Opplev vakre Kroatia med den fantastiske kystlinjen

Kroatia ligger i Sørøst-Europa og grenser til Slovenia, Ungarn, Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Landet har kystlinje mot Adriaterhavet og kan skilte med kanskje verdens klareste vann. Kroatia har en vakker natur med mange arkeologiske og historiske steder. Gamlebyen i Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste og hele byen ligger inne i en gammel borg med butikker, hotell og restauranter. Kroatia er også kjent for sine vakre strender, krystallklare vann og turkise laguner.

Kroatia er viden kjent for sitt unike kjøkken og spesielt sjømaten. Lokale spesialiteter som pršut (tørket skinke) og trøffelretter er også verdt å prøve. Er du glad i vin kan det være greit å vite at landet i tillegg er kjent for sin vinproduksjon, spesielt de hvite vinene fra regionene Istria og Dalmatia.

Det offisielle språket i Kroatia er kroatisk, og valutaen er kuna. Landet har en befolkning på omtrent 4 millioner mennesker.

Split

Split er en vakker by som ligger på den dalmatiske kysten i Kroatia. Byen er den nest største byen i Kroatia og er kjent for sin rike historie og fantastiske arkitektur.

Split er hjemmet til Diocletians palass, som ble bygget av den romerske keiseren Diocletian i det 4. århundre e.Kr. Palasset er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et av de mest imponerende romerske monumentene i verden. Palasset er nå en del av byens gamleby, og mange av de originale bygningene brukes fortsatt i dag.

Byen har også mange vakre kirker og klostre som er verdt å besøke. Blant de mest populære er St. Duje-katedralen, som ligger innenfor Diocletians palass, og St. Frane-kirken.

Split har også et fantastisk utvalg av restauranter og kafeer som serverer deilige lokale retter og drikkevarer. Den tradisjonelle dalmatiske maten består av alt fra fersk sjømat og grillet kjøtt, til spekeskinke, olivenolje og lokal vin. Her finner du også et yrende natteliv for deg som liker sene kvelder. Split er kjent for å være et eksklusivt reisemål med mange store yachter i havnen og luksuriøse butikker.

Split har en mengde med vakre strender og krystallklart vann og er et utmerket utgangspunkt for å utforske den vakre dalmatiske kysten og øyene i området.

Makarska

Makarska er en kystby som ligger i Split-Dalmatia fylket i Kroatia, ved Adriaterhavet. Det er et populært turistmål kjent for sine vakre strender, krystallklare vann og fantastiske utsikt over Biokovo-fjellene.

Makarska har en rik historie som dateres tilbake til romertiden. Her kan du utforske historiske landemerker som Fransiskanerklosteret, St. Markus-kirken og Gamlebyen med sine smale gater og tradisjonelle steinhus.

I tillegg til kulturelle attraksjoner tilbyr Makarska ulike utendørsaktiviteter. Du kan gå fottur eller sykle i de vakre fjellene, samt svømme og snorkle i det krystallklare vanner. Her er også et livlig natteliv med mange restauranter, barer og klubber å velge mellom.

Pula

Pula er en by som ligger på sørspissen av Istria-halvøya i Kroatia, ved Adriaterhavet. Byen er kjent for sine historiske monumenter, vakre strender, og er en av de største byene i Istria.

Pula har en rik historie og mye å se på. Her kan du utforske historiske attraksjoner som  Pula Arena, som er en av de best bevarte romerske amfiteatrene i verden. Andre populære turistattraksjoner som du bør ta en titt på er  Augustus-tempelet, Sergierbuen og Forum-plassen.

Pula har også vakre strender og det unike krystallklare vann som Kroatia er så kjent for. Her kan du tilbringe timer i deilig sol på stranden, men husk at det er ikke vanlig med sandstrender i Kroatia.

Byen er også kjent for sitt livlige natteliv, med mange klubber og barer som holder åpent til langt på natt.

Dubrovnik i Kroatia

Dubrovnik ligger ved Adriaterhavet og er kjent for sine imponerende bymurer og vakre gamleby.

Gamlebyen i Dubrovnik er en av de best bevarte middelalderbyene i verden og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er omgitt av massive bymurer som ble bygget på 1300-tallet for å beskytte byen mot angrep. Disse murene er fortsatt intakte og kan besøkes av turister. Her ligger også flere hoteller og restauranter som er verdt et besøk. Reiser du hit på sommeren må du regne med at det kan bli ekstra varmt på grunn av de massive murene.

Dubrovnik har  mange vakre kirker, klostre og palasser som dateres tilbake til renessansen og barokken. Byen har også en rekke museer som gir innblikk i Dubrovniks historie og kultur.

Det ligger flere strender midt i sentrum av Dubrovnik slik at du kan kjøle deg ned etter en varm dag innenfor bymurene. Byen er et eldorado å besøke for deg som er glad i middelalderen og historie.

Hvar

Hvar er en vakker øy som ligger på den dalmatiske kysten i Kroatia. Øya er kjent for sin fantastiske natur, vakre strender og et pulserende natteliv.

Hvar er hovedstaden på øya og er en vakker, historisk by med en imponerende beliggenhet. Byen har et middelaldersk sentrum med smale gater og trange torg, og mange av bygningene dateres tilbake til renessansen og barokken. Byen har også en rekke museer og kunstgallerier som gir innblikk i Hvars historie og kultur.

Det krystallklare vannet og de pittoreske buktene som omgir øya gjør den til et populært reisemål for både bading og soling. Hit reiser også mange med luksuriøse båter og ligger ved bryggen i flere dager.

Hvar er også kjent for sitt yrende natteliv og kan by på en mengde med barer, nattklubber og ulike musikkfestivaler. Denne gamle byen har en mengde med butikker hvor du kan kjøpe lokalt håndverk og unike suvenirer.

For deg som er interessert i kultur og historie, er det mange gamle kirker og klostre på øya. Ta gjerne en kikk på St. Stephens-katedralen i Hvar by og Franciskanerklosteret i byen Vrboska.

Oppleve Kroatia med bil

Å oppleve Kroatia med bil er en fantastisk måte å se landets vakre kystlinje, fjellandskap og historiske byer på. Med bil kan du enkelt navigere deg gjennom de ulike regionene og besøke flere destinasjoner på en og samme tur.

En populær rute for en bilferie i Kroatia er langs kysten, fra Dubrovnik i sør til Istria-halvøya i nord. Underveis kan du stoppe ved vakre steder som Split, Zadar, Trogir og Rovinj, og oppleve alt fra gamle romerske ruiner til vakre strender og krystallklart vann.

En annen rute som er verdt å vurdere er en tur gjennom det vakre innlandet av Kroatia. Du kan besøke lokale vingårder og små landsbyer underveis.

Med bil får du også muligheten til å utforske mindre kjente steder og se mer av landet enn du ville gjort med offentlig transport. Det går flere flere ferjer fra blant annet Split, hvor du også kan ta turen over til Italia.

Gled deg til å oppleve Kroatia!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...