Årets mest populære destinasjon- Albania

Selv om Albania er et relativt urørt land begynner det å bli et mer og mer populært reisemål for solhungrige nordmenn. Albania kan by på kritthvite strender og asurblått hav rett ved Adriaterhavet. Side om side finner du vakre og skjulte perler av fantastiske kystbyer som er verdt å oppleve. Albania er et land hvor du kan bo flott og spise fantastiske lokale retter samtidig som du får svært mye for pengene dine.

Albania har i en årrekke vært underlagt et kommunistisk styre og har til tross for sin vakre natur og unike steder å oppleve ikke vært et naturlig reisemål. Landet har vært stengt for tilreisende i flere tiår, men nå, derimot, er landet under store forandringer og står klart til å vise sine tilreisende sin rike historie og urørte natur.

Albania grenser til Montenegro og Kosovo ved Adriaterhavet og Det joniske hav. Landet ble styrt av diktatoren Enver Hoxha i nesten 40 år og frykten for at landet skulle innvandreres var stå stor at han oppførte ikke mindre enn 700 000 bunkere , en for hver familie. I dag er mange av disse bunkerene gjort om til museum og er kun et minne om en svært vanskelig tid.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Albania.

Albania-den skjulte perlen

Albania er det perfekte reisemål for deg som liker naturskjønne områder og gleden ved å kunne omgi deg med bade majestetiske fjell og fantastiske strender. I tillegg kan du oppleve vaskekte slott, arkeologiske skatter og rik romersk historie.

Mange steder i Albania er som en reise tilbake i tid og tar du turen til en av de vakre fjellandsbyene vil du se gjeting av saueflokker slik det har blitt gjort siden tidenes morgen.

Disse byene bør du besøke

Albania 3

Landet har flere flotte byer som fortjener et besøk og noen av de mest populære byene er Durres, Tirana, Saranda og Kruja. Med unike steder og en rik historie kan et besøk i Albania gi deg en innholdsrik ferie. Er du den som liker best strand og sol så vil du garantert finnet ditt favorittsted.

Saranda

I saranda finner du en grusstrand og strandpromenaden strategisk plassert midt i byen. Langs hele stranden finner du koselige spisesteder og et yrende folkeliv. Saranda er perfekt som et utgangspunkt når du skal oppleve Albania for første gang.

Tirana

Tirana er Albanias hovedstad som har en mengde med opplevelser å tilby. Her kan du besøke den kunstige innsjøen eller du kan ta en kikk på utelivet i Blloku.

Er du glad i eksepsjonell natur må du sørge for å ta turen til Dajtifjellet. Fjellet ligger 1400 meter over havet og du vil få en fomidabel utsikt over det unike landskapet. Du kan også velge å besøke dyrene i nasjonalparken som holder både rever, ulver og brunbjørn.

Durres

Durres har Albanias lengste riviera og her finner du flere hotell som ligger rett i vannkanten. Myk sand og langgrunn strand gjør dette til et eldorado for barnefamilier. Langs stranden finner du også en strandpromenade hvor du finner flere barer og restauranter.

Kruja

Vil du oppleve en ekte middelalderby så er dette plassen du bør reise til. Kruja ligger et stykke fra strandlivet, men til gjengjeld så får du med deg et stort stykke historie.

I Albania kan du glede deg over flere kulinariske opplevelser. Restaurantene serverer lokale spesialiteter, ferske skalldyr, grillet kjøtt og solmoden frukt og grønnsaker.

Overnatting

Albania 1

Det finnes nok av flotte hoteller som du kan oppleve hvis du velger å reise til Albania. Her finner du hotellet i vannkanten og koselige overnattinger i fjellsiden. Om du reiser sammen med en du er glad i eller med barn så vil du alltid finne en perfekt destinasjon.

Det finnes flere luksuriøse alternativer og du kan være helt sikker på at du vil kjenne på luksus og avaganse selv i dette landet som var stengt for resten av verden i så lang tid.

Litt om Albania

Albania 2

Landet er kjent for å ha en varm og imøtekommende befolkning og du kommer garantert til å bli vartet opp etter alle kunstens regler. De behersker engelsk godt og har det meste av det du har behov for på ferie.

Den beste perioden å besøke Albania er i perioden mai til oktober. Siste del av oktober kan dog ha litt ustabilt vær. Juli og august er de varmeste månedene gjennom året og du vil garantert få noen varme og innholdsrike dager.

Du bør veksle inn noen Euro før du reiser. Du kan stort sett betale med Euro de fleste steder i Albania. Om du ønsker å bruke lokal valuta så bør du veksle fra Euro som du har med deg.

Hvis du er lei av overfylte strender og neonlys så er Albania virkelig landet for deg. Her kan du bruke tiden din både på stranden og på opplevelsesturer opp gjennom de majestetiske fjellene.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Albania.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...