Egypt-Pyramider og eksotisk kultur

Egypt ligger i Nordøst-Afrika og Sørvest-Asia, samt at det grenser til Middelhavet i nord og Rødehavet i øst. Egypt er kjent for sin lange og mystiske historie, pyramider, krydder og deilige klima. Dette eksotiske landet er populært blant turister og mange reiser hit når vi har vinter i Norge. Egypt har en mengde med unike reisemål og er i tillegg pakket med kulturhistoriske steder og monumenter fra oldtiden. En reise hit er perfekt for deg som setter pris på både sol og varme, samt historie og spesielle opplevelser.

En av de mest kjente turistattraksjonene i Egypt er selvfølgelig pyramidene i Giza, som er en av de syv underverkene i verden. Disse monumentene ble bygget for over 4 500 år siden, og fascinerer fortsatt besøkende med sin størrelse og historie den dag i dag.

Egypt har et variert landskap med vakre strender langs Rødehavet og utrolige ørkenområder som de store sanddynene i Sahara. Dykking og snorkling er populære aktiviteter i Rødehavet og på sanddynene kan du oppleve både kamelridning og sandboarding.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Egypt. 

Dette bør du oppleve i Egypt

Egypt har en mengde med opplevelser å by på. Her kan du se fantastiske pyramider, dra på luksuscruise på Nilen, ri på kamel i ørkenen, oppleve havet i en ubåt og selvfølgelig nyte sol, bading og deilige lokale retter.

Egypt er kjent for sitt fantastiske kjøkken med krydder og smaker du sent vil glemme. Prøv kjente retter som falafel, kofta, shawarma og koshari. Du bør også prøve den anerkjente egyptisk teen som er kjent for sin karakteristiske smak og aroma. Den kan du få det servert de fleste steder og regnes også som en perfekt start på dagen eller til lunsj.

I tillegg til pyramidene i Giza og sanddynene i Sahara bør du også sørge for å ta en kikk på blant annet Luxor-tempelet, Karnak-tempelet, Kongenes dal og Dronningenes dal. Områder som alle er en del av det gamle Theben, som var hovedstaden i oldtidens Egypt.

Egypt har en rik og spennende kultur med en lang historie med kunst, musikk, litteratur og arkitektur. Kairo, hovedstaden i Egypt, er en livlig by med en blanding av gammel og moderne arkitektur. Byen tilbyr besøkende en unik opplevelse av den egyptiske kulturen og livsstilen og vell verdt besøket.

Her kan du se nærmere på alt du kan oppleve i Egypt.

Populære byer å besøke i Egypt

Egypt har mange populære feriebyer som er kjent for sine vakre strender, rike historie og sine fantastiske muligheter for vannsport og avslapning. Mange av byene har en mengde med opplevelser å by på og du kommer garantert til å hygge deg.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh er en vakker ferieby ved Rødehavet og er kjent for sine fantastiske strender og utmerkede dykke- og snorkling muligheter. Byen har også gamle monumenter som St. Catherines kloster og Ras Mohammed nasjonalpark som er verdt å få med seg. Her finner du også populære markeder hvor du kan ta innover deg et stort stykke kultur og historie.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Sharm el Sheik.

Hurghada

Hurghada er populær ferieby som ligger ved Rødehavet. Byen er kjent for sine vakre strender og fantastiske opplevelser som dykking, snorkling, windsurfing og kitesurfing. Her er det også et yrende natteliv med flotte restauranter og ulike arrangement som du bør få med deg. Byen passer for både barnefamilier og par.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Hurugada.

Luxor

Luxor er en by som er rik på kulturhistorie og ligger ved bredden av Nilen. Byen har en rekke gamle monumenter og templer, inkludert Luxor-tempelet og Kongenes dal, som er populære turistmål. Her kan du også være med på et luksuscruise som varer over flere dager hvor du virkelig får oppleve alt Nilen og Luxor er så kjent for.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Luxor.

Kairo

Kairo er hovedstaden i Egypt og er kjent for sine fantastiske pyramider i Giza. Byen har også en livlig kultur og natteliv, og er et flott sted å oppleve egyptisk kultur og livsstil. Kairo byr på det meste av hva Egypt er kjent for. Du kan tilbringe late dager på stranden, reise på markeder og spise eksotisk mat til dampende rytmer.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Kairo.

Dahab

Dahab er en annen ferieby ved Rødehavet som er kjent for sine vakre strender og utmerkede vannaktiviteter. Byen har et avslappet og rolig miljø, og er et flott sted for lave skuldre og strandlivet.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Dahab.

Dette bør du kjøpe i Egypt

Det er alltid spennende å oppleve nye land og kulturer. Shopping er også noe som mange steder er en del av kulturen og her er Egypt helt perfekt for deg som liker det autentiske.

Egypt er kjent for sine mange flotte souk-er (markedsplasser) og butikker der du kan finne unike suvenirer og gaver ulikt noe annet du er vant til. Landet har flere spesielle produkter som du bør sørge for å kjøpe med deg hjem og vi har tatt en kikk på hva som er spesielt populært.

Papyrus

Papyrus var et av de første «papirene» som ble brukt i oldtidens Egypt. I dag kan du kjøpe ekte papyrus som er håndlaget og dekorert med tradisjonelle egyptiske symboler og bilder. Perfekt som gave til den historieinteresserte eller til deg selv.

Kjøkkenutstyr

Egyptisk kjøkkenutstyr er kjent for sin høye kvalitet og unike design. Du kan finne alt fra keramiske tallerkener og glass til kobberkjeler og tregryter. Dette kan være litt vel tungt å ta med seg hjem, men det er verdt å ta en kikk på. Her er mye flott håndverk.

Krydder og te

Egypt er kjent for sine aromatiske krydder og teer som kardemomme, kanel, safran og kamille. Disse kan kjøpes i små poser eller i større kvanta. Husk å sjekke reglene for hva du har lov å ta med deg inn i Norge.

Parfyme og oljer

Egyptisk parfyme og oljer er kjent for sine unike dufter og kvalitet. Du kan finne alt fra klassiske egyptiske dufter som myrra til moderne parfymer og oljer. Her kan du også sette sammen din egen duft om du vil det. Da får du noe helt unikt som passer til deg.

Smykker

Egyptiske smykker er kjent for sin intrikate design og høy kvalitet. Du kan finne alt fra gull- og sølvsmykker til smykker laget av steiner og perler. Du kan også få laget noe som er spesielt til deg slik at du alltid vil huske turen din til Egypt.

Keramikk og tekstiler

Egyptisk keramikk og tekstiler er kjent for sine vakre mønstre og farger. Du kan finne alt fra keramikkvaser og tallerkener til vevde tepper og puter. Er det noe egypterne er kjent for så er det sitt flotte håndverk og disse verkene er intet unntak. Her flettes det inn eldgammel historie slik at kulturen lever videre.

Dette er bare noe av de mange flotte tingene du kan kjøpe i Egypt. Souk-er og butikker tilbyr en rekke produkter, og du kan finne mange flotte gaver og suvenirer til å ta med hjem. Vær oppmerksom på at det kan være lurt å prute på prisen når du handler på markedene.

Slik pruter du når du skal handle i Egypt

Pruting er ikke noe vi nordmenn er spesielt vant med, men i Egypt så er dette en del av kulturen og det anses som uhøflig å ikke prute når du handler på blant annet markeder. Det finnes likevel noe du bør vite før du setter i gang med denne gamle og tradisjonsrike måten å handle på.

 • Start lavt: Begynn alltid med å tilby en lav pris, gjerne halvparten av det som først ble foreslått.
 • Vær høflig: Pruting i Egypt er en sosial aktivitet, og det er viktig å være høflig og vennlig når du forhandler. Bruk gjerne en smule humor og prøv å etablere en god relasjon med selgeren.
 • Vær tålmodig: Pruting kan ta tid, og selgeren kan holde fast ved en høy pris lenge. Vær tålmodig og ikke gi opp for tidlig.
 • Vær klar til å gå bort: Hvis du ikke blir enig med selgeren, kan det være lurt å være klar til å forlate området. Dette kan noen ganger føre til at selgeren vil prøve å redusere prisen for å beholde deg som kunde.
 • Gjør research på forhånd: Gjør research på hva varene du er interessert i koster i andre butikker eller på markedet. Dette vil gi deg en idé om hva som er en rettferdig pris.
 • Ikke prut hvis du ikke vil kjøpe: Hvis du ikke er interessert i å kjøpe, ikke start en prute-situasjon. Det er uetisk å forhandle når du ikke har til hensikt å kjøpe.

Husk at pruting kan være en morsom og interessant opplevelse, så ikke vær redd for å prøve det. Husk å være respektfull og ha det gøy.

Slik bør du kle deg i Egypt

Når vi besøker fremmede kulturer og land kan det være greit å sette seg litt inn i hva som er vanlig i landet du besøker. Kleskoden i Egypt er relativt konservativ, spesielt når det gjelder kvinners klesdrakt.

 •  Kvinners klær bør dekke skuldrene og knærne, spesielt når man besøker religiøse steder. Korte skjørt, shorts og ermeløse topper bør unngås i spesielle områder, men det er som regel greit i områder med mye turister.
 • Velg gjerne klær som er løstsittende og som ikke strammer. I tillegg til at det er respektfullt er det også mer passende og komfortabelt i det varme klimaet. Lange skjørt, bukser og skjorter er populære valg blant kvinner.
 • Å bruke et skjerf eller sjal kan være en god måte å dekke til håret eller nakken, spesielt når man besøker religiøse steder. Det kan også beskytte mot solen og varmen.
 • Det er vanlig å unngå å vise for mye hud i offentligheten i Egypt. Dette inkluderer også utringede topper, korte skjørt og shorts. Husk at det er sjeldent greit å sitte i bikini på kaféer og restauranter.

Det kan være lurt å tilpasse seg lokale skikker og kle seg i tråd med det lokale miljøet. Hvis man besøker et område med mange turister, kan kleskoden være noe mindre restriktiv.

Alkohol i Egypt

Egypt er et muslimsk land og alkohol er derfor ikke like utbredt som i noen vestlige land. Selv om alkohol ikke er forbudt, finnes det noen begrensninger på salg og forbruk av alkohol som du bør vite om.

 • Alkohol kan kjøpes i spesialforretninger, men disse butikkene er ikke like utbredt som i vestlige land. Salg av alkohol kan være begrenset til visse timer eller dager.
 • Mange hoteller og restauranter serverer alkohol, spesielt i turistområder. Imidlertid er alkohol generelt dyrere enn i vestlige land.
 • Alkohol er ikke tillatt på offentlige steder, og det kan føre til bøter eller arrestasjon hvis man blir tatt med alkohol i offentligheten. Det er heller ikke tillatt å kjøre i påvirket tilstand, og straffen for dette kan være streng.
 • Alkoholforbruk er ikke godtatt i  i religiøse områder, og dette bør man respektere. Spesielt når man ankommer Egypt som gjest kan det være greit å innrette seg etter de regler som gjelder for landet.

Egypt har et varmt og tørt klima året rundt og sommermånedene kan bli svært varme. Dette er et land som er spesielt populært for nordmenn å besøke i vinterhalvåret.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Egypt.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...