Eksklusive opplevelser i Verona

Verona ligger i Nord-Italia og er et populært reisemål for tilreisende fra hele verden. Byen er kjent som Italias mest romantiske by og det er ikke uten grunn. Her finner du vakre gamle bygninger, historien om Romeo og Julie, restauranter, opera og Gardasjøen. Byen har vært en populær destinasjon helt tilbake til Julius Cæsar sin tid som også brukte byen som feriemål. Denne italienske byen er ikke en veldig stor by og du kan lett oppleve den til fots eller på sykkel. Verona, og området rundt, er kjent for sine gode viner og og her kan du oppleve vinsmaking av både Amaorone og Prosecco.

Verona er en by som er rik på historie og har i tillegg klart å ivareta byen sin på mesterlig vis. Selv om det er mange milioner tilreisende til Verona hvert år vil du likevel klare å oppleve den gode stemningen som byen er så kjent for. I tillegg kan byen by på eksklusiv overnatting og ikke minst, shopping. Vi har tatt en kikk på hva du bør sørge for å oppleve når du først er i denne usedvanlig vakre italienske byen.

Vinsmaking

Rødvin

Verona har hele tre ulike vinområder rundt byen og du kan ikke ta en tur til Italia uten å sørge for å være med på en ekte vintur. Her kan du oppleve guidede turer med Amarone og Prosecco smaking i Valpolicella-dalen, omvisning på utvalgte vingårder eller en to timers Amarone tur med egen sommelier.

Piazza Erbe

Dette diamantformede torget er det eldste torget i Verona og blir ansett som det mest sjarmerende i hele byen. Pakket med restauranter, kaféer, barer og skuelystne besøkende. Her finner du alt fra klokketårnet som ble bygget på 1000-tallet til de greske statuene som står rundt palasset Palazzo Maffei fra 1400-tallet. Her finner du også markedsboder og butikker som kommer til å fange din interesse.

Arena di Verona

Dette gamle romerske amfiteateret anses som et at Veronas viktigste symboler. Hit går du får å oppleve en stor del av Veronas historie, samt for en unik opera-forestilling. For den mest magiske opplevelsen bør du velge en kveldsforestilling. Operasesongen går fra slutten av juni til slutten av august.

Giardino Giusti

En vakker grønn hage fra 1500-tallet som ligger 10 minutter unna Rena di Verona. Den blir ansett som en av Europas fineste renessansehager og er delt inn i den «formelle italienske hagen» og «skogen». Den formelle delen er full av statuer og fontener mens i skogen finner du grotter, labyrint og en formidabel panoramautsikt.

Santa Maria Matricolare katedralen

Blandt små hus i Veronas gater ligger den vakre katedralen med sin unike arkitektur. Katedralen er romersk-katolsk og viet til den salige jomfru Maria. Historien til katedralen strekker seg helt tilbake til det 12- århundre og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. På innsiden av katedralen finner du mange små og unike kapell, fantastiske skulpturer og helt spesiell arkitektur. Dette er katedralen som virkelig fortjener et besøk.

Ponte Scaligero

Dette er broen som ble bygget allerede i 1355 som en del av en fluktrute fra Castelvecchio. Originalen ble dessverre ødelagt av tyskerene i 1945, men broen ble bygget opp igjen og rekonstruert til å være så lik originalen som overhodet mulig.

Aquardens Thermal bath

Trenger du å kjenne på skikkelig avslapning og noen deilige timer bør du besøke et luksuriøst bad. 20 minutter fra Verona kan du nyte en deilig stund i et termisk bad. Her kan du lene deg tilbake mens du nyter et velgjørende bad og samtidig har utsikt over de vakre Valpolicella åsene. Aquardens kan glede deg med muligheten til å svømme under fossefall og et eget vannmassasjeområde.

Opplev Gardasjøen

Gardasjøen

Gardasjøen er Italias lengste innsjø. Den en lang og smal med små sjarmerende landsbyer langs hele innsjøen. Gardasjøen og fjellene i bakgrunnen er et vakkert skue og får du med deg solnedgangen blir opplevelsen komplett. Du kan leie bil og kjøre rundt Gardasjøen på egen hånd eller du kan reise på en guidet tur.

Julies Hus

Lenge etter suksessen med historien om Romeo og Julie ble Julies balkong bygget. Den er likevel blitt en stor del av Veronas historie. Turister valfarter for å se balkongen, skrive et lite brev og henge på en hengelås. Dette er en stor turistattraksjon med mange besøkende daglig, men det går relativt raskt å komme inn i smuget hvor jules balkong ligger. I høysesong må du likevel regne med litt venting.

Verona kan by på eksklusiv shopping og i hovedgaten finner du verdenskjente merkevarer side om side. Byen er også kjent for alle sine fantastiske markeder som du bør ta en kikk på. De aller fleste ligger innenfor rekkevidde hvis du velger å oppleve byen til fots.

Det går daglige flyturer til Italia og du finner de beste prisene på flyreiser her. 

God tur!

SISTE ARTIKLER

Ocean key 1

overnatting I Key West

Key West er både en by og en øy helt ytterst på øygruppen av Florida Keys. Her bor det rett i underkant av 25...
Østerrike

Hit reiser du for å stå på ski i alpene i Østerrike

Østerrike er en populær destinasjon for alle som setter pris på en skikkelig ski ferie. Østerrike byr på fantastiske offpist-bakker, unik utsikt og en...
chamonix

Hit reiser du for en skiferie i de franske alper

De franske alpene er Europas største fjellmassiv og er med sitt høyeste punkt på 4808 meter over havet det høyeste i Europa. Alpene byr...
Fort Lauderdale

Unike opplevelser i Fort Lauderdale i Florida

Fort Lauderdale er et vakkert paradis i naturskjønne omgivelser. Med langstrakte strender, eksklusive hoteller og en naturlig destinasjon for glamorøse cruiseskip er dette plassen...
Ritz Carlton 3

Eksklusive hoteller i Orlando- Her finner du alternativene

Orlando er det perfekte reisemål for alle som elsker liv og røre, samt en mengde med unike fornøyelsesparker. Orlando har flere millioner besøkende hvert...
Budapest

Budapest- et unikt reisemål med luksus og spektakulære opplevelser.

Ungarn og Budapest er kjent for sine termiske bad med legende og forskjønnende egenskaper. Badene er plassert i fantastiske eldre bygg og er populære...

Norske Opplevelser

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det...

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousine-utleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...