Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen byr på en rekke ulike attraksjoner- alt fra å oppleve byen fra toppen av fjellene, hvor du kan nyte vakre utsikter over både land og vann, til å lære om det unike dyrelivet i havet. Ålesund er kjent for sin spektakulære natur og arkitektur og er en del av selveste Réseau Art Nouveau Network som verner om kunsthistoriske bygg. Tidlig på 1900-tallet ble byen rammet av en omfatettende brann, men noen år senere ble byen bygget opp igjen i en praktfull jugendestil.

Ålesund er en kommune i Møre og Romsdal og ligger helt nord i det vestlandske fjordlandskapet. Kommunen omfatter flere øyer som strekker seg ut i Atlanterhavet og med de praktfulle Sunnmørsalpene i bakgrunnen er dette virkelig et vakkert skue.

Atlanterhavsparken

Er du på tur til Ålesund med familien, en vennegjeng eller alene, er Atlanterhavsparken et sted du ikke vil gå glipp av. Den store utendørsparken ligger like utenfor sentrum av Ålesund, og gir deg muligheten til å se både lekne seler, otere og pingviner, og du får opplevet livet i havet på en unik måte. Akvariet byr på en rekke spennende opplevelser, og du kan være med på foring av fisk, fiske strandkrabber, du kan til og med holde kråkeboller og sjøpølser om du har lyst til det.

I parken kan du også besøke vitensenteret hvor du kan være med på artige aktiviteter og lære om hvordan Norge har blitt den havnasjonen vi er i dag. Her kan du også eksperimentere og lære om hvordan dyrene har tilpasset seg til- og lever under vannoverflaten.

Tar du turen innom Atlanterhavsparken er du garantert mye lærerik informasjon om de ulike dyrene i havet og du får oppleve unike opplevelser om hvordan dyrelivet i Norge fungerer, og vil bli en perfekt tur for voksne og barn.

Wildlife Sea Safari

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 62°NORD (@62nord)

Er du glad i fart og moro, men samtidig vil oppleve Ålesund sin natur fra havets perspektiv, er Wildlife Sea Safari noe du bør prøve. Dette er en unik kombinasjon av sightseeing, historie og naturopplevelser, som samtidig gir deg et sug i magen.

På en båttur med Wildlife Sea Safari får du muligheten til å oppleve ulike selkolonier og se blant annet havørn og lundefugl fra båten. Turen starter i Brosundet i Ålesund sentrum og er innom fuglefjellet Runde, hvor det bor over 500 000 fugler i ulike arter. Du får også se Runde- og Alnes fyr, og oppleve Grasøyane og besøke selkolonier.

Dette er turen for deg som er interessert i natur og livet på havet, og du blir i tillegg fortalt spennende historier og får nyttig informasjon av kapteinen på båten.

Jugendstilsenteret

I sentrum av Ålesund finner du det unike kunstmuseet Jugendstilsenteret, hvor du kan se kunst, design og arkitektur fra 1800-tallet. Et besøk hit gir deg et unikt innblikk av Ålesunds historie.

Har du interesse for eldre kunst i form av bilder og andre gjenstander, samt den spesielle arkitekturen som var populær på denne tiden, er et besøk til Jugendstilsenteret perfekt for deg. Museet har i tillegg en tidsmaskin som tar deg tilbake til bybrannen i Ålesund i 1904, og gjenoppbyggingen av byen. Du kan også oppleve og lære om gammelt håndverk og arkitektur fra denne tiden og hvordan jugendstilen var i Norge og Europa.

Trappene

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Vilde Løyning (@vildeloyning)

Vil du oppleve den vakre utsikten fra Aksla utsiktspunkt, kan du ta de 418 trappetrinnene til toppen av byfjellet, og nyte utsikten på toppen. Her har du utsikt over skjærgården, byens sentrum og fjellene i bakgrunnen.

Tar du turen hit, finnes det i tillegg flere ulike stier som fører til andre utsiktspunkter, med grillplasser, trimområder og gapahuk, og du finner flere benker på vei oppover stiene.

Har du lyst på en fin tur, er trappene til Aksla noe du må prøve. Her kan du kose deg med den fine utsikten over byen, og knipse mange fine motiver om du har lyst til det.

Alnes fyr

Har du lyst til å oppleve Ålesund fra sjøsiden og med både vakker natur og spennende historier, er en utflukt til Alnes fyr perfekt for deg. Fyret ligger rundt 20 minutter med bil fra sentrum til Godøy, helt ytterst i havgapet. Du må kjøre gjennom ulike undersjøiske tuneller for å komme hit, og bare dette er en opplevelse i seg selv.

Et besøk hit er verdt turen uansett vær, og byr i tillegg på en café hvor du kan kose deg med både mat og kaker. Du kan også se ulike utstillinger om gammel historie, og kanskje handle lokalt kunsthåndverk. Tar du turen til Alnes fyr får du også muligheten til å gå den to timer lange turen til toppen av Godøyfjellet, hvor du kan nyte den vakre utsikten over havgapet.

Ingenting er som en norgesferie til en av landets fineste byer, og tar du turen til Ålesund får du muligheten til å oppleve byens vakreste natur og arkitektur, samtidig som at du kan lære mye spennende historie om byen.

God tur!

Vil du bestille en rundtur og oppelve det beste av Ålesund? Da bør du ta en kikk her.

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...