Dette er det beste Bergen har å tilby dersom du skal unne deg en luksushelg

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by på. Bergen har en rekke kjente museum, restauranter og opplevelser som du virkelig kan glede deg over. Bergen er medlem av UNESCOs City of Gastronomy-nettverk og byen er kjent for å ha en rekke internasjonale og anerkjente restauranter med kokker i verdensklasse.

Bergen har også nok av hoteller å velge mellom. Alt fra ærverdige hotell som har holdt stand i en årrekke til hotell av nyere dato. Felles for dem alle er at de virkelig etterstreber å gi deg den aller beste service.

I Bergen kan du virkelig glede deg til noen dager med deilig luksus, velvære, shopping og opplevelser. Vi har tatt en kikk på hva du burde sørge for å oppleve mens du har noen dager med lave skuldre i denne vakre vestlandsbyen.

Her kan du bo på et av Bergens flotteste hotell

Bergen har mange flotte hoteller å velge mellom og vi har plukket ut et knippe av noen av de flotteste hotellene du kan velge mellom.

Opus XVI Edvard Grieg Heritage Hotel

Bergen Opus 2

Dette hotellet ligger i en historisk bygning fra 1876 i Bergen sentrum, kun tre minutter fra Fløybanen og fem minutter unna Unesco arven, Bergen brygge. Her finner du alltid en vakker utstilling som du og dine kan beundre på en vandring gjennom hotellet.

Hotellet ligger plassert midt i Bergen sentrum. Kun et stenkast unna finner du kjente og populære Bryggen og Fisketorget samt småkafeer, barer og restauranter på hvert gatehjørnet.

begen Opus

Hotellet er kjent for sin fantastiske service hvor alle yter det lille ekstra for at oppholdet ditt skal bli uforglemmelig. På lørdager kan du delta på en luksuriøs ettermiddagste som inneholder alt det som følger med ved denne tradisjonen.

Bergen 3

Restauranten serverer nydelig mat med fokus på lokal sjømat samt vegetar og veganske retter.

Bergen Opus 3

Hotellet kan skilte med unikt innredede rom med god høyde under taket. Rommene er utstyrt med alt du trenger for et behagelig opphold.

Her kan du se nærmere på dette hotellet og bestille rom. 

Bergen Børs Hotel

bergen børs 1

Bergen Børs Hotell har perfekt beliggenhet midt i Bergen sentrum. Hotellet er en del av kjeden De Bergenske som er både eiet og drevet av samme familie. De Bergenske kan skilte med flere flotte hotell hvor komfort, eleganse og luksus står i hovedsetet.

Hotellet ligger i en gammel børs bygning fra 1862 hvor den gamle arkitekturen er godt i varetatt.

På dette hotellet kan du nyte forfriskende cocktails, lokale øl og en middagsmeny som er en konge verdig.

bergen Børs 4

Den anerkjente restauranten «Bare Restaurant» ligger i tredje etasje og her vil du garantert nyte et måltid i verdensklasse. Restauranten kan smykke seg med Bergens eneste Michelin stjerne i Michelinguiden.

Bergen Børs 2

Med et godt utvalg av lokale øl og cocktails for enhver smak kan du starte kvelden med lave skuldre og se frem til et kulinarisk måltid. Eller du kan velge å avslutte en deilig dag i Bergen sammen med hyggelig betjening og koselige gjester.

Berge Børs 3

Rommene har flott utsikt over Bergen by med store vinduer som slipper inn behagelig naturlig lys. Rommet vil gi deg en god natts søvn slik at du er opplagt til å oppleve Bergen på sitt aller beste.

Her kan du se nærmere på Bergen Børs Hotell og bestille rom. 

Grand Hotel Terminus

Bergen grang 1

Grand Hotell ligger midt i Bergen sentrum og åpnet for første gang i 1928. Hotellet oser av luksus og eleganse fra en svunnen tid og du kommer garantert til å stortrives.

Fløybanen ligger 850 meter fra inngangen og vil du ta en tur i hovedgata kan du ta en liten spasertur på 10 minutter.

Etter hele 13 år med kontinuerlig oppussing er hun endelig ferdig og ser nydelig ut i all sin prakt. Hotellet er kjent for å være Bergens mest fornemme hotell og har en nydelig hageterasse hvor du kan starte dagen med en kopp kaffe.

Bergen grang 5

Hotellet er en del av den familie-eide og familiedrevne kjeden De Bergenske. Den lille hotell-kjeden består av flere unike hoteller med sjel, sjarm og eleganse som ligger flott plassert i Bergen.

Bergen ggrang 4

Vil du kjenne på gammel historie bør du ta en tur i baren. Her satt Amundsen sammen med teamet sitt bare dager før han skulle ut på sin siste ekspedisjon.

Bergen grang 6

Rommene er innredet i behagelige farger og sengen er garantert myk og god. Her kan du lade opp til en dag pakket med opplevelser og inntrykk.

Her kan du se nærmere på Grand Hotell i Bergen og bestille rom. 

SPA og velvære

spa

Med noen fridager i vakre Bergen by kan du unne deg noen timer med fantastiske Spa behandlinger på flere flotte spa salonger. Her kan få deilige behandlinger som virkelig senker skuldrene og gir ro i både sinn og kropp.

Vi har funnet noen salonger som byr på det aller beste du kan ønske deg. Her vil du kjenne roen komme over deg fra første skritt i døren. Ønsker du å bo på et Hotel som tilbyr både vakre omgivelser og velvære kan det være en idé å ta en kikk på dette flotte hotellet som ligger i Os, en kort kjøretur fra Bergen.

Amber spa

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Amber SPA Bergen (@amberspabergen)

Med to salonger og 7 års erfaring vil du garantert få oppleve en rolig stund som du har fortjent. Beliggende sentralt i Bergen sentrum er de enkle å finne frem til. Bor du i kjernen av Bergen kan du ta deg en kort spasertur så er du fremme.

Med solid kompetanse sørger behandlerene for at du kan få noen rolige timer. Her kan du velge mellom alt fra klassisk massasje til pedikyr og ansiktbehandlinger. Her er det også rom for Duo-behandlinger hvis dere ønsker det.

SPA Bergen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av SPA Bergen (@spabergen)

Ved SPA Bergen kan du være helt sikker på at du vil bil behandlet som en gudinne. I trivelige lokaler i Sandviksbergen vil du møte på spesialister som brenner for både deg som menneske og faget sitt. I 7 år har SPA Bergen spredt sjelero og glede og nå ser de frem til å møte nettop deg.

Bergen Flyt

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Bergen Flyt (@bergenflyt)

Hos Bergen Flyt kan du være helt sikker på at du kommer ut som et nytt menneske. Med eget flytrom med stjernehimmel og musikk kan du flyte behagelig å virkelig få en følelse av frihet og velvære. Etter flyt opplevelsen kan du glede deg over fantastisk massasje som kommer til å løse opp slitne muskler fra en travel hverdag.

Massørene hos Bergen Flyt er alle muskelterapauter og vet å tilpasse seg akkurat ditt behov. Dette er virkelig plassen du bør unne deg et besøk hos når luksus og velvære står på planen i Bergen.

Aktiviteter du bør gjøre i Bergen

Ulrikkern

Bergen er kjent for sin flotte natur og midt i Bergen sentrum har du et godt utgangspunkt for naturnære opplevelser. Her kan du ta bena fatt og se Bergen fra toppen av Ulrikken eller et av de andre fjellene som omkranser byen. Du kan ta Fløybanen eller bare spasere en tur over Småpudden bro som åpnet i 2014 om du vil det.

Hvis du virkelig vil kjenne at du lever kan du ta en tur til Høyt og lavt parken på Nesttun som er Vestlandets største klatrepark. Med 9 løyper og 115 utfordrende hindringer får du nok å bryne deg på.

Fløyen

Fløyen

Fløyen er defintivt Bergens mest populære turistattraksjon og ligger midt i Bergen sentrum. Fløyen er et kjent fjell hvor du kan nå toppen ved å ta Fløibanen eller du kan ta det som en tur og spasere eller løpe opp. Fløibanen er faktisk Norges mest besøkte attraksjon, så er du i Bergen er dette et absolutt must å få med seg.

På toppen vil du få formidabel utsikt over Bergen by. På toppen av fløyen kan du i tillegg glede deg over et fantastisk turområde, lekeområde samt to bespisningssteder.

Småpudden bro

småpudden bro

På denne broen kan du ta de mest instagram vennlige bildene. Broen er formet som en Z og binder sammen bysiden og Løvstakksiden og fortsetter videre gjennom Nygårdsparken og inn til byen. Broen er et yndet turistmål nettopp fordi du kan ta vakre bilder og forevige turen din til Bergen.

Zipline på Ulriken

zipline

Har du lyst til å kjenne pulsen stige noen hakk bør du ta turen opp til Bergens høyeste byfjell, nemlig Ulrikken. Her kan du hivde deg utfor med Norges raskeste zipline. Dette komme du garantert til å kjenne i adrenalinpumpa.

I fult svev i en 300 meter lang zipline vil du få se Bergen by ovenifra. En fantastisk opplevelse du sent kommer til å glemme. Du trenger ikke være engstelig når du skal sette utfor. Ziplinen har to erfarne zipline instruktører både der du starter og avslutter. Du er garantert i trygge hender.

Golf

Golf hellas 8

Bergen Golfklubb finner du 10 minutter fra Bergen Sentrum i Åstveit. Klubben har vært aktiv siden 1937 og er landets 3.eldste golfklubb. Hos Bergen Golfklubb finner du en av Norges aller beste 9-hulls baner og den er virkelig verdt å prøve seg på.

Banen er kjent for å være både smal og krevende og mang en golf entusiast har hatt gleden av å bli utfordret ved denne banen.

Banen ligger i idylliske omgivelser og er absolutt verdt et besøk når du først har tatt turen til Norges nest største by.

Bergen Kan også skilte med innendørs golf simulator som er passende hvis været er dårlig og du kjenner at du må få satt et slag eller to.

Shopping og Champagne

Shopping

Bergen har et stor og fristende utvalg av butikker så du kan være helt trygg på at du er i trygge shopping-hender. Bergen er kjent som Vestlandets shoppinghovedstad med både flere kjøpesentre og flotte nisjebutikker. Nisjebutikkene finner du mange av i Skostredet og på bryggen. På en fin dag er bare turen koselig nok i seg selv.

Skostredet

Når du endelig har kommet deg til Bergen er det en handlegate du må sørge for å besøke og det er Skostredet. Dette er en fasinerende gate som er fylt med sjarmerende butikker, restauranter, kafeer og ikke minst iskrem i alle varianter. Her finnes det nok å se på og selve handlegaten er en attraksjon i seg selv.

Bergen Storsenter

Bergen Storsenter er det største kjøpesenteret i Bergen sentrum med hele 70 butikker som du kan boltre deg i.

Kløverhuset

Kløverhuset er Norges eldste kjøpesenter og blir ansett som Bergens ledende motehus. Det du ikke finner av ny mote her finnes nesten ikke. Her vil du garantert finne det lille ekstra som du kan glede deg over.

Lagunen Storsenter

Lagunene Storsenter er Bergens største motehus og kan skilte med hele 65 forskjellige motebutikker.

Sartor Storsenter

Her finner du et av Norges største kjøpesenter med et enormt utvalg av butikker, serveringssteder og aktiviteter.

Steder du bør besøke

Bergen er pakket med historie og kultur og tar du turen hit er det noen steder du virkelig bør sørge for å besøke. Er du en av dem som synes at museum fort kan bli litt kjedelig? Vel, da har du ikke besøkt Bergen. Her kommer du rett inn i Norsk historie, nesten som du er en del av den. Bergen har virkelig klart å ta vare på sin historie og deler den mer enn gjerne med deg.

Bryggen i Bergen

Bergen brygge

Bryggen i Bergen er viden kjent og står på UNESCOs verdensarvliste og kan skilte med de aller første bygningene som i sin tid ble bygget her. Bergen by har vært utsatt for flere branner gjennom århundrene, men byens trebygninger har bitt bygget opp igjen slik de var  etter den store brannen i 1702.

Trebebyggelsen på Bryggen er malt i klare flotte farger og bryggen er kanskje det du mest forbinder med Bergen by. På bryggen kan du spasere og oppleve yrende folkeliv, du kan ta en kikk i en av de fantastiske butikkene eller ta deg en matbit om du ønske det.

Fisketorget

fiskebrygga bergen

Når du er i Bergen er det virkelig et must å besøke fisketorget. Her finner du alt fra lokal produsert gårdsmat, til blomster, planter og selvfølgelig fisk, i alle varianter. Her vandrer du rundt i hjertet av Bergen og den gode stemningen er virkelig til å ta å føle på. Her kan du smake på lokale delikatesser og slå av en prat med hyggelige lokale entreprenører.

Edward Grieg Museum Troldhagen

Museum

Med en tur til Bergen har du en gyllen mulighet til å ta en vandring i hjemme til Edvar Grieg. Dette er villaen hvor ekteparet Edvard og Nina Grieg bodde de siste 22 somrene av Edvards liv. Villaen ble ferdigstilt i 1885 og er i dag fylt med interresante minner fra Edvard og Nina sitt liv.

Villaen åpnet for publikum for 90 år siden og siden den gang har stedet vært et yndet turistmål for alle i hele verden som elsker Grieg.

Villaen på Troldhaugen består i dag av Villaen, komponsisthytten og ekteparets gravsted, samt et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen.

Gamle Bergen Museum

familien-promenerer-foto-tove-breistein

Er du interessert i historie og lurer på hvordan livet var på 1700 og 1800 tallet? Da er dette museumet du bør besøker. Gamle Bergen Museum er en rekonstruert landsby som består av 55 trehus.

Her kan du vandre rundt i gatene, kikke inn i vinduene og møte på både tjenere og andre historiske skikkelser. Et skikkelig gjennomført museum hvor du står og går i historie. Denne plassen er ekstra morsom for barna.

Det Hanseatisk Museum

Hanseatisk museum

En gang i tiden var Bergen et av Europas viktigste handelssteder og dette vil du få et godt inntrykk av ved å besøke Det Hanseatiske Museum. Du vil også lære interresant historie om den store brannen i 1702 som preget byen i lang lang tid.

Her bør du spise

speilsalen

I Bergen er det et ukjent antall flotte og unike steder å spise. Her finner du også restauranten som nylig fikk utdelt en stjerne i den sagnomsuste Michelinguiden. Restauranten Bare Restaurant  er en del av det ærverdige og eksklusive hotellet, Bergen Børs og ligger i 3 etasje på hotellet.

Har du vært på farten en hel dag og er på vei tilbake til hotellet en sen ettermiddag bør du ta turen innom Trekroneren. Her får du en ventepølse før du skal innta et luksuriøst måltid ved en av Bergens fantastiske resturanter. En pølse her er faktisk nesten obligatorisk. Her serverer de pølser i alle varianter. Alt fra de gode klassikeren som ostepølse og vanlig grillpølse, men også Bratwurst, chorizo og reinsdyrpølse. Gode pølser kan du også faktisk lage selv hjemme.

Cornelius Sjømatrestaurant

Helt inntil vannkanten, et steinkast på utsiden av Bergen, Holmen, finner du denne unike sjømatrestauranten. Hit kommer du kun ved hjelp av båt, men overfarten er inkludert i prisen og resturanten har faktisk åpent hele året. Turen over tar 25 minutter og bare turen over er en fantastisk opplevelse. Her ser du det beste av norsk natur.

På høst og vinter fyres det i peisen mens du kan nyte et vidunderlig måltid med havet og barsk natur som bakteppe.

Når sommeren varmer og vi er lettkledde og glade dekkes bordene på bryggen og skyvedørene inn til restauranten åpnes. Bedre kan det ikke bli.

Cornelius er kjent for sine unike 5- rettere hvor hver dag er en ny dag. Rettene inspireres nemlig av dagens vær og råvaretilgang.

Cornelius sjømatrestaurant kan også bidra med luksuriøs overnatting rett i vannkanten. Du vil bli fraktet med båt mellom øyene og alt i alt er dette et fantastisk avbrekk fra hverdagen.

Lysverket

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lysverket (@lysverket)

Tar du turen til denne restauranten vil du faktisk spise på en restaurant som har blitt nevnt i anerkjente New York Times med bare lovord og hyllest. Lysverket ligger på kunstmuseet ved Grieghallen midt i Bergen sentrum og kan i tillegg til nydelig mat skilte med en helt unik beliggenhet.

Lysverket har både Resturant og bar og du kan nyte både lunsj og middag på dette vakre stedet. Menyen har fokus på norsk sjømat fra Vestlandet, samt kjøtt og vegetarretter som du kommer til å elske.

Er du kun innom for en pust i bakken kan du nyte en deilig cocktail i baren og noen enkle, men veldig smakfulle småretter.

Bien Restaurant

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Bien Basar (@bienbasar)

I det gamle apotek lokale i Fjøsangerveien 30 på Danmarksplass ligger Bien Restaurant som er en kafé, bistro og restaurant. Lokalene er innredet i tøff Art Deco stil og du kommer til å stortrives.

Velger du å spise i restauranten kan du regne med å få servert utsøkte retter som er designet etter sesongens råvarer.

Limousine

limousin bislet

Det er lite som føles så mye som luksus som å bli hentet på flyplassen i en spesial bestilt limousine med sjåfør. Da er du garantert å komme frem til hotellet både trygt og komfortabelt. Det beste du kan gjøre er å starte ferien din uten mas og stress og da er limousine et must. Husk å bestille limousinen tilbake til flyplassen også når du skal vende nesen hjemover.

Helikopter

Helikopter

Har du lyst til å oppleve Bergen ved å se ned på den, da bør du leie deg et helikopter. Med et helikopter kan dere være alt fra et par stykker til flere som reiser sammen. Dette er en fantastisk opplevelse som du aldri kommer til å glemme.

Lei en yacht

yacht oslo hovedbilde

Reiser du til Bergen noen fine sommerdager bør du benytte anledningen å leie en lekker super-yacht. Den kan du leie for en eller flere dager og du kommer til å elske livet på havet med ren luksus. Med egen kaptein og en stab som kun er der for å sørge for at du har det bra blir dette en opplevelse for livet.

En tur til Bergen kommer til å gi deg mange dager med luksus og flotte opplevelser så her er det bare å glede seg.

God tur!

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...