Her finner du Portugals mest luksuriøse og populære destinasjoner

Portugal er et unik og vakkert land med store variasjoner i naturlandskapet. Her kan du besøke Lisboa som kan friste med sitt yrende liv, reise til Algarvekysten for den som elsker sol og sommer, eller fly til Madeira for den som vil oppleve sjarmerende småbyliv, vinbarer og koselig atmosfære. Portugal blir ansett som Europas mest varierte og innbydende land og har du først fått øynene opp for Portugal er det ikke mange land som kan slå dette. Hit reiser du for deilige temperaturer, later dager på stranden, sjarmerende byliv og ikke minst, for å spille golf.

Portugal har en lang og fascinerende historie. Landets første bosettere var keltere som senere ble utkonkurrert av romerne. I Middelalderen ble Portugal et selvstendig rike og ble et viktig maritimt område. Det portugisiske imperiet ble et av de største imperiene og Portugal var et land med mye makt i sin tid.

I dag er Portugal en populær turistdestinasjon takket være dens vakre strender og sjarmerende byer. Portugal er et vakkert land med en natur som både har utrolige strender, dype skoger og fjell.

Portugal har flere kjente vindistrikt og her kan du sørge for å virkelig unne deg en liten vintur med vinsmaking og lave skuldre. Et besøk til Portugal passer for både jenteturen den romantiske kjærlighetsferien, eller til den som vil slikke sol. Her er noe for alle.

Madeira i Portugal

Madeira blir kalt for den grønne øya og har et fantastisk klima. Øya er kjent for vin, blomster og det gode liv. Her er nok av aktiviteter som du kan hive deg med på. Madeira kan også friste med eksklusiv shopping, restauranter i vakre omgivelser, cocktailbarer med smakfulle margartias og hotell plassert i dramatisk natur. Madeira er faktisk det nærmeste du kommer New Zealand uten å forlate Europas grenser.

Tar du turen til Madeira vil du få et deilig og luksuriøst avbrekk i hverdagen. Ta gjerne turen til hovedstaden Funchal som er en gammel havneby og kan by på alt du måtte ønske deg. Her finner du alt fra strandpromenader til museer og markedshaller så du kommer garantert ikke til å kjede deg.

Madeira byr også på mange flotte opplevelser utendørs og de mest populære aktiviteten er sykling, surfing og juvvandring.

Besøk fjellbyen Monte ved hjelp av en taubane, eller ta en spasertur i de grønne fjellene. Her vandrer du i en helt unik vegetasjon og ender opp med en helt spektakulær utsikt over dalene.

På Madeira finner du også verdens største urskog som står på UNESCOs verdensarvliste slik at dette vakre området kan føres videre til kommende generasjonene.

Her kan du se nærmere på alt du kan oppleve på Madeira. 

Overnatting på Madeira

Madeira har flere flotte og luksuriøse overnattingsmuligheter som du virkelig kommer til å sette pris på. Med kort vei til strendene og egne basseng er alt duket for lange later dager hvor du kan bruke tiden din på å kose deg.

  • Hotel Rio Madeira: Er et nydelig luksushotell som ligger i Levadas. Hotellet er kjent for sin gode service og perfekte beliggenhet og har fire stjerner. Her kan du få all-inclusive og dermed innta de fleste måltidene ved hotellets restaurant.
  • Porto Bay Serra Golf: Dette vakre hotellet ligger i en bygning fra 1920 tallet og har direkte tilgang til golfbanen Santo da Serra. Hotellet er kjent for sitt fantastiske kjøkken og er et perfekt hotell for den som er glad i golf.
  • Pestana Churchill Bay: Et flott fire-stjerners hotell som har panoramautsikt over Câmara de Lobos-bukten.

Her kan du se nærmere på flere overnattingsmuligheter på Madeira

Du kan reise til Madeira hele året og dag-temperaturene ligger på 18 grader fra januar til april og fra 20 grader og oppover fra mai måned. Sommerhalvåret har den mest solsikre perioden mens vinteren kan by på en del vekslende vær, men det er fortsatt langt til snø og kulde.

Lisboa i Portugal

Lisboa er hovedstaden i Portugal og ligger ved elven Tagus. I Lisboa finner du alt fra kulturelle opplevelser til kulinariske måltider og fantastisk shopping.

Lisboa er en levende by som er hjemmet til mange historiske landemerker og kulturelle attraksjoner. Mye av det som gjør Portugal så populært er dens unike kjøkken og her er Lisboa intet unntak. Portugal er spesielt kjent for sine fiskeretter, friterte sardiner og cataplana som er en gryte laget av Sjømat og grønnsaker.

Det finnes en mengde med attraksjoner som man bør oppleve når man er i Lisboa. Ta turen til Belem-tårnet, som er et historisk fort og ligger ved Tagus elven. Dette er et av de mest ikoniske landemerkene i Lisboa. Fortet ble bygget i det 16. århundre for å forsvare byen mot inntrengere og har siden den gang vært et symbol på Portugals maritime styrke.

Jerónimos Monastary ligger i Belem og ligger på UNESCOs verdensarv liste. Det ble bygget i det 16. århundre og er kjent for sin fantastisk arkitektur og nydelige hager.

Sáo Jorge Slott ligger på Lisboas høyeste topp og har panorama utsikt over byen. Slottet ble bygget i det 11.århundre og har blitt brukt som et kongelig palass, militær base og som fengsel. I dag er slottet åpent for publikum og har blitt en stor turistattraksjon

Her kan du se nærmere på alle opplevelser i Lisboa.

Alfama distriktet er et historisk nabolag og et av Lisboas eldste området og er kjent for sine smale gater og fargerike hus. Her finner du en mengde med tradisjonsrike restauranter , butikker og er et perfekt sted hvis du vil oppleve den lokal kulturen. 

Her kan du overnatte i Lisboa

Lisboa er en spennende by å besøke og det finnes nok av hoteller å velge mellom. Vi har tatt en kikk på noen av de flotteste hotellene som du kan finne i Lisboa.

  • Tempo FLH Hotels Lisboa: Dette er et fantastisk hotell med perfekt beliggenhet i Santa Maria Maior med kort avstand til alt av attraksjoner og severdigheter.
  • Memoria Lisboa FLH Hotels: Dette hotellet ligger i bydelen Santa Maria Maior og har kort vei til alt du bør oppleve mens du er i denne spennende byen.
  • Alegria A Lisbon Boutique Hotell: Er et vakkert Boutique hotell som ligger midt på Algerie-torvet og er innredet med autentiske portugisiske antikviteter.

Her kan du se nærmere på alle overnattingsmuligheter Lisboa.

Algarve i Portugal

Algarve i Portugal er kjent for sine vakre strender, unike landskap og rike kultur. Det er ikke uten grunn at landet blir ansett som et av Europas vakreste land. Portugal har en mengde med opplevelser å by på og Algarve er intet unntak. Algarve er pakket med flotte strender og noen av de du bør sjekke er Praia da Rocha, Praia Do Var og Praia do Carvoeiro.

Midt i hjertet av Algarve finner du Vilamoura Marina som er en av verdens største marinaene i Europa. Denne marinaen huser flere luksuriøse yachter og er en svært populær destinasjon for besøkende som kommer til Algarve.

Rio Formosa Natur Park er et vakkert naturreservatet som ligger ved kysten av Algarve. Parken er et perfekt utgangspunkt for deg som liker å se fugler og dyreliv på nært hold slik som flamingo, stork og andre sjeldne arter.

Gamlebyen Lagos ligger på vestkysten av Algarve og er en historisk by som er kjent for sine smale gater, fargefulle hus og livlig atmosfære. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og er virkelig verdt et besøk. Byen er et perfekt utgangspunkt for å utforske lokal kultur og historie.

I byen Guia finner du den populære parken som er kjent for å ha både delfiner og sjøløver. Parken har også en mengde med andre attraksjoner og du kan også få muligheten til å møte noen av dyrene.

Algarve er en fascinerende destinasjon som har litt å by på for alle. Enten du vil slappe av på stranden, utforske omgivelsene rundt deg eller oppleve den lokale kulturen, så har Algarve alt.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Algarve.

Overnatting i Algarve

Det er ikke uten grunn at Algarve er en stor favoritt hos mange som reiser til Portugal. Her er vakre fjell og unike naturområder sammen med en en mengde attraksjoner. Algarve har også mange koselige hotell som du kommer til å stortrives på.

  • Quinta Pereiro Tropic Garden: Her har du tilgang til alt fra utendørsbasseng og egen hage til en bar, lounge og grillområde. Du kommer garantert til å stortrives.
  • Casa Saudade luxury rooms: Midt i sentrum av Faro finner du dette luksuriøse hotellet hvor du garantert ikke kommer til å mangle noe. Her bor du behagelig i egne leiligheter som har alt du trenger av fasiliteter.
  • As Cascatas Golf Resort & Spa: Her er noe for alle. Med nærhet til et flott golf anlegg og muligheter for spa og vellvære i en behagelig og avslappende atmosfære.

Her kan du se nærmere på flere overnattingsmuligheter i Algarve.

Porto i Portugal

Porto er kjent for sin hun unike portvin og er en populær destinasjon for reisende til Portugal. Store deler av området står på UNESCOs verdensarvliste og er virkelig verdt et besøk. Hele Portugal er kjent for sin vakre natur og unike området og Porto er intet unntak.

Nå kan du også være med på elvecruise gjennom Dourdalen. Her finner du vakre barokkbyer, unikt naturlandskap og ikke minst, vingårder. Douroregionen står på UNESCOs verdensarvliste hvor Douro-elven sørger for at den deilige portvinen blir transport fra vinbøndene til Portos vinlager. Dette er opplevelsen du ikke vil gå glipp av.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Porto

Overnatting i Porto

Porto er en nydelig by med vakker vegetasjon og lang historie. Her kan du nyte late dager i vakker natur og selvfølgelig sørge for å drikke lokal portvin. Vi har funnet frem til noen flotte hotell som kommer til å gjøre oppholdet ditt enda bedre.

Hotel Inca Porto: På dette hotellet bor du midt i Porto med kort avstand til det meste. Rommene er romslige og velutstyrte. Husk å gi gamlebyen et besøk, du kommer ikke til å angre.

Down2Town B&B: Her får du både en hage og terrasse, samt muligheten for roomservice hvis du ønsker det. Hotellet ligger midt i sentrum av Porto med gangavstand til det meste.

Ribeira do Porto Hotel: Hotellet har utsikt over elven Douro med flott beliggenhet midt i Porto. Herfra kan du spasere til de fleste severdigheter og slappe av med noe godt å drikke på en av de mange uterestaurantene.

Her kan du se nærmere på alle overnattingsmulighetene i Porto.

En reise til Portugal gir alt fra perfekte shopping opplevelser til unike naturopplevelser. Du får også vesentlig mer for pengene dine i Portugal og du er garantert å kunne leve luksuriøst uten å ta knekken på feriebudsjettet.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...