Alt du trenger å vite om en reise til Tibet

Tibet er en autonom region i Kina som ligger i det sentrale Asia og er kjent for sin vakre natur, med høye fjell, dype daler og utallige elver og innsjøer. Tibet er også kjent for sin unike buddhistiske religion og kultur. Et av de mest berømte stedene i Tibet er Potala-palasset i Lhasa som var hjemmet til Dalai Lama. Tibet er også et populært reisemål for de som setter pris på helt ekstraordinære naturopplevelser.

På en reise til Tibet kan du også få se verdens høyeste fjell, Mount Everest, som har en høyde på over 8 800 meter. Fjellet ligger på grensen mellom Nepal og Tibet, og er et populært mål for fjellklatrere fra hele verden. Mount Everest er en del av Himalaya-fjellkjeden, og er omgitt av andre høye fjell som Lhotse, Cho Oyu og Makalu.

Fjellet ble først besteget av Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay i 1953, og siden har tusenvis av mennesker klart å nå toppen. Klatring på Mount Everest er imidlertid en risikosport, og mange mennesker har mistet livet mens de har forsøkt å bestige fjellet.

Det offisielle språket i Tibet er tibetansk og er et land med en lang historie. Ønsker du å oppfylle drømmen om å oppleve Tibet er det mange som sørger for en rundreise i landet slik at du kan få med deg det aller beste av hva dette sagnomsuste landet har å by på. Mange kombinerer også en reise til Tibet med en tur til Kina og Nepal.

Dette bør du oppleve i Tibet

Tibet har en mengde med attraksjoner og severdigheter som du bør sørge for å få meg deg. Tibet har en lang historie og er kjent for alt fra sitt enestående kjøkken til munkene og deres tradisjoner.

Potala palasset

Potala-palasset i Lhasa var hjemmet til Dalai Lama og er et av de mest kjente stedene i Tibet. Det ligger på en høyde på over 3 000 meter, og vil gi deg en vakker utsikt over byen.

Palasset ble bygget på 1300-tallet, og har vært hjemmet til Dalai Lama siden det sjette århundre. I dag er Potala-palasset et museum og et populært turistmål.

Palasset er fylt med interessante skulpturer, malerier og artefakter, og det gir en innsikt i Tibetansk buddhisme og kultur. Palasset er også kjent for sin unike arkitektur med sine høye, røde vegger og sin imponerende størrelse.

Jokhang tempelet

Jokhang-tempelet er et buddhistisk tempelet i Lhasadet og er det mest hellige stedet for buddhister i Tibet. Tempelet er en stor attraksjon og blir besøkt av tusenvis av pilgrimer hvert år.

Tempelet ble bygget på 600-tallet og er fylt med interessante skulpturer og malerier som gir et stort innblikk i den Tibetanske kulturen. I tillegg til å besøke tempelet, kan du også vandre rundt i den gamle bydelen Barkhor som ligger rett utenfor tempelet. Her kan du se på de mange bodene som selger religiøse gjenstander og andre lokale produkter.

Budda statuen

Den store buddha-statuen i Yungang Grottoes som ligger nærheten av byen Datong i Kina er en stor buddha-statue som er over 50 meter høy. Den ble laget for over 1 500 år siden og er laget av kalkstein. Den er et viktig kulturminne fra det kinesiske Tang-dynastiet.

I tillegg til å se på statuen selv, kan du også besøke de andre grottene i området, som er fylt med interessante skulpturer og malerier fra denne tiden. Yungang Grottoes er et viktig sted for buddhister og er verdt et besøk.

Naturreservatet Qomolangma

Dra på vandring i naturreservatet Qomolangma som er et naturreservat i Tibet som ligger i nærheten av Mount Everest. Reservatet gir en fantastisk utsikt over fjellene, og det er et populært sted for fotturer. Du kan vandre i området og se på det vakre landskapet og se etter sport etter dyrene som bor der, slik som f.eks snøleoparder.

I tillegg til å vandre, kan du også besøke noen av de mange klostrene i området og lære mer om Tibetansk buddhisme og kultur. Naturreservatet Qomolangma er et unikt sted som gir en flott mulighet til å utforske den vakre naturen i Tibet.

Opplev en autentisk buddhistisk seremoni

En buddhistisk seremoni er en religiøs seremoni som utføres av buddhister. Det finnes ulike typer buddhistiske seremonier, avhengig av buddhistisk tradisjon og lokale skikker.

En buddhistisk seremoni kan variere i lengde og innhold og har som mål å skape en følelse av ro og indre fred hos de troende. De gir også en mulighet for buddhister til å knytte forbindelse med sin Gud og deres religiøse tradisjoner. Det finnes flere ulike seremonier som blir utført og her er noen av dem.

  • Meditasjon: Munkene og andre troende buddhister praktiserer ofte meditasjon som en del av deres religiøse rutiner. De sitter i stillhet og fokuserer på åndedrettet og sine indre tanker, med målet om å oppnå en tilstand av fred og ro.
  • Bønn: Buddhister ber ofte til sin Gud og andre religiøse skikkelser som en del av sin religiøse praksis. De bruker ofte klokker eller andre religiøse gjenstander når de ber, og de synger ofte buddhistiske sanger.
  • Offergaver: Buddhister ofrer ofte mat, blomster og andre gjenstander til Gud og andre religiøse skikkelser som en form for respekt og takknemlighet. Dette kan gjøres i et buddhistisk tempel eller hjemme.
  • Pilgrimsferd: Mange buddhister reiser til hellige steder som en del av sin religiøse vandring. De kan gå langs spesielle ruter eller besøke klostre og templer for å be og meditere. Pilgrimsferd kan være en viktig del av en buddhistisk sermoni.

Prøv det lokale kjøkkenet

Tibetansk mat er annerledes enn det du finner i andre deler av Kina og er virkelig verdt å oppleve. Du kan finne tibetansk mat på de fleste restauranter, markeder og boder i Tibet.

Tibetansk mat er en unik type mat som er spesielt for Tibet og omkringliggende regioner. Det er en blanding av kinesisk og indisk, preget av bruk av krydder, lammekjøtt og bakt potet. Noen typiske retter fra Tibet du bør prøve er:

  • Momo- som er en type dampet dumplings fylt med kjøtt, grønnsaker eller andre ingredienser. Det spises vanligvis som en snack eller som en del av en hovedrett.
  • Thukpa- er en type nudelsuppe som kan fylles med kjøtt, grønnsaker eller andre råvarer. Suppen er varm og krydret, perfekt for å varme seg på en kald dag.
  • Tsampa- er et slags mel som lages av bygg eller gresk gryn. Retten kan spises alene, eller det kan blandes med vann eller melk for å lage en deig. Tsampa er en viktig del av tibetansk mat, og det er ofte spist av fjellklatrere og andre som er ute og reiser.
  • Yakost- er en type ost laget av yakmelk. Den har en krydret smak og en litt fast tekstur. Den spises enten alene eller den blir brukt som en smakstilsetning i andre retter.

Her bør du bo i Tibet

Tiber er et fantastisk sted å reise til og kommer garantert til å sette dype spor i deg og gi deg minner du aldri glemmer. Tibet er kanskje en av verdens mest eksotiske reisemål og bør kombineres med flere land og byer. Det finnes flere hotell å velge mellom i Tibet og vi har tatt en kikk på noen av de mest eksklusive og luksuriøse .

Tashitakge Hotel Lhasa

Dette hotellet ligger i gamlebyen av Lhasa og tilbyr moderne og komfortable rom med utsikt over byen. Hotellet har én restaurant, én bar og en takterrasse samt et stort innendørsbasseng.

Her kan du se nærmere på dette hotellet og bestille rom.

St. Regis Lhasa Resort

Denne luksuriøse resorten ligger i nærheten av Jokhang-tempelet i Lhasa, og tilbyr elegante rom med utsikt over fjellene. Resorten har spa. treningssenter og en restaurant med tibetansk mat.

Her kan du se nærmere på dette hotellet og bestille rom.

Shangri-La Hotel Lhasa

Dette er et fem-stjerners hotell som ligger i sentrum av Lhasa og tilbyr luksuriøse rom med utsikt over byen. Hotellet har restaurant, bar og treningssenter. Hotellet tilbyr også en gratis shuttlebuss til Jokhang-tempelet.

Her kan du se nærmere på dette hotellet og bestille rom.

En reise til Tibet er en reise til en eksotisk kultur med en natur du sjelden har sett maken til. Pakket med opplevelser fra du ankommer til du reiser er dette garantert reisen du aldri glemmer.

Lykke til og god tur!

Her finner du de beste prisene på flyreiser.

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...