, hvor du kan komme nærme vakre fiskearter og koraller.

Innover på øyene finner du frodige regnskoger og pittoreske fosser. Utforsk stiene som fører gjennom jungelen for å oppleve det unike fuglelivet og den uberørte naturen.

På Fiji kan også du være med på tradisjonelle Kava sermonier hvor du drikker en drikk laget av røtter. En spesiell opplevelse som er en del av Fijis fargerike kultur. Her kan du i tillegg oppleve livlige festivaler som virkelig er verdt å få med seg.

Øyer å Besøke

Fiji består av hele 300 øyer og mange av dem er virkelig verdt et besøk. Vi har tatt en kikk på noen av de mest unike øyene som du bør vurdere å reise til. Kun 100 av Fijis 300 øyer er bebodd, og noen øyer kommer kun frem når det er lavvann.

Viti Levu

Viti Levu, er den største øya i Fiji. Her ligger hovedstaden Suva med sin livlige atmosfære. På Viti Levu kan du utforsk regnskogene ved Colo-i-Suva og oppleve de dramatiske klippene på Sigatoka Sand Dunes.

Suva, Fijis hovedstad, er en pulserende by som blander moderne byliv med tradisjonell fijiansk kultur. Hovedstaden på Fiji ble grunnlagt i 1877 og anses som en havneby med en lang historie. Tar du turen hit bør du besøke det livlige Suva-markedet og Fiji-museet hvis du interesserer deg for historie.

På Vitu Levu finner du også byen Nadi som ligger på vestsiden av øya. Nadi er et populært reisemål for mange. Her finner du vakre strender, fantastiske golfbaner, varme kilder og antikke templer. Det anbefales å ta taxi når du skal bevege deg runt og være litt oppmerksom etter mørkets frembrudd.

Her finner du de beste hotellene på Viti Levu på Fiji

Yasawa øyene

Denne øygruppen består av rundt 20 vulkanske øyer og er virkelig et paradis for den eventyrlystne. Her finner du uberørte strender, krystallklart vann og et unik dyreliv. Yasawa øyene er spesielt populære blant dykkere. Her kan du oppleve dyrene i sitt naturlige miljø.

Bad med skilpadder og haier i et område hvor turismen fortsatt ikke har ødelagt den vakre naturen. Du kommer deg til Yasawva øyene ved hjelp av båt. Enten en ferje eller en katamaran. Båtene har utreise fra Vitu Levu.

Her finner du det beste hotellet på Yasawa

Vanua Levu

Vanua Levu er den nest største øya på Fiji og kommer garantert til å gi deg den autentiske fijianske opplevelsen. Her kan du gå fottturer gjennom regnskogen, få en omvisning på en kokosplantasje eller besøke en av øyas varme kilder. Vanua Levu er også et eldorado for deg som liker å dykke, eller som drømmer om å oppleve jungelen. Vanua Levu er virkelig en perle som er verdt et besøk.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene på Vanua Levu

Taveuni

Taveuni er den tredje største øya etter Fiji, men også en av de yngste. Denne øya blir omtalt som «Garden Island» og er en frodig øy med en stort mangfold av ville dyr både til vanns og til lands.

Taveuni har et dramatisk landskap med majestetiske fjell, en unik regnskog, og fantastiske fossefall. Øya er kun 42 kilometer lang så det meste av attraksjoner ligger relativt tett på hverandre. Taveuni er et populært reisemål både for back-packere og for deg som ser etter en luksuriøs opplevelse.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene på Taveuni i Fiji

Kadavu

Kadavu er den fjerde største øya i Fiji. Dett er øya for deg som søker det uberørte og autentiske. Kadavu et paradis av kritthvite strender og korallrev. Her kan du dykke ved Great Astrolabe Reef, som er et av verdens største korallrev.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene på Fiji

Når bør du besøke Fiji?

Fiji har en tropisk klima med to hovedsesonger, den våte sesongen som strekker seg fra november til april, og den tørre sesongen fra mai til oktober. Fiji kan fint besøkes hele året, men for mange er den beste tiden å besøke Fiji den tørre sesongen når været er ekstra solrikt.

Overnatting på Fiji

Fiji har en mengde med flotte hoteller og resorts som garantert kommer til å sørge for at ferien din blir ekstra behagelig. Det kan være en fordel å bestille rom før du reiser fra Norge slik at du er sikker på at du har overnatting klar når du ankommer dette vakre øy området.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Fiji

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...