Farris Bad i Larvik – Et døgn med luksus, ro og magi

Det er lite som føles bedre enn et lite avbrekk i hverdagen og vi tok turen til Farris Bad i Larvik. Hotellet ligger fantastisk til rett nede ved stranden og ble i sin tid bygget av av Mille-Marie Treschoa og Stein-Erik Hagen. Det er ikke uten grunn at hotellet blir ansett som et av Norges mest spektakulære spa-hotell. Hotellet ligger tett intill en offentlig badestrand og ligger så strategisk og unikt plassert at det nesten tar pusten fra en. Hotellet strekker seg på høye søyler langt ut i vannkanten og du har alltid sjøen som nærmeste nabo.

Hotellet er bygget med blandt annet den verdensberømte larvikitten og kommer fra Mille-Marie Treschows eget brudd. Alle detaljene ved hotellet er nøye gjennomtenkt og ingeting er overlatt til tilfeldighetene. Hotellet har et stort energibehov og dette er løst ved bl.a varme energi fra sjøen.

Hotellet har en kvadratisk form med et atrium med åpning mot Larviksfjorden hvor halve bygget henger ut over stranda. Dette gir en helt magisk stemning spesielt på kvelden når mørket har lagt seg over byen.

Stilfull velkomst

resepsjoenen larvik
Her kan du slappe av mens du venter på din tur i resepsjonen og vi skulle gjerne ha tatt med oss stolene hjem.

Ved ankomst til hotellet kommer du inn i et stort, luftig og luksuriøst innredet område hvor resepsjonen er strategisk plassert. Her har du full oversikt med utsikt ut mot havet og du kjenner umiddelbart at skuldrene senker seg.

vekomat larvik
Vi fikk den hyggeligste velkomsten fra hotellet med både deilig sjokolade og nydelig eplemost. Nå var det uten tvil husmorferie.

Vi entret hotellet  og ble tatt godt i mot og kunne umiddelbar finne veien til hotellrommet. Med en hyggelig velkomst og et fantastisk rom visste vi at dette kom til å bli en deilig døgn.

Rom larvik
Rommet var romslig og flott og delikat innredet, her manglet vi ikke noe.

Rommet vi fikk var fantastisk. Romselig og moderne innredet med utsikt ut mot havet. Det kunne virkelig ikke vært bedre. Ikke rart at Farris Bad ofte blir nevnt som et av Norges fineste SPA

utstikt larvik
Her satt vi og nøt den urolige sjøen og kunne virkelig ikke kommet nærmere disse utrolige naturkreftene.

Denne fantastiske utsikten nøt vi virkelig til det fulle. Med fult utsyn mot havet i all sin prakt kunne vi ikke ha vært tettere på naturen.

hamburger larvik
Det er aldri feil med en hamburger en gang i blandt og denne smakte virkelig fantastisk

Vi startet vårt deilige døgn i baren hvor vi nøt en himmelsk burger og en tapastallerken. Burgeren smakte like fantastisk som den så ut, mens tapastallerkenen var helt grei. Den kom med noen finurlige sidedishes og alt i alt var den helt ok. De kunne ha gjort mer ut av den, som fersk focaccia f.eks. Siden vi var var over middels sultne gikk maten godt ned og i vakre omgivelser ble opplevelsen likevel en god start på oppholdet.

Lave skuldre i Spa-avdelingen

Etter å fortært maten og senket skulderene gikk turen til hotellets unike Spa. Vil du ha en skikkelig Spa opplevelse er det ikke tvil om at du bør ta turen til Farris Bad. Fra du trer inn i denne oasen til du sitter på rommet ditt føler du deg virkelig som et nytt menneske.

Spa avdelingen er på over 2000 kvm og er fullintegrert i hotellet og er uten tvil et av Norges beste anlegg.

farris_bad_spa_behandling
Dette bildet er for å illustrere roen du får gjennom behandlingen, men det er ikke turfølget som er avbildet.

Vi hadde bestilt behandlingene før vi kom og med myke hender, rolig musikk ble dette en akkurat så deilig stund som vi hadde sett for oss.

Behandlerene som vi fikk fortjener intet annet enn ros. Behandlingene var behagelige og profesjonelle og du kommer til å ønske deg tilbake igjen og igjen. Det gjør hvertfall vi.

Farris_Bad
Denne gangbroen er en del av Spa-avdelinge nog skaper en helt unik stemning når mørket faller på.

Kvelden ség på og når du er inne i Spa avdelingen i nattens mulm og mørke er stemningen intet annet enn magisk. Du kan gå over den store «broen» hvor du føler at du er en del av havet, og du kan ta et bad i sjøen om du orker. Eller du kan sitte i boblebadet og se utover havgapet, alt mens det er helt stille og rolig hvor enn du beveger deg.

farris_bad_spa_water
Her kan du synke ned og la alt av bekrymringer og uro vaskes vekk.

Spaet har et enormt utvalg utover behandlinger av profesjonelle behandlere. Her kan du ta deg en liten svømmetur i bassenget, sitte i varmen i det foryngende Farrisvannet, eller ta en steamdamp med forfriskende oljer. Vil du sitte ned en stund finnes det solstoler og steder du kan slappe av med både frisk frukt, vann, kaffe og te. Dette stedet er så langt i fra hverdagens stress og mas at det virkelig er verdt turen.

Dette tilbyr Spa-avdelingen

Det finnes nok av deilige og avslappene opplevelser å ta del i ved Spa-avdelingen. Her kan du rusle rundt i timesvis å bade, ta fotbad, stemadsuj, senke deg ned i de foryngende kildene og ta deg en kopp te og kaffe og se utover havet. Her kan du velge mellom detox-opplevelse, avslappende opplevelse og Farris Bad sin signatur opplevelse.

Signatur opplevelsen er kanskje den mest populære, men det kan være vanskelig å velge så hvorfor ikke prøve litt av alt.

Signatur opplevelsen innebærer blant annet tepidarium som beskrives som en «rolig normalisering av kropp og sinn i 38-graders lysmeditasjonsrom og som skaper best utgangspunkt for videre bad.»

Ønsker du å myke og spente muskler bør du ta deg en tur i Larvikitt bassenget. Du kan også velge mellom flere ulike sauna, samt ta deg en skikkelig kald dusj om du ønsker det.

Spa-avdelingen inneholder virkelig noe for alle så dette kan du glede deg til. Du kommer til å føle deg som et nytt menneske når tiden er over.

To-retters middag i restauranten

and
Nydelig and med sitrus-saus som vi aldri kommer til å glemme.

Når vi hadde både, badet, boblet og stelt oss var det klart for en to retters middag i restauranten. Her kunne vi velge to retter fra menyen og vårt valg falt på and som hovedrett, rabarbrakompott og limecurd til dessert. Restauranten var pakket av gjester selv om det var en mandag og servetørene hadde mer enn nok å stri med.

Anden med sitrussaus smakte fantatisk, det samme gjorde limecurd desserten som ble løftet til nye høyder med iskrem laget av rømme. Tro det eller ei! Dette er desserten vi aldri glemmer, en strålende prensentasjon og perfekt avslutning til den litt tunge middagen. Kompotten så vakker ut i sin presentasjon, men litt for søt for våre ganer.

limcurd
Vi skulle gjort en hel del for å smake dette igjen. Limecurd med rømme-is, en helt unik mat opplevele som vi kommer til å leve lenge på.

Restauranten er trendy innredet med behagelig lys i flotte omgivelser. Det som dermot trakk litt ned på opplvelsern var den litt tunge og besnærende stemningen blant personalet som var på jobb den kvelden. Her har hotellet en liten å jobb å gjøre for servicen var mildt sagt elendig. Sett bort i fra det med fokus på maten så var det en fantastisk opplevelse.

Når middagen var over tilbrakte vi resten av kvelden på hotellet. Rommet var så romslig og greit at det var en ren befrielse å ha muligheten til å slappe av og bare nyte friheten. Vi sovnet gode og mette og gledet oss allerede til frokosten.

Frokost på sengen

frokost larvik
En bedre start på dagen skal du lete lenge etter. En god blanding av Continental og engelsk frokost.

Vi bestemte oss for å få frokosten  levert på rommet. Det er lite som føles så behagelig og ferieaktig å kunne nyte frokosten i fred og ro. Med deilig utsikt og var dette nesten det smarteste vi gjorde for hele oppholdet.

Frokosten kom seilende inn på rommet litt over ni og vi hadde sørget for å bestille både continenetal og engelske frokost og det var i glade for. Da fikk vi litt av alt og kunne starte dagen på best mulig vis.

Med utsjekk kollen 12 hadde vi god tid til å nyte våre siste timer av husmorferien og vi sørget for at ikke enste minutt skulle gå til spille. Det var et sårt tiltrengt døgn med avslapning og hygge og vi gjør det mer enn gjerne igjen.

Tips:Har du hjemmekontor og ønkser et avbrekk kan du booke deg inn for et døgn og få gjort unna alt du henger etter med. I disse fantastiske omgivelsene vil du virkelig oppleve å få en vitamininnsprøyting av en annen verden.

Husk at hotellet stadig vekk har kampanjer og hyggelige tilbud. Hvis du melder deg på nyhetsbrevet deres er du sikker på at du aldri gå glipp av noe. De er også veldig enkle å få tak både på mail og telefon, så er det noe du lurer på vil du garantert få hjelp.

Vi takker for oss for denne gang og ser i frem i mot å ta turen igjen.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

Ocean key 1

overnatting I Key West

Key West er både en by og en øy helt ytterst på øygruppen av Florida Keys. Her bor det rett i underkant av 25...
Østerrike

Hit reiser du for å stå på ski i alpene i Østerrike

Østerrike er en populær destinasjon for alle som setter pris på en skikkelig ski ferie. Østerrike byr på fantastiske offpist-bakker, unik utsikt og en...
chamonix

Hit reiser du for en skiferie i de franske alper

De franske alpene er Europas største fjellmassiv og er med sitt høyeste punkt på 4808 meter over havet det høyeste i Europa. Alpene byr...
Fort Lauderdale

Unike opplevelser i Fort Lauderdale i Florida

Fort Lauderdale er et vakkert paradis i naturskjønne omgivelser. Med langstrakte strender, eksklusive hoteller og en naturlig destinasjon for glamorøse cruiseskip er dette plassen...
Ritz Carlton 3

Eksklusive hoteller i Orlando- Her finner du alternativene

Orlando er det perfekte reisemål for alle som elsker liv og røre, samt en mengde med unike fornøyelsesparker. Orlando har flere millioner besøkende hvert...
Budapest

Budapest- et unikt reisemål med luksus og spektakulære opplevelser.

Ungarn og Budapest er kjent for sine termiske bad med legende og forskjønnende egenskaper. Badene er plassert i fantastiske eldre bygg og er populære...

Norske Opplevelser

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det...

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousine-utleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...