Unik start på dagen med champagne og ballongferd i ukjent ferieperle

Tyrkia er en stor feriefavoritt for reiselystne nordmenn. Her er det godt og varmt til langt ut på høsten og er et perfekt reisemål for både de med og uten barn. Selv om Tyrkia har kjente destinasjoner som både Alania, Antalia og Side finnes det en destinasjon som ikke alle har hørt om, men som virkelig bør oppleves og det er den ukjente ferieperlen Kappadokia. Byen er pakket med historie og området har vært bebodd i over 5000 år og var i sin tid en del av Silkeveien.

1000 meter over havet ligger byen med de gamle restene etter bymurene og et 1500 år gammelt slott. Her finner du også restene etter verdens første medisinskole og et arkeologisk museum. Byen var i sin tid et viktig punkt for handelsreisende, noe som i dag gjenspeiler seg i matens tradisjoner.

I dag kan du feriere i Kappadokia med flere overnattinger og unike opplevelser. Du kan også gjøre som mange andre, og det er å bli med på en ballongferd over de vakre fjellformasjonene og ruinene.

Fantastisk opplevelse i soloppgang

De første bosetterne i dette området laget boliger i noen helt unike huler og steinhus som den dag i dag er til stor begeistring for alle besøkende. Disse er helt magiske å se oven ifra og med en ballongferd får du virkelig et helt spesielt overblikk over området.

En luftballong tur starter i soloppgangen og du får se vakre Kappadokias klipper, daler av vulkansk sten og klippekirker mens du svever i luften med et glass champagne. Dette er en populær opplevelse som passer perfekt når du vil ha et avbrekk fra strandlivet.

Mens du venter på å få oppleve den magiske naturen i Kappadokia får du servert en lett frokost og et glass med champagne.

Her kan du bestille ballongferd.

Dette koster en ballongferd

Turen koster fra 230 Euro pr.person og har en varighet på rundt tre timer. Du behøver ikke å feriere i Kappadokia for å kunne delta på denne utrolige opplevelsen. Du blir hentet og levert på hotellet i en minibuss tidlig på morgningen slik at du får se det vakre landskapet i all sin prakt når solen sakte stiger opp.

Dette er virkelig en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Med i prisen følger transport, ballongtur og champagnefrokost.

Her finner du mer informasjon om ballongferd i soloppgang.

Flere opplevelser i Kappadokia

Liker du deg best på landejorda finnes det andre aktiviteter du kan glede deg over som å ri hest, sykle eller få en guidet fottur.

Kappadokia har menneskeskapte kratere og huler med alt fra små rom som man kunne bo i og enorme katedraler. Her kan det lønne seg å få hjelp av en lokalkjent guide før du setter av sted ned til bunnen av denne helt unike underjordiske labyrinten.

Her kan du se alt du har å velge mellom av opplevelser i Kappadokia.

Tyrkiske bad er også svært populært og du finner det i nesten hele Tyrkia, men den opplevelsen er helt spesiell i dette området. Selv om det er mye turister på besøk har likevel de fastboende holde på sine lange tradisjoner og nærmere det autentiske Tyrkia kommer du nesten ikke.

Selv om en ballongferd er det mest populære som Kappadokia har å by på bør du også sørge for å få med deg de tyrkiske kveldene. Her serveres det mengder av lokale retter og du blir underholdt med dans og musikk.

Unn deg en overnatting i et av verdens flotteste grotte-hotell

Selv om mange velger å dra på dagstur og oppleve en ballongferd er Kappadokia et reisemål som også kan oppleves over flere dager. Det er få steder i verden hvor du kan glede deg over et så flott hotellopphold som her. Midt i fjellet med alle sine hemmeligheter finner du et av verdens mest spektakulære hotell, Kayakapi Premium Caves.

Hotellet ligger i de restaurerte historiske grottene og er virkelig en opplevelse. Her serveres tradisjonelle retter fra Kappadokia og et stort utvalg av ulik drikke.

Hotellet byr på mer enn kun grotter og elegante gastronomiske retter, her kan du også få en av vedens mest unike spa-opplevelser. Med alt fra basseng og en døgnåpen resepsjon i mystiske grotter kan du være hele sikker på at dette blir den ultimate opplevelsen.

Her kan du se mer av dette hotellet og bestille rom.

Om Kappadokia

Selv om området i Kappadokia faktisk har en historie helt tilbake til 600 år før Kristus og var et av de første viktige stedene for de første kristne ble Kayseri en muslimsk by rundt 1200 e.kr.

Kayseri var i sin tid hovedstaden i kongeriket Kappadokia og ligger 1000 meter over havet og er et svært populært reisemål. Området har varme somre og kalde vintre og passer best å besøke vår, sommer og tidlig høst.

Det underjordiske terrenget var først et resultat av erosjon fra vann og vind, men på 300-tallet ble det hugget ut kirker, boliger og byer under jorden i disse mystiske fjellene. Samfunnet her varte faktisk i hele 1000 år og er i dag et utrolig populært sted for turistene.

Det går fly til Kayseri og deretter kan du ta enten buss eller drosje inn til dette unike området i Kappadokia. Har du tatt turen til Istanbul kan du bli hentet av guide i buss eller du kan leie en bil og ta fatt på veien på egen hånd.

Gled deg til helt unike opplevelser i et fantastisk området, denne turen glemmer du aldri.

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...