Dette bør du oppleve i Edinburgh- Skottlands sagnomsuste hovedstad

Edinburgh er Skottlands hovedstad og blir ansett som Storbritannias grønneste by. Her er det bestemt at 50 prosent av byen skal være grønn og har over 130 grønne parker som det går ann å hygge seg i. Perfekt for avslapning og piknik. Edinburgh og Skottland er kjent for alt fra whisky til det spektakulære høylandet. Her kan du virkelig få oppleve noe av det vakreste som verden har å by på. Skottland er kjent for  sagnomsuste historier og fortellinger og det forstår du godt når du entrer dette vakre landet.

Skottland byr på alt fra vakker natur, historer om lock ness monsteret og slott du aldri har sett maken til. Tar du turen til Edinburgh vil det først bildet som møter deg være Edinburgh Castle som ligger på en høyde av en utdødd vulkan.

Byen er pakket med unik og historisk arkitektur og store deler av byen ligger på UNESSCOs verdensarvliste.

De vakre gatene i Edinburgh har vært til stor inspirasjon for flere forfattere av kjente bøker som Harry Potter og Jekyll and Hide. Når du tar en titt i disse gatene er det formelig som du kan se og høre alle de litterære karakterene som vi har blitt så godt kjent med oppgjennom årene.

Dette bør du oppleve i Edinburgh

Edinburgh kan skilte med en unik og fasinerende historie og ikke minst er byen særdeles godt bevart. Med en gang du ankommer Edinburgh føler du at du blir tatt tilbake flere hundre år i tid, og det i seg selv er en fantastisk opplevelse. Siden byen er så godt ivaretatt kommer du virkelig til å kjenne historien på kroppen.

Ta en rusletur på Royal Mile

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av IG_EDINBURGH | SCOTLAND (@ig_edinburgh)

Royal Mile og er den mest kjente og populære gaten i hele Edinburgh og kobler sammen Edinburgh Castel og Holyrood Palace.

Verdens vakreste slott

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Edinburgh Castle (@edinburghcastle)

Edinburgh har et unikt og vakkert slott plassert på en høyde midt i byen, Edinburgh Castle. Slottet blir ansett som byens hovedattraksjon og tar du turen dit må du sørge for et besøk ved slottet.

Slottet blir ofte omtalt som verdens vakreste slott. Når du suser rundt i de trange gatene og smugene av Edinburgh vil du alltid kunne se slottet der det ruver på toppen av en utødødd vulkan.

Shopping I Princes street

Vil du ta en runde med litt shopping når du først er på besøk i denne vakre og historiske byen bør du finne veien til Princes street.

Ved juletider en gaten pyntet med den vakreste julepynt og du kommer garantert til å kjenne at julestemningen kommer sigende på.

Edinburgh Zoo

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Edinburgh Zoo (@edinburghzoo)

Edinburgh har et zoo som er vell verdt et besøk. Her kan du nemlig treffe på verdens eneste pingvin som er slått til ridder i tilegg til en hel del andre flotte dyr.

Bramble bar

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Bramble (@bramble_bar)

I en kjeller i New Town kan du drikke verdens beste cocktail. Baren har vært med i flere kåringer og er stadig å finne på listene over barer i verden som er verdt et besøk. Skal du hit bør du være tidlig ute for her kan det fort bli trangt om plassen.

Spøkelser og historier

Denne unike opplevelsen vil du ikke gå glipp av. Under gamlebyen finner du byens gamle gater skjult under bakkeplan. Her vil du få et fantastisk innblikk i hvordan folk bodde og levde. Hele opplevelsen toppes med guider og skuespillere som gjør turen komplett. For hoder som er fulle av fantasi kommer dette til å være en opplevelse du sent vil glemme.

Det verserer mange spøkelseshistorier i denne byen og du kan være en del av en vaskekte spøkelsestur hvor fantastiske historiefortellere virkelig gjør denne turen helt unik. Det kan være litt i skumleste laget for barna så de bør muligens ikke være med på denne delen.

Guidet Harry Potter tur

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elephant House (@theelephant.house)

Har du barn med deg vil nok denne turen stå høyt på listen. Her kan du få en guidet Harry Potter vandring. Flere steder i Edinburgh har vært inspirasjon til Harry Potters magiske verden og dette kan være artig å være med på for både store og små. Det sies at forfatteren av Harry Potter bøkene skrev ned sine notater mens hun satt på kafeen «The elephant house».

Ekte Skotsk whisky

Når du først er Skottland bør du sørge for å smake på skikkelig skotsk whisky, som blir sett på som Skottlands nasjonaldrikk. Vær med på en guidet tur og lær deg hvordan de fremstiller ekte skotsk whisky og smak på 3500 forkskjellige whisky typer. Denne turen er virkelig verdt å være med på enten du er en whisky elsker eller ei.

Besøk det sagnomsuste Høylandet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Highland Explorer Tours (@highextours)

Det skotte høylandet har vært bakteppet for mange en film og serie og bør defintivt stå på listen over det du bør se i Skottland. Du kan hive deg med på å en guidet dagstur hvor du får se det beste av det beste samt muligheten til å kanskje oppdage selveste Lock Ness monsteret.

I tilegg til alle disse unike opplevelsene bør du få med deg de populære markedene som er å finne rundt i byen hver lørdag og ta inn over deg alle de utrolige inntrykket som denne byen har å by på.

Her bør du bo når du besøker Edinburgh

Edinburgh har en mengde med hoteller å velge mellom og vi har tatt en kikk på et par av dem. Husk å bestillle i god tid hvis du har planer om å besøke denne skotske byen i juli eller august. Da er det festival tid og det kan fort være fult på de fleste hotellene i hele byen.

Edinburgh-The George

Dette hotellet er et elegant hotell fra 1775 som ligger midt i sentrum av Edinburgh. Fra dette hotellet har du kort vei til Edinburgh Castle, Princess Street og Holyrood Palace.

Bygningen hotellet ligger i er verneverdig og har sitt originale utseende fra den gangen det ble satt opp. Hotellet er unik i sin arkitektur og du kommer til å elske å bo her.

Alle rommene har blitt oppgradert og restaurert og tilbyr i dag ren luksus og komfort.

The Scotsman Hotell

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Scotsman Hotel (@thescotsmanhotel)

Dette bygget så dagens lys i 1905 og var tidligere redaksjonslokalene til avisen «The Scotsman» i sin tid. Hotellet er i dag både majestisk og unikt og er et av flere verneverdig bygninger i byen.

Alle rommene har unike detlajer med bad som har marmorfliser og vakker utsikt over Edinburgh Castle. Når du skal legge deg for kvelden kan du la kroppen synke tilbake i sengetøy av egyptisk bomull. Bedre blir det nesten ikke .

Lei en leilighet i Old-Town

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ceptics (@ceptics.adapters)

Vil du virkelig kjenne på Edinburgh sin historie bør du ta en overnatting i disse leilighetene i Old Street. De rangerer med fire stjerne og oser av mystikk og historie. Her kan du hjelpe deg selv med eget kjøkken og alt du har behov for. Perfekt beliggenhet til både jernbanen, butikker og er et flott utgangspunkt for turen din.

Old Town er den eldste delen av byen og du får umiddelbart følelsen av å reise tilbake i tid. Vil du toppe den følelsen så velger du en av disse leilighetene. Du kommer garantert ikke til å angre.

Husk at Edinburgh er festival by nummer én og gjennom juli og august er byen pakket med besøkende som ønsker å delta på ulike kultur arrangement.

I Old Town finner du også Holyrood Palace som er den ofisielle residensen til den britiske kongefamilien. Følger du the Royal Mile fra Edinburg Castle vil du ende opp ved slottet i Old Town.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Edinburg.

God tur!

 

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...