Sharm el Sheikh i Egypt- Perfekt reisemål for sol og eventyr

Sharm El Sheikh er en fantastisk ferieby som ligger på sørspissen av Sinai halvøya i Egypt. Dette populære reisemålet er kjent for sine blendende strender, krystallklare hav, fantastiske korallrev og unike atmosfære. Med et subtropisk ørkenklima, et pulserende uteliv og en rekke luksuriøse hoteller, tiltrekker Sharm el-Sheikh seg reisende fra hele verden. Det er ikke uten grunn at Sharm El Sheikh er et av de mest populære reisemålene i Egypt. Med en ferie til Sharm el Sheikh er du nesten garantert sol siden det milde klimaet sørger for at solen skinner store deler av året.

Med lange strekninger av hvite sandstrender og det azurblå Rødehavet som glitrer mot deg, er dette en idyllisk beliggenhet for alle som elsker sol og varme. Populære strender som Naama Bay, Shark’s Bay og Ras Um Sid tilbyr vakre omgivelser og et utvalg av strandaktiviteter som svømming, snorkling og dykking.

Dykking og snorkling i det fantastiske Rødehavet

Du kan ikke reise til Sharm el Sheik uten å sørge for å være med på en snorkle- eller dykketur. Denne destinasjonen er nemlig spesielt godt kjent for sitt unike liv under vann og det er ikke uten grunn at dykkere valfarter hit fra alle verdenshjørner.

Sharm el-Sheikh er kjent som et av verdens beste steder for dykking og snorkling på grunn av det fantastiske Rødehavet. Det krystallklare vannet gir en unik sikt og huser et utrolig liv under vann. Her kan du oppleve fargerike korallrev, tropiske fisker og havskilpadder. Selv hai er et vanlig syn for dem som velger å utforske Rødehavet i dybden.

Ras Mohammed nasjonalpark, Tiran Island og Dahab er populære steder hvis du vil utforske livet under vann. De mange dykkesentrene tilbyr både turer og kurs for  nybegynnere og viderekommende dykkere. Du kommer garanter til å få en uforglemmelig opplevelse.

Opplev ørkenen

Ørkenen som omgir byen gir en perfekt mulighet for unike opplevelser. Her kan du ri på kamel og være med eksotiske ørkenvandringer. Med en tur ut i ørkenen kan du oppleve det storslåtte ørkenlandskapet ulike noe annet du har sett. Majestetiske fjellformasjoner og fargerike sanddyner kommer til å ta pusten fra deg.

Fiske og golf i Sharm El Sheikh

En annen populær attraksjon i Sharm el Sheik er å prøve fiskelykken. Det er flere fisketurer tilgjengelig for deg som ønsker å prøve lykken med fiskestangen. Bli med ut med båt en tidlig morgen og oppleve spenningen med å få en eksotisk fisk på kroken.

Sharm el-Sheikh er også et perfekt reisemål for deg som er glad i å spille golf. Her kan du utforske flere unike golfbaner i et fantastisk landskap som tilbyr magisk utsikt over Rødehavet og fjellene rundt.

Kulturelle opplevelser

For deg som ønsker å oppleve litt kultur, tilbyr Sharm el-Sheikh muligheten til å besøke gamle klostre, beduinlandsbyer og historiske steder som Saint Catherine’s kloster ved foten av Mount Sinai. En tur til Mount Sinai for å se soloppgangen er svært populært for mange besøkende.

Uteliv og shopping

Sharm el-Sheikh har et pulserende natteliv med en rekke restauranter, barer og nattklubber. Naama Bay er sentrum for nattelivet i byen, med et livlig utvalg av barer og klubber som holder åpent til de tidlige morgentimene.

Det kan være greit å merke seg at mange restauranter stenger ved midnatt. Hvis du ønsker å oppleve mer av utelivet må du ta turen inn til sentrum. Det finnes også flere casinoer i området som holder åpent ut i de små morgentimer for den som ønsker å prøve lykken.

Sharm el Sheik er kanskje ikke den byen du reiser til hvis shopping står øverst på ønskelisten, men det finnes flere basarer og markeder hvor du kan kjøpe suvenirer, krydder kunsthåndverk, tekstiler, smykker og lokale produkter.

Luksuriøse hoteller i Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh tilbyr et stort utvalg av luksuriøse hoteller hvor du virkelig kan slappe av og nyte ferien din. Her finner du alt fra sjønære resorts for barnefamilier til luksuriøse og vakre hotell for deg som setter pris på et hotell «for voksne». Standarden på hotellene er høy og servicen perfekt.

Four Seasons Resort Sharm el-Sheikh

Dette 5-stjerners feriestedet ligger ved en privat strand som strekker seg en hel kilometer langs hotellet og tilbyr luksuriøse rom og suiter med fantastisk utsikt over Rødehavet. Hotellet har et spa-senter, flere bassenger, muligheten for vannsportaktiviteter og flere gourmetrestauranter.

Her kan du se nærmere på Four Seasons Resort Sharm el-Sheikh.

Rixos Premium Seagate

Dette 5-stjerners hotellet er et eldorado for barnefamilier og har en vakker beliggenhet på Naba Bay. Hotellet tilbyr elegant innredede rom og suiter med moderne fasiliteter. Her kan du kose deg på den private stranden, bade i et av de mange bassengene, prøve vannsklier og slappe av på spa-senteret. Hotellet har også et godt utvalg av både restauranter og barer.

Her kan du se nærmere på Rixos Premium Seagate.

Royal Savoy Sharm El Sheikh

Dette luksuriøse 5-stjerners hotellet er perfekt for deg som søker en fredelig og avslappende ferie. Hotellet har eksklusive rom og suiter med tilgang til private bassenger, spa-senter og flere gourmetrestauranter.

Her kan du se nærmere Royal Savoy Sharm El Sheikh.

Baron Resort Sharm El Sheikh

Dette 5-stjerners hotellet er et stilfullt og elegant hotell som ligger plasser rett ved en privat strand. Hotellet tilbyr romslige rom og suiter med moderne fasiliteter. Her finner du flere bassenger, en 145 meter lang snorkle- og dykkeplattform, en eksklusiv spa-og velvære avdeling, samt hele ni restauranter.

Her kan du se nærmere Baron Resort Sharm El Sheikh.

Sheraton Sharm Hotel, Resort, Villas & Spa

Dette 5-stjerners luksushotellet ligger ved Naama Bay og tilbyr luksuriøse rom og suiter med fantastisk utsikt over Rødehavet. Hotellet ligger tett på stranden som er privat og har flere bassenger, et spa-senter og flere restauranter. Her kan du senke skuldrene og nyte hvert øyeblikk i Sharm.

Her kan du se nærmere på Sheraton Sharm Hotel, Resort, Villas & Spa.

Dette bør du vite om Egypt

Du kan reise til Egypt og Sharm El Sheikh hele året, men de fleste norske turoperatører arrangerer reiser fra Norge i perioden oktober til mars. Egypt er et flott reisemål som holder 25 til 30 grader også på denne tiden av året og er en perfekt desitnasjon for solhungrige nordmenn når høst og vinter melder sin ankomst i Norge.

Selv om det er fristende er det ikke lov å plukke med seg koraller fra havet og ta med seg hjem. Blir du tatt med koraller i bagasjen kan du ende opp med å få store problemer i tillegg til at det kan bli relativt kostbart.

Egypt er et muslimsk land og det kan være verdt å merke seg at det under Ramadan er litt roligere. Mange butikker holder stengt og mange steder serverer ikke alkohol før solen har gått ned. Noen steder serveres det ikke alkohol overhodet i den perioden det er Ramadan.

Det er heller ikke vanlig å ta med seg medbrakt drikke inn på hotellene, og det bør man respektere som gjest i landet. Husk også på at det er vanlig å gi tips både når du tar taxi og når du er ute og spiser.

I Sharm el Sheik i Egypt kan du utforske livet under vann, nyte de vakre strendene, drikke lokal te samtidig som du opplever den varme gjestfriheten. Gled deg til å oppleve Sharm el Sheik i Egypt!

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...