Safari i Kenya- Reisen vi aldri glemmer

Er det én ting du må sørge for å gjøre før du forlater denne verden så er det å reise på safari, det er virkelig en helt altoppslukende opplevelse og alle ferier etter denne kan fort fremstå som helt ordinære. Her bor du så tett opp til naturen og deler av kulturen at du blir helt bergtatt fra første stund. Livet blir aldri det samme igjen, det kan vi garantere. Vi reiste til Kenya og Masai Mara i midten av oktober og bodde på legendariske Karen Blixen Camp.

Vi bodde i telt på stolper med alt du kan drømme om av fasiliteter. Dusjen ble varmet opp ved hjelp av colcellepanel og var plassert ute, men det var en del av sjarmen. Teltet var nydelig innredet med en fantastisk seng og på utsiden satt vi trygt på en liten terrasse med utsikt mot Masai Mara River.

Her svømte det stadig vekk krokodiller forbi og vi kunne se både flodhester og elefanter som gikk ned til elven for å slukke tørsten. Du trenger virkelig ikke hverken tlf, tv eller nettbrett når du står så tett på disse helt unike naturopplevelsene. 

Der eventyret startet

Eventyret startet tidlig i oktober, bestilt og planlagt nesten på sparket, men absolutt med mål og mening. Det hele fremstod som spektakulært, men vi hadde ingen anelse om hvor fantastisk det hele kom til å bli. Vi bestilte safari på Karen Blixen Camp i tre dager og seks dager på Zanzibar, gjennom Paradisreiser. Vi trengte ikke tenke på noe, alt var tilrettelagt og planlagt. Alt vi behøvde å gjøre var å vaksinere oss, pakke og ta med passet.

Når du tar turen til Afrika og skal på safari lønner deg seg å ta noen obligatoriske vaksiner før du setter avgårde. Du bør også friske opp noen av de gamle traverne i tillegg. Skal du videre til Zanzibar, slik som oss, må du også huske å ta med Malariatabletter.

Det er krav om vaksinepass for gulfeber for å komme inn i Zanzibar og du må ha tatt vaksinen to uker før du skal inn i landet. Har du ikke tatt gulfeber vaksinen så kommer du rett og slett ikke inn og må vende nesen hjemover igjen. 

Ut å fly i mange timer

Reisen er uten tvil lang, men den er virkelig verdt det. Vi startet på Kjevik i Kristiansand og fløy til Amsterdam. Der var det et par timer med venting før vi reiste videre med African Airlines til Nairobi. For en som ikke er spesielt glad i å fly kan det føles som en ekstra påkjenning med alle fly-byttene, men når du vet at du har Afrikas Savanner i vente på vei til en vaskekte safari er det utrolig hva man klarer. Har du flyskrekk? Da bør du lese dette.

Når vi ankom flyplassen i Nairobi ble vi henvist videre til et nytt fly. Her var vi også nødt til å pakke om bagasjen da det var svært strenge regler for hvor mange kilo vi fikk ta med oss. Vi lot resten av bagasjen ligge på flyplassen og pakket med oss det vi mente vi hadde behov for. Husk at kveldene er kalde mens dagene er varme, så pakk så du har klær for alle temperaturer. (Vi tok også med oss en del tegnesaker og små leker til barna da vi hadde planer om å besøke et par skoler.)

Første møte med løvene

Flyet i Nairobi var et vanlig rutefly og gikk til steppene i Kenya, og deretter ble vi henvist til et bittelite fly med plass til 10 personer. Vi fløy over savannen og kunne se alle Afrikas dyr på nært hold. Det var som å være en del av Mclouds Daughters på TV og en helt unik opplevelse.

Vel fremme ble vi hentet av en representant for Karen Blixen Camp og etter kun noen minutter i en åpen Jeep satt vi ansikt til ansikt med noen fantastiske løver. Safari opplevelsen startet raskere enn vi hadde forventet, men for et syn som åpenbarte seg. 

Vi hadde reist i nesten ett døgn og var ikke helt forberedt på det som plutselig dukket opp i buskene. Vi satt som sagt i en åpen Jeep og var bare et lite byks fra løvene om den fant ut av vi kunne tilfredsstille en viss sult.

Guiden sørget for å  berolige oss med at løvene var både mette og late sånn på formiddagen og vi kunne uforstyrret betrakte disse overdådige kattedyrene.

Karen Blixen Camp

Karen Blixen Camp er en fantastisk luksuriøs camp. Den har stoler og bord rett ved elven og får ferske råvarer flydd inn fra blant annet Danmark flere ganger i uken. Campen sørger også for å utdanne mannlige kokker for å skape et yrke de kan være stolte av.

(Kun kvinner bruker tid på kjøkkenet i Afrika og for mange menn er det et nederlag å jobbe som kokk, men dette gjøre Karen Blixen noe med.)

Vi både startet og avsluttet dagen i disse vakre omgivelsene. På kvelden ble det tent lykter og det var ubeskrivelig atmosfære på hele området.

De hadde en liten suvenir butikk, en bar og et eget spa hvor du kunne nyte synet av elefanter og flodhester som både badet, drakk og spiste. Opplevelsen var så unik at det nesten ikke er mulig å gjenfortelle den magiske følelsen alt dette ga. 

Glamping på sitt aller beste

Jeg vet ikke riktig hva vi hadde sett for oss når drømmen om Afrika og safari skulle oppleves. Vi visste jo at vi skulle bo i telt og vi visste det skulle være glamping på sitt aller beste, men aldri i min villeste fantasi så jeg for meg at det skulle være så fantastisk som det viste seg å bli.

Campen føltes trygg å være i selv om vi kunne få ubudent besøk av noen av dyrene som lever tett på, så hver kveld stod det en lokal Masai og passet på oss. En ved hvert telt i tilfelle vi skulle få besøk av en krokodille eller et nesehorn. Jeg som er redd det meste sov faktisk som et barn i trygg visshet om at vi ble tatt mer enn godt vare på.

Teltet stod på påler og var fullstendig henrivende innvendig. Delikate farger og en nydelig seng med stor terrasse med utsikt over Masai River, det kunne virkelig ikke vært flottere.

Tro det eller ei så var det faktisk både dusj og varmt vann å oppdrive. Riktig nok drevet av solcellepanel, men nok til at vi kunne starte dagen med en varm og behagelig dusj, ute.

Løver og Masaier

Vi fikk også gleden av å besøke en liten landsby og en liten skole. Vi hadde tatt med oss en hel del gaver til de lokale barna som tegnebøker og farger og for å være med å bidra litt betalte vi for oss når vi fikk lov til å besøke landsbyen deres.

Masaiene går kledd i fargerike kleder og tro det eller ei så vet de ville dyrene at de skal holde seg langt unna disse raske og jaktdyktige innbyggerne. Faktisk så er det slik at området vi var i ble en nasjonalpark på 70-tallet og alle dyrene er vant til å se jeeper og biler kjøre rundt og bryr seg ikke nevneverdig om dem. Men går du ut av bilen blir du umiddelbart et «target» og kan fort ende i gapet på en løve.

Før området ble en nasjonalpark så ble alle dyrene jaktet på av Masiaene, men i dag er det helt annerledes. Istedenfor at løver og andre rovdyr skal bøte med livet i kontakt med en Masai så får hver familie som mister buskapen sin til løvene et dobbelt antall med buskap tilbake. Men hvis de tar livet av en løve må familien betale med halvparten av buskapen sin som en del av en bot.

Dette gjør at løvene få gå i fred. Likevel så har alle dyrene god hukommelse og det skal ikke mer til at de ser de iøyenfallende kledene til Masaiene før de vender om og går i stor bue rundt dem, dette er minner som dyrene har arvet gjennom mange generasjoner og er virkelig imponerende. 

Tett på ville dyr vi kun hadde sett på tv

Vi fikk også gleden av å se den kjente Masai River hvor dyrene bytter beitet før elven fylles opp og ikke kan forseres. Her satt det gribber og ventet til et av dyrene skulle bli tråkket i hjel på overfarten for det går fort og de er nødt til å henge med hvis ikke går det galt. Naturen er helt imponerende satt sammen og en «manns død er en annen manns brød».

En kveld fikk vi overvære en hel løvefamilie som koste seg rundt i området. Vi satt faktisk i jeepen og spiste popcorn mens gule øyne lyste mot oss. Det går virkelig ikke an å beskrive den ærefrykten du føler i møte med disse dyrene og minnene kommer til å leve evig.

Safari-turen vi aldri glemmer

Du kan også være med på en tur i en luftballong om du vil det. Kanskje er du heldig og får se «de fem store». Vi manglet nesehorn og leopard, men det gjorde ingenting for vi så en hel del andre dyr vi aldri kommer til å glemme.

Den beste måten å oppdage en leopard på er faktisk å kikke opp i trærne. Den gjemmer seg på dagen og ligger gjerne på en kvist i ett tre og da kan du se den lange halen.

Tre dager på safari føltes som hele tre uker. Vi var fylt med impulser og minner og reiste videre til Zanzibar for fortsette vår reise med unike opplevelser.

Kenya-vi glemmer deg aldri og kommer mer enn gjerne tilbake. 

Vil du reise på Safari? Da bør du ta en kikk her. 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...