Slik sparer du data når du reiser

Mange av oss har vært på reisefot og hatt en hyggelig opplevelse, men samtidig kviet oss for å åpne telefonregningen når vi kom hjem. Til tross for at EU har gjort det billigere å bruke telefonen i utlandet, er bruk av mobildata i utlandet fortsatt noe som kverner i bakhodet til mange.

Slik bør det absolutt ikke være. Når man er på ferie skal man ha en fin opplevelse, uten å måtte bekymre seg for hvordan regningen ser ut når man kommer hjem.

I disse dager bruker man telefonen til så og si alt. Hvis man er på ferie er den et utmerket verktøy, både for å hjelpe deg å finne frem til ulike steder, samt dersom du trenger hjelp med å oversette noe.

Mobiltelefonen er også et flott verktøy dersom du tar deg et pust i bakken og er på utkikk etter god underholdning. I mobiltelefonen har du tilgang til det meste av filmer og serier, samt at du kan spille på nettcasino som Maria hvis du ønsker det.

Sørg imidlertid for å ha tilgang til WiFi hvis du skal se filmer eller serier på mobiltelefonen i utlandet. Eventuelt kan du benytte deg av funksjonen for nedlastning i apper som Netflix og Viaplay.

Det finnes imidlertid en rekke tiltak du kan benytte deg av for å bruke mindre data når du er på ferie, og vi gir deg noen gode tips i denne artikkelen.

ferie

Fem tips til hvordan du kan spare data

Nedenfor finner du våre fem beste tips til hvordan du kan spare data når du er på reisefot.

Benytt deg av tilgjengelig WiFi

De aller fleste storbyer rundt om i verden tilbyr nå gratis WiFi på sentrale steder i byen. Sørg for å benytte deg av muligheten til å koble deg til et slik nettverk når du kan for å unngå å bruke unødvendig mobildata.

Invester i et lokalt SIM-kort

Hvis du vet at du skal være på et sted over en lengre periode, kan det være smart å kjøpe et SIM-kort. På den måten får du tilgang til lokale priser, i stedet for internasjonale priser, som utvilsomt vil gagne deg i lengden.

Last ned mobilapper som er tilgjengelig uten nettverk

Sørg for å laste ned mobilapper som funker optimalt uten tilgang til internett. Google Translate er et eksempel på en slik app. Mobilappen fungerer perfekt, uten at du må bruke mobildata for å få tilgang til den.

Kommuniser via mobilapp

Hvis du må kommunisere med noen bør du benytte deg av mobilapper som Whatsapp eller Messenger. På den måten slipper du eventuelle ekstra kostnader som kommer ved å sende SMS eller anrop til andre mens du er i utlandet.

Skru på flymodus

Dette er kanskje det enkleste tipset, men også det beste tipset i denne artikkelen. Du trenger helt enkelt bare skru på flymodus når du ikke bruker mobiltelefonen din. På den måten vil ikke telefonen bruke data på apper i bakgrunnen, i tillegg til at du ikke vil få tilgang til apper som krever at du er koblet til internett.

Flymodus er også ypperlig å benytte seg av dersom du begynner å gå tom for strøm på mobiltelefonen din. Du kan når som helst skru av funksjonen hvis du trenger å bruke telefonen din.

 Reis uten å bekymre deg for telefonregningen

Det er ingen tvil om at det å reise i all hovedsak kun er positivt, og har en svært positiv effekt på mennesker. Man skal selvfølgelig slippe å bekymre seg for telefonregningen når man kommer hjem, og hvis du benytter deg av de enkle tipsene vi har nevnt i denne artikkelen, kan du være trygg på at du får en positiv overraskelse når du kommer hjem.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...