Unike opplevelser i Amsterdam- Her finner du alternativene

Amsterdam er en vakker by som er kjent for å ha beholdt sin originale sjarm. Som en av Europas mest besøkte byer er Amsterdam et populært reisemål for turister fra hele verden. Amsterdam ligger under havnivå med et omfattende kanalsystem og regnes som Nord-Europas Venezia. Byen har mengde med opplevelser som du kan være en del  av. Med en flyreise tid på rundt to timer fra Oslo er Amsterdam et perfekt reisemål for en langhelg.

Amsterdam er en luksuriøs liten storby og her kan du ta high-end shopping til et nytt nivå. Byen er kjent for alle sine vakre tulipaner og unike kunstgallerier og du kan spasere rundt i byens trange gater og smug og ta innover deg byens gode stemning.

Her finner du verdens største utstilling av Van Gogh sine verker, voksemuseum og Riksmuseum. Amsterdam er også et shoppingmekka uten sidestykke hvor de eksklusive butikkene ligger side om side og frister. Vi har tatt en kikk på hva du bør sørge for å oppleve når du besøker denne aktive byen.

Madam Tussauds

I Amsterdam finner du det kjente og populære Madam Tussauds voksmuseum. Her får du se voksfigurer av kjendiser som er som en tro kopi av originalene. De er faktisk så like at du nesten tror det er liv i voksfigurene. Dette museumet er en populær attraksjon i byen så du må påregne litt ventetid.

Voksmuseumet finner du ved Damplassen i sentrum av Amsterdam.

Van Gogh Museet

Dette anerkjente museumet fortjener virkelig et besøk, enten du er kunstinteressert eller ei. Her finner du verdens største samling av Van Gogh sine kunstverker og er et av verdens mest besøkte museum.

Van Gogh hadde sine utfordringer i livet og slet både med psykiske problemer og alkohol. Gjennom mange av hans perioder for å bli bedre, samt et opphold på et asyl, var med på å forme mye av den kunsten han er så kjent for i dag.

Museet ligger på Museumplein og har åpent hver dag fra 09.00 til 18.00, bortsett fra på fredager da har de åpent til 22.00. Inngangen koster 15 Euro pr. person.

Anne Franks Hus

I et hemmelig rom i Anne Franks hus satt det åtte mennesker gjemt gjennom andre verdenskrig. Den eneste som overlevde var Anne Franks far, Otto Frank. Anne Frank er kjent for alle dagboknotatene hun gjorde mens familien satt i det hemmelige rommet. Det var en nederlandsk kvinne som skjulte familien. Til alt hell ble dagboken til Anne Frank beholdt og har blitt en del av den grusomme verdenshistorien rundt jødeforfølgelsen gjennom andre verdenskrig.

Mens familien satt skjult håpet de at de skulle klare å komme seg unna og forsøkte å flykte til England eller USA, dessverre uten å lykkes.

Med det store innrykket av turister som Amsterdam opplever hvert år er Anne Franks hus en populær opplevelse. Forbered deg på at det kan være litt venting og kjøp gjerne billetter online, da vil du kunne forkorte ventetiden litt.

Jordaan strøket

Tar du turen til Jordaan strøket vil du oppleve et av Amsterdams vakreste områder. Det unike området ligger i nærheten av sentrum og har nydelige kanaler og vakre bygninger. Butikker og restauranter ligger side om side og her kan man gå å kjenne på den gode og trivelige stemningen før man tar seg et bedre måtlid.

De Pijp området

De Pijp området regnes som bohemområdet i Amsterdam. Området er populært for både tilreisende og lokale for her er det pakket med restauranter, kafeer og barer. Her kan du regne med at det alltid er litt liv og røre og masse spennende å se på.

Blomstermarkedet

Amsterdam er kjent for sine vakre tulipaner som har sesong fra mars til mai. Tar du turen hit på våren så bør du prøve å få med deg det populære blomstermarkedet. Her finner du vakre blomster i alle varianter og er kjent som et av verdens største marked.

Opplev Kanalene i Amsterdam

Ingen tur til Amsterdam er fullendt før du har sørget for en tur på kanalen. Her finnes det nok å velge blant. Alt fra kveldscruise på kanalene til et kanalcruise i byen. Husk at mange av de flotte hotellene i byen også har egne kanalbåter som sørger for at du får en uforglemmelig opplevelse i denne vakre kanalbyen.

Heineken Experience

Heineken som er en av verdens største ølprodusenter så dagens lys i 1864. Her kan du få en historisk tur gjennom bryggeriet. Med i billetten følger det med to øl og en omvisning hvor du kan både smake på og tappe din egen øl.

Det koster rundt 18 Euro for én vokse, og halve prisen for barn. Her er det åpent hver dag hele året fra 10.30 til 19.30 i ukedagene og frem til kl 21.00 i helgene.

Shopping

Shopping

Det er enkelt å komme seg rundt i Amsterdam og du kan fint oppleve store deler av byen til fots. I tillegg er det mange som velger å leie en sykkel, de står lett tilgjengelig på nesten hvert gatehjørnet.

Her finner du de beste prisene på hotellovernatting i Amsterdam. 

Dette bør du vite

Amsterdam er også viden kjent for sitt Red Light District som er et historisk område. velger du å ta en kikk i dette velkjente område bør du huske å ikke ta bilder av modellene som er i vinduene. Sørg også for å passe på verdisakene dine. Vil du oppleve Red Light District kan du bli med på en guidet tur. Du vil lære om området og de unike bygningene som stammer helt tilbake til 1300-tallet.

Med daglige flyruter til Amsterdam fra Oslo står byen klar for å ta deg i mot når du måtte ønske. Her finner du de beste prisene på flyreise til den populære kanalbyen.

Amsterdam blir regnet som en trygg by og besøke. Med alt du kan oppleve og med de fantastiske hotellene kan du være helt sikker på at du vil få noen minnerike dager.

God Tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...