Mont- Saint- Michel: Den unike tidevannsøya i Frankrike

Mont-Saint-Michel, også kjent som «Den unike tidevannsøya,» er en av de mest ikoniske landemerkene i Frankrike og en av verdens mest bemerkelsesverdige turistattraksjoner. Denne majestetiske øya med sine middelalderske kloster og vakre gotiske arkitektur gir en opplevelse som kommer til å ta pusten fra deg. Beliggende i Normandie, nordvest i Frankrike, er Mont-Saint-Michel kjent for sin imponerende tidevannsopplevelse og vakre omgivelser. Det er ikke uten grunn at denne øya tiltrekker til seg besøkende fra hele verden.

En tur til Mont Saint-Michel vil gi deg en opplevelse som er helt unik. Øya er et arkitektonisk mesterverk som ser ut som noe som er tatt rett ut av et eventyr. Når du nærmer deg øya, overveldes du av synet av det praktfulle klosteret som ligger på toppen av en høy klippe, omgitt av middelalderske murer og smale brosteinsgater.

Magisk tidevannsopplevelse

Det mest unike trekket til Mont Saint-Michel er tidevannssopplevelsen. Øya blir en ekte øy ved høyvann. Dette skaper en magisk opplevelse der du kan se vannet stige dramatisk og omgi øya. Deretter trekke vannet seg tilbake igjen for å avdekke en sandlagt vei som fører tilbake til fastlandet.

Historie og Arkitektur

Mont Saint-Michel har en lang og fascinerende historie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid. Øya ble opprinnelig grunnlagt som et kloster, og gjennom århundrene ble den gradvis utvidet og forbedret. Klosteret på toppen av øya er et mesterverk av gotisk arkitektur og gir panoramautsikt over bukten. Når du utforsker klosteret vil du garantert føle det som om du trår tilbake til en svunnen tid.

De smale brosteinsgatene som snor seg oppover øya, ligger jevnt med sjarmerende butikker, restauranter og små museer. Disse gir deg muligheten til å fordype deg i øyas historie, kunst og kultur. Vakre hager og gårdsplasser sørger for en ekstra spesiell atmosfære. Her kan du også delta på guidede turer for å lære mer om Mont-Saint-Michel og den fascinerende historien.

Overnatting og bespisning

Er du glad i mat og unike opplevelser bør du prøve deilige spesialiteter fra Nordmandie. Prøv sjømatretter og pannekaker, som er kjent som «galettes,» i en av de sjarmerende restaurantene på øya.

Det finnes fantastiske muligheter for overnatting på Mont-Saint-Michel. Det er flere hoteller inne på øya som gir deg en sjanse til å utforske den tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Å oppleve på øya på kveldstid gir en helt annen følelse når klosteret blir opplyst og omgivelsene blir fredelige.

Husk at Mont-Saint-Michel er en populær turistdestinasjon, spesielt om sommeren, så det er lurt å bestille rom på forhånd. Uansett hvilket hotell du velger, er opplevelsen av å besøke denne unike øya vel verdt det.

Auberge Saint-Pierre

Dette hotellet er et bindingsverkshus fra 1400-tallet og ligger på øya Mont-Saint-Michel med fantastisk utsikt. Hotellet har bevart mye av sin originale sjarm med synlige bjelker sammen med moderne bekvemmeligheter. Rommene er komfortable, og atmosfæren er autentisk og sjarmerende.

Her kan du se nærmere på Auberge Saint-Pierre

Le Relais Saint Michel

Dette hotellet har en fantastisk beliggenhet like ved Mont-Saint-Michel og tilbyr luksuriøse rom med flott utsikt over øya. De fleste rommene har egen balkong med unik panoramautsikt. Hotellet har også egen restaurant og en terrasse hvor du kan nyte både maten og omgivelsen.

Her kan du se nærmere på Le Relais Saint Michel

Les Terrasses Poulard

Dette er et historisk hotell som ligger plassert i hjertet av Mont Saint Michel. Hotellet har en fantastisk utsikt over sjøen og en restaurant med panoramautsikt over bukten. Les Terrasses Poulard har egen bar, en hage og en døgnåpen resepsjon. Rommene er komfortable og sørger for at du kan slappe av etter en lang dag.

Her kan du se nærmere på Les Terrasses Poulard

Mercure Mont Saint-Michel

Dette moderne hotellet tilbyr komfortable rom og enkel tilgang til Mont-Saint-Michel med en avstand på 2 kilometer fra klosteret. Restauranten på hotellet er viden kjent på området og fortjener virkelig et besøk. Rommene er romslige og er utstyrt med det meste du har behov for.

Her kan du se nærmere på Mercure Mont Saint-Michel

La Ramade

Dette flotte hotellet består av to villaer og er omgitt av vakre og opparbeide hager. Her bor du kun noen få hundre meter fra jernbanen i Mont Saint Michel bukten. Frokosten serveres i frokostsalen som har overbygget tak i glass, og utsikt over den vakre hagen. Hotellet har også egen te-salong og vinbar.

Her kan du se nærmere på La Ramada

Når bør du besøke tidevannsøya?

Den beste tiden å besøke Mont-Saint-Michel er om sommeren, spesielt i juni og juli, når været er mildt og behagelig. Tidevannsopplevelsen er mest imponerende gjennom vår- og høst sesongen. Det er også mindre folkemengder i denne perioden. Mont-Saint-Michel er likevel verdt et besøk hele året, da den alltid er en magisk destinasjon å oppleve.

Mont-Saint-Michel er en perle av franske destinasjoner og en av de mest imponerende destinasjonene i verden. Besøket gir en sjelden mulighet til å utforske en middelaldersk øy og nyte panoramautsikten over den vakre Normandie-kysten. Mont-Saint-Michel kommer garantert ikke til å skuffe deg.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Frankrike

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...