Luksusferie i Norge? Her finner du alternativene

Norge er et vakkert land og har kanskje mer å by på enn du visste. Selv om vi har et langstrakt land må du ikke feriere i hverken bobil eller telt. Norge er pakket med opplevelser for den som vil ha en annerledes ferie, hvor opplevelsene som står på agendaen ikke skal gå på akkord med komforten. Vi er et reiseglad folk, men vi liker også å unne oss luksus underveis. Hva med vinsmaking i Telemark, et godsopphold i Oslo, naturskjønne opplevelser i Loen, tilbake til en svunnen tid i Røros, epler i Hardanger og for ikke å glemme, midnattsolen i Lofoten. Alt ligger til rette for den perfekte ferien, og vi har tatt en kikk på stedene du bør besøke.

Vinsmaking på vingård

Hva med å starte en norgesturné med et besøk på en vaskekte vingård? Nei, du behøver ikke reise til Italia for å få denne unike opplevelsen. Det finnes faktisk i Norge også, nærmere bestemt i Telemark.

Gvarv i Telemark er som en gryte med et mikroklima som gjør det til et av de varmeste stedene i landet. Med et par druesorter som tåler litt kulde kan du få den unike opplevelse ved å oppleve en vingård på nært hold. Her kan du overnatte i en «vintønne» og smake deilige viner. Ikke kun fra druer, men også fruktviner.

Opplev skjærgården med seilbåt

Seilbåt

En norgesferie uten en tur til sørlandet er ingen ferie. Er du en av dem som elsker havet kan du leie deg en fantastisk seilbåt i Kristiansand. Med en seilbåt kan du oppleve hele den vakre sørlandskysten. Legg til ved en holme og nyt soloppgangen fra dekk med en nytrukket kaffe. Sørlandet har mye å by på, men skjærgården er nok det den er aller mest kjent for.

Røros

røros

Tar du turen videre til Røros vil du oppleve en by som tar deg tilbake til en svunnen tid. Her har de bevart byen slik den opprinnelig var. Byen er som et levende museum og har du aldri vært der, bør det definitivt være en destinasjon du sørger for å ha på planen. Røros blir godt besøkt hele året, og er svært kjent for sitt enorme julemarked.

Besøker du byen på sommerstid kan du rusle rundt i vakre gater, spise mat fra lokale produsenter, og overnatte på vakre Røros hotell. Her har du innendørs bademuligheter og kort avstand til det meste som er oppleve. Restauranten serverer deilige retter fra lokale produsenter, og du får et unik innblikk i hva Røros har å tilby.

Nordlyset i Lofoten

Lofoten blir ansett som Norges vakreste øyrike og hit reiser du for å oppleve det spektakulære nordlyset. Nordlyset kan oppleves fra august til april og er virkelig verdt turen til den nordligste delen av landet. Bestiller du en nordlys-guide er du garantert å finne den beste plassen for å kunne oppleve dette utrolige fenomenet.

Vil du ta det hele et steg lengre blir du med på en magisk ridetur under nordlys-himmelen. Det er akkurat i det øyeblikket du innser for et magisk land vi bor i, og dette vil for alltid være en uforglemmelig opplevelse. Topp det hele med en overnatting i en av de gamle rorbuene, og kjenn på hvordan det er å besøke denne majestetiske, og ville delen av Norge.

Loen

loen

Et mer instagramvennlig sted skal du lete lenge etter, men Loen gjør seg ikke bare på bilder på Instagram, du må oppleve det. I Stryn kommune, helt innerst i Nordfjord, i skyggen av den mektige Jostedalsbreen finner du Loen. Dette er bygden som er verdt et besøk. Her kan du, hvis du tørr, spasere over en bro som henger 750 meter over fjorden.

Vil du oppleve Norges vakreste utsikt kan du ta turen opp på fjell-knausen med Loen Skylift. Nyte utsikten og spise et bedre måltid. En av de mest populære perlene er Lovatnet som med sitt asurblå hav gir umiddelbare assosiasjoner til en eller annen bortgjemt perle i sør-eruopa. En tur til Loen bør avsluttes med en overnatting  på det ærverdige hotellet, Alexandra Bad og Spa.

Hardanger

Hardanger

Norge er et vakkert land med vakre flotte steder å besøk. Hardanger er intet unntak med sine dype daler og vakre landskap. Om du ikke fikk nok natur i Loen kan du hive deg med på fjellturen til Trolltunga og oppleve «glamping» på sitt aller beste. Med overnatting i en luksuriøs Dome med glasstak kan du starte neste dag med å være helt alene om opplevelsen når solen stiger opp og melder om en ny dag.

I Hardanger får du de vakreste inntrykkene, og smaken av verdens beste cider. Hardanger har nemlig vestlandets frodigste og mest fruktbare landskap og vinner stadig priser for sin «nordiske champagne». På vei hjem kan du kjøre «siderruten i ullvik» hvor du får smaksprøver gjennom hele turen, og du kan plukke med deg noe å ha med deg videre på turen.

Godsopphold i Oslo

Avslutt norgesturneén med en overnatting på ærverdige Losby Gods, rett på utsiden av Oslo. Godset ligger strategisk plassert på et av Norges beste golfanlegg. Hotellet ligger 20 minutter fra Oslo sentrum. Her kan du spise fantastisk mat i vakre omgivelser, en skikkelig avslutning på en opplevelsesrik ferie. Bo siste natten som kongelige, det er det verdt.

Her kan du se mer av Losby Gods og bestille rom.

Med Norge som destinasjon kan du oppleve alt ditt hjerte begjærer, og se et av Europas vakreste land. Planlegg godt og sett Norge foran dine føtter.

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...