Japan- Verdens mest mystiske og historiske land

Japan er det landet i verden som du virkelig bør sørge for å besøke en gang i livet. Her finner du eldgamle tradisjoner hånd i hånd med moderne og fremtidsrettet teknologi. Japan er kjent for sin helt unike historie og sine fantastiske tradisjoner. I lange tider var Japan isolert fra resten av verden. Dette har kanskje vært med på å bidra til vår fascinasjon for et land mange av oss kun hadde hørt om.

Japan er et rikt land og huser hele 125 millioner mennesker. Landet måler 3000 km fra nord til sør og har et fantastisk naturlandskap som består av en unik kystlinje sammen med fjell, vulkaner og fantastiske varmekilder. Japan har flere unike byer som du bør sørge for å besøke og mange anser de viktigste byene for å være Tokyo, kyoto, Osaka, og Hiroshima.

Landet er spesielt kjent for samuraier, som fortsatt er en viktig del av landets historie. Samuraienes historie startet med at rike landeiere bygde egne hærer for sin egen beskyttelse. Samuraiene har en lang historie i landet og mang en film har fått sin seer suksess ved å gjenskape disse mystiske og sloss-ferdige samuraiene.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Japan. 

Fantastiske opplevelser i Japan

I Japan kan du oppleve fantastiske templer med sine eldgamle tradisjoner og ritualer. Landet også kjent for sitt store antall karaoke-barer for den som liker mye liv, røre og sang. Japan er både et annerledes og eksotisk land som er fylt med en mengde magiske opplevelser. 

Siden landet har så mange varmekilder har bading vært og er en stor del av dagliglivet til japanerne. Mange benytter derfor anledningen til å oppleve et tradisjonelt japansk bad når de besøker Japan, og du kommer garantert ikke til å angre.

Selv om Japan er fylt med flere høyteknologiske byer er Japan kanskje et av de landene som sørger for de vakreste opplevelsene. Japan er også et populært reisemål for de som er glad i å stå på ski.

Vil du oppleve å spasere rundt sammen med 1000 hjort i midt i bykjernen så bør du sørge for å besøke Nara. Disse dyrene lever av mat som blir gitt til dem fra både lokale og tilreisende. Du kan kjøpe spesial-mat til dem slik at du kan mate dem. Husk at det er overhodet ikke lov å skremme dem. I Nara finner du også en verdensberømt Buddha som rager hele 15 m over bakken.

Det japanske kjøkken

Den japanske maten står faktisk oppført som en del av UNESCOs verdensarv. I Japan er det slik at hver by, og hvert område, har hver sin spesialitet. Vil du virkelig oppleve det Japanske kjøkken bør du sørge for å gjøre en rundreise i landet. 

Når bør du besøke Japan?

Den beste tiden å besøke Japan på er på våren. Da er det deilige temperaturer med behagelig luft. Somrene i Japan kan bli svært varme og gjennom høsten kan landet fort bli plaget av tyfoner. Reis gjerne i perioden april og mai så får du med deg den nydelige kirsebærtre-blomstringen.

Reiser du til Japan må du regne med en flytur på 10 til 15 timer til en flypris på rundt 10 000 kroner tur/ Retur. 

Opplev Japan ved hjelp av Tog

tog hovebilde

Er det noe foruten natur og sin unike kultur Japan er kjent for så er det sine fantastiske togbaner. Å reise med tog er en utbredt måte å komme seg rundt i Japan på. Japanske tog er alltid på tiden, komfortable og svært raske.

Med tog kan du bevege deg lynkjapt mellom de ulike byene som du ønsker å besøke. Togene når en fart på over 300 km i timen og som turist i Japan kan du også kjøpe japansk togpass som er et tog-kort som du kan bruke på ulike tog i alt fra 7 til 21 dager. Med et togpass kan du sette deg på et tog til neste by akkurat når det passer deg.

Å leie bil Japan er ikke like vanlig som det er i mange andre land. Her er trafikken enorm og det er både stressende og tungvint å navigere seg rundt i mange av de store byene.

Tokyo

Hovedstaden i Japan er Tokyo hvor det bor hele 37 millioner mennesker. Tempoet er høyt og byen blir som regel brukte som et utgangspunkt for en rundreise i Japan. Dette er en av verdens mest befolkede byer og det finnes ikke den ting du ikke kan oppleve her.

Du kan gå på robotbar eller besøke katte Café. Når du først er i Japan er det også et must å besøke en animé butikk.

Selv om Tokyo er stor og moderne har den likevel beholdt mange av sine templer som er verdt et besøk. I Tokyo bør du også sørge for å oppleve japansk tradisjonell mat. Her finner du fantastiske matopplevelse på hvert gatehjørne.

Byen er en god blanding av det moderne og tradisjonelle og det er få steder i verden du kan se og oppleve så mye rart som i Japan.

Overnatting i Tokyo

Tokyo er en stor by med mye bevegelse og impulser og har flere tusen overnattingstilbud å by på. Prøv å velg et hotell som ligger i sentrum av byen for å gjøre det hele enklest mulig. Byen er stor og fylt med mange mennesker og det kan ta litt tid å forflytte seg. Det beste er å bruke bena og kollektiv transport.

Mitsui Garden Hotel Jingugaien Tokyo Premier

Mitsui Garden er et flott og moderne fire-stjerners hotell som ligger plassert med kort avstand til det meste av attraksjoner og opplevelser. Her kommer du garantert til å trives med muligheter for både trening, avslapning og en flott restaurant på området.

Mitsui Garden Hotel Otemachi

Mitsui Garden Hotell er et stilrent og eksklusivt fire-stjerners hotell sentralt beliggende i sentrum av Tokyo. Her får du luksuriøse rom med alt du trenger av facsliliteter for et vellykket opphold. Hotellet har egen restaurant med et stort utvalg av retter å velge mellom i hyggelige omgivelser.

Mitsui Garden Hotel Roppongi Tokyo Premier

Mitsui Garden Hotel er et fem-stjerners hotell som ligger midt i sentrum av Tokyo med gangavstand til flere attraksjoner og ulike opplevelser som er verdt å få med seg. Her bor du i eksklusive omgivelser på et topp moderne hotell.

Her finner du flere overnattingstilbud i Tokyo.

Kyoto

Du må også sørge for å ta en tur til Japans tidligere hovedstad-Kyoto. Denne byen var hovedstaden i Japan i over 1000 år. Her vil du få muligheten til å oppleve en langt mer autentisk atmosfæren.

Her er det gamle og godt bevarte trehusbebyggelse, templer og hager du aldri har sett maken til. Du kan vandre rundt i et stort stykke historie og du vil spasere inn i eldgammel storhetstid hvor gamle tradisjoner fortsatt eksisterer.

Du kan se de sagnomsuste geishaene i sine vakre kimonoer med sin stille og nydelige fremtoning.

I denne byen finnes det ingen skyskrapere eller trafikkaos. Her er atmosfæren avslappet og du kan spasere rundt i de koselige gatene og oppleve tradisjonsrike butikker.

Reiser du til Japan for å få et innblikk i dens særegne og sagnomsuste historie så er Kyoto byen du bør reise til. Store deler av byen står også på UNESCOs verdensarveliste.

Overnatting i Kyoto

I Kyoto finnes det en mange med ulike overnattingstilbud å velge mellom. Er du på rundreise bør du velge et hotell som ligger sentrumsnært og i nærheten av jernbanen, det vil gjøre det mest praktisk for deg.

Cross Hotel Kyoto

Cross hotell ligger sentralt plassert rett ved kollektivtransporten. Praktisk for den som vil komme seg litt rundt på egen hånd og virkelig ta innover seg byen. Rommene er romslige med elegant og praktisk innredning. Hotellet serverer amerikansk frokost og har alt du trenger for et hyggelig opphold.

Dormy Inn Premium Kyoto Ekimae Natural Hot Spring

Dormy Inn ligger kun en tre-minutters spasertur fra Kyoto stasjon og det kjente Kyoto tårnet. Hotellet byr på deilig oppvarmet boblebad både inne og ute i toppetasjen. Her kan du også nyte sauna og massasje. Hotellet tilbyr en lekker buffét med Japanske favoritter og kontinentale fristelser.

Ryokan Sanga

Ryokan Sanga ligger plassert i hjertet av Kyoto og tilbyr overnatting i tradisjonell japansk stil. Dette hotellet kommer til å gi deg en følelse av det du forbinder med det autentiske Japan. Her får du servert de lekreste retter i en helt fantastisk atmosfære og du kommer garantert til å stortrives.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Kyoto.

Osaka

Dette er den byen i Japan som ansees for å være den mest trendy byen. Her bor det mange unge mennesker og byen er en svært livlig by med et utpreget natteliv. Siden befolkningen er så ung er det sjelden noe problem å gjøre seg forstått når man snakker engelsk, noe som kan være en utfordring i en del andre byer i Japan.

Tar du turen til Osaka vil du virkelig oppleve en by som aldri sover og det en artig by å ha besøkt turen først går til dette unike landet.

Det er ikke til Osaka du skal reise hvis det er historiske geishaer og blomsterhager du vil oppleve, men Osaka bør være på listen over byer du bør se mens du er i Japan. 

Overnatting Osaka

Hotellene i Osaka er trendy og luksuriøse og kan by på alt du trenger for et flott opplevelse. Mange føler at stilen på en del av hotellene i Osaka er futuristiske, men det føyer seg bare inn i rekken av artige opplevelser i Japan.

Hotel Hankyu RESPIRE OSAKA

Hotel Hankyu RESPIRE OSAKA ligger perfekt plassert midt i sentrum av Osaka og kan tilby alt du trenger for et vellykket opphold. Her finner du en nydelig hage, en bar, restaurant og en takterrasse som gir deg formidabel utsikt over byen. Resepsjonen er åpen 24 timer og det serveres frokost alle dager i uken.

Fairfield by Marriott Osaka Namba

Fairfield By Marriot ligger plassert i sentrum av Osaka med nærhet til det meste av opplevelser og attraksjoner. Hotellet er luksuriøst og eksklusivt innredet og har en behagelig atmosfære. Resepsjonen er døgnåpen og du finner både et treningssenter og en restaurant på området.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Osaka Japan. 

Hiroshima

Det skal mye til for at du ikke har hørt om Hiroshima. Hver eneste skoletime har sørget for at vi har fått høre den grusomme historien fra den gangen Hiroshima var en av to byer som ble truffet av amerikanske atombomber på slutten av andre verdenskrig.

Byen ble selvsagt helt ødelagt og det finnes fortsatt noen ruiner igjen av det som en gang stod der når bombene traff.

Hiroshima har oppstått som en fugl føniks og har gått fra å være en by i grus til en levende by med et rikt kulturliv.

Overnatting i Hiroshima

Skal du overnatte i Hiroshima kan du velge bland hotell som ligger sentrumsnært eller hotell som er plassert i vannkanten. Hiroshima er en vakker by og det finnes en hel del å oppleve og du må sørge for å få med deg alle museum og minnesmerker etter atombombene.

Sheraton Grand Hiroshima Hotel

Sheraton Grand Hiroshima Hotel er et fem-stjerners hotell som ligger rett i sentrum av byen. Hotellet ligger et par minutter til fots fra jernbanen og 10 minutter i bil fra det historiske atom bombe senteret, som er obligatorisk å besøke når du er Hiroshima.

Hotellet har eget treningssenter og innendørs svømmebasseng i tillegg til fire restauranter som byr på tradisjonelle japanske retter.

Grand Prince Hotel Hiroshima

Grand Prince Hotell ligger rundt femten minutter fra sentrum av Hiroshima og byr på en fantastisk vakker sjøutsikt. Hotellet sørger for gratis transport til og fra stasjonen i sentrum av Hiroshima slik at du slipper å bruke tid på å lete etter buss og taxi.

Her finner du fem ulike restauranter, et utendørs basseng og et treningssenter. Plasseringen er perfekt for deg som setter pris på å bo litt utenfor byens hektiske liv.

Hotel Granvia Hiroshima

Hotel Granvia Hiroshima er et luksuriøst hotell som kan skilte med tre stjerner i den populære Michelinguiden. Her finner du seks ulike restauranter i tillegg til fantastisk utsikt over byen, et treningsrom og en døgnåpen resepsjon. Hotellet har perfekt beliggenhet med direkte tilknytning til stasjonen i sentrum av Hiroshima.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Hiroshima. 

Drømmer du om å oppleve Japan bør du sørge for å planlegge turen godt før du setter av sted. Det er mye å se og oppleve og du kommer til å bli overveldet av inntrykk.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Japan.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...