Pakketips til alle typer reise

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Mange av oss har vært der, helt i panikk på reisen. Hvor er passet? Har vi alle vesker? Hvem har reisedokumentene? Det burde ikke være stressende å reise, men med noen gode pakketips kan turen fort bli mer behagelig og organisert.

Samle de viktigste dokumentene

Et av de beste rådene for en mer behagelig reiseopplevelse, er å ha de viktigste tingene samlet på et og samme sted. Det kan for eksempel være en liten skulderveske eller du kan bruke en sidelomme på ryggsekken til dette. Om du reiser med barn, er det en god ide og samle alt på ett sted, og ikke la barna stå ansvarlig for egne reisedokumenter.

Gjør også klart så mye du kan i forkant av turen til flyplassen. Du kan allerede før du går ut døra samle alle væskebaserte produkter du har i håndbagasjen i en plastpose, dersom det er med fly du skal reise, så er du med det samme klar for sikkerhetskontrollen. Ha alt du skal bruke under selve reisen på samme sted, for eksempel i håndvesken eller en ryggsekk. Sørg også for at dine elektroniske gjenstander er lett tilgjengelige til når du skal gjennom sikkerhetskontrollen.

Pakke håndbagasjen

Pakk ikke overflødig i håndbagasjen der du har pass og andre viktige dokumenter, så finner du det du trenger fortere. De samme prinsippene gjelder for alle typer av reiser; samle det som er viktig, og ikke overfyll med overflødige ting for mest mulig orden. En pakkeliste for din håndbagasje kan for eksempel se slik ut:

 • Pass og andre reisedokumenter
 • Lommebok
 • Mobil og opplader
 • Bok eller annen underholdning
 • Hodetelefoner
 • Pc og andre elektroniske gjenstander
 • Vannflaske
 • Leppepomade, medisiner etc.
 • En genser dersom det blir kjølig

En tommelfingerregel er at du skal ha det du trenger i håndbagasjen for å klare deg i tilfelle du skulle miste din øvrige bagasje.

Den korte turen

Når du skal på en kort reise kan det være mye å spare på dersom du pakker kompakt. Du kan slippe å vente på bagasje og spare tid, det kan bli billigere å reise, og du kan spare energi på å måtte gå og bære på all pakning. Pakk fornuftig med bagasje og vesker som har smarte løsninger.

Dersom det er den virkelig korte turen du skal på, kan du kanskje få plass med alt du trenger i en eneste ryggsekk. Sjekk været før du reiser, da det kan hende du trenger en vanntett sekk eller veske. Det er også viktig med en glidelås på bag eller veske uansett været, for å sikre best mulig mot at din pakning faller ut eller sikre bedre mot tyverier.

Tenk gjennom bagasjen du velger

Hva du skal ha med i bagasjen, og hvordan reisen din skal foregå, er noe av det viktigste i forhold til hva du skal pakke i, så gjør deg noen tanker om dette før du skaffer ny bagasje. Noen spørsmål du kan stille deg selv:

 • Hvor mye plass trenger du?
 • Hvor lenge skal du reise?
 • Skal du slepe bagasjen mye rundt?
 • Bag, koffert, sekk, eller en kombinasjon?

En bag kan ofte oppleves mer oversiktlig og tilgjengelig enn sekken som sitter på ryggen, men dette er selvfølgelig avhengig av hvordan du reiser og hva du har med.

Bag, koffert eller sekk?

Det er viktig med smarte bagasjeløsninger når du skal reise lenge og langt. Om det er backpacking du skal på, eller en annen reise der du blir nødt å drasse med bagasjen rundt omkring, så sørg for å skaffe en koffert eller vandresekk som ikke veier så mye fra før, og som er lett å ha med seg.

På backpacking er en vanntett sekk med justerbare reimer en nødvendighet for å holde dine ting tørre og kunne ha en behagelig tur. Det er også viktig med en ordentlig sekk med tanke på belastning. Se til at sekken sitter godt på ryggen. Det er også mange sekker med hoftebelter, for å gjøre det enda mer komfortabelt for deg. Med en bag er det fort gjort å bære ujevnt og skjevt, som ikke er bra for skuldre og rygg.

Om du vet du ikke skal eksponeres for kompliserte transportetapper kan det være mer behagelig med en koffert. Klarer du ikke bestemme deg? Det finnes nyere design med innebygde bæresystemer som kan forvandle sekken til en trillebag på kort tid.

Reis ekstra handlenett

Et siste godt tips er å ha litt ekstra plass når du reiser. Ha med tomme nett som er lett å ha med seg når du skal rusle i byen eller er på dagstur, da du aldri vet om du plukker med deg noe på hjemturen. De er også gode å ha til innkjøp, eller til å samle skittentøy underveis på din reise, så blir det mer orden i bagasjen din.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...