Oppleve Alaska? Her er alt du trenger å vite

Alaska er USAs største stat og er faktisk like stor som Tyskland, Frankrike, Spania og Storbrittania til sammen. Likevel bor det ikke mer enn rundt 740 000 mennesker i staten så det er mer enn nok plass til alle som både ønsker å bo og besøke Alaska. Det er mange som tror at Alaska kun er et kaldt og litt øde land uten noen spesielle severdigheter, men Alaska er et fantastisk sted å oppleve og kan by på mer luksus enn du kan forestille deg. Det er langt fra det du ser på TV og vi har tatt en kikk på hvor du bør reise for de beste opplevelsene og overnattingene.

De første som bosatte seg i Alaska kom over ved Beringstredet fra det som nå er Russland. Noen forskere hevder at det var russisk bosetting i Alaska allerede på 1600-tallet. Alaska ble en egen stat i 1959 som den 49´ende staten og Hawaii kom med som nummer 50 kun noen få måneder etter Alaska.

Se ville dyr i majestetisk natur

Alaska ligger, som kjent, langt mot nord og kan skilte med spektakulær, vill og vakker natur med midnatt sol, nordlys, varme kilder, museum, og nærkontakt med de ville dyrene. Her kan du fort møte på bjørn mange steder i tillegg til elg, otere og andre ville dyr.

Er du av typen som liker litt ekstreme opplevelser kan du bestige fjellet Mt. McKinley, prøve snø kiting og is-sykling.

Besøk Alaska hele året

Du kan besøke Alaska hele året og du kan se majestetiske fjell, gullgruver, kjøre hundeslede, være med på hvalsafari, oppleve breturer, bade i varme kilder og besøke noen av de vakre strendene.

Alaska har et typisk arktisk klima, men holder du deg i området rundt Anchorage kan du regne med rundt 20 grader i juli og rundt -4 i januar. Hvalsafari begynner i april og temperaturene er litt kaldere enn hva vi er vant til på denne tiden i Norge, så sant du ikke bor i Nord-Norge.

Selv om staten er stor har den ikke den beste infrastrukturen så mange forflytter seg rundt ved hjelp av småfly og da gjerne sjøfly som kan lande på en av de mange elvene eller innsjøene.

Vil du oppleve Alaska med småfly bør du ta en kikk her. 

Fairbanks

Midt i Alaska finner du Fairbanks hvor du kan oppleve gruvehistorien til denne gamle gruvelandsbyen. Du kan være med å vaske gull slik de gjorde på 1840 og 1850 tallet.

Du kan også besøke Alaskaland Pioneer Park som er en kopi av av en amerikansk urbefolkningsby og en temapark fra det ville vesten. Her kan du også oppleve nordlyset fra tidlig høsten til midt ut på våren.

Fairbanks er også et perfekt reisemål for den som liker shopping for her kan du finne mye du ikke får tak i andre steder. Ta gjerne med deg en ekstra bag slik at du får med deg alle suvenirene hjem.

Her kan du ta en nærmere kikk på alt du kan oppleve i Fairbanks Alaska.

Overnatting i Fairbanks Alaska

Selv om dette er en gammel gruvelandsby kan du fortsatt bo standsmessig. Her finner du flere alternativer hvor du overhodet ikke trenger å gå på bekostning av komforten.

SpringHill Suites by Marriott Fairbanks

Dette hotellet ligger med nydelig utsikt over Chena River og kan by på romslige rom og svømmebasseng for de som ønsker det.

Hotellet ligger sentralt plassert med kun noen få minutter i bil til både golfbanen og Alaskaland Pioneer Park. Marriott Hotell har også egen restaurant for bespisning på ettermiddag og kveld samt en innholdsrik frokost buffet.

Her kan du se nærmere på SpringHill Suites by Marriott Fairbanks og bestille rom.

Pike’s Waterfront Lodge

Her finner du nydelige små hytter eller hotellrom, det kan du velge selv, i et naturskjønt område rett ved Chena River. Her kan du nyte naturen med alt som skjer på elven gjennom sommeren, eller bare innta et bedre måltid  på terrassen med den vakre utsikten.

Hotellet tilbyr også et treningsrom med sauna og når dagen er over kan du avslutte med en deilig middag i restauranten som tilbyr tradisjonelle retter fra Alaska.

Her kan du se nærmere på Pike´s Waterfront Lodge

Candlewood Suites – Fairbanks, an IHG Hotel

Candlewood Suites Hotel ligger 12 kilometer fra Fairbanks Lufthavn. Hotellet sørger for gratis transport til og fra flyplassen for den som har behov for det.

Hotellet har bra beliggenhet i følge tidligere gjester og vil du ta turen inn til sentrum av Faribanks går det tog rett i nærheten.

I nærområdet finner du flere restauranter og barer hvor du kan nyte alt fra et enkelt til et bedre måltid.

Her kan du se mer av hotellet og bestille rom. 

Med tog til Denali International Park

Vil du utforske Alaska videre kan du ta toget McKinley Explorer til et av Alaskas mest imponerende steder, Denali International Park. Dette er virkelig stedet du aldri glemmer. Er du glad i og god på å klatre kan du bestige Mt. McKinley som er 6168 meter høyt. Eller du kan nyte det vakre området ved Wonder Lake.

Denne parken har også hele 130 forskjellige dyrearter i villmarkområdet og er du heldig kan du fort få øye på noen vakre skapninger.

Er du kald kan du bade i de varme kildene ved Chena Hot SpringS Resort. Rett i nærheten finner du også Aurora Ice Museum som stiller flotte isskulpturer. Er du ekstra tøff kan du ta en padletur på Chena-elven eller bade i det kalde vannet i en badering.

Her kan du se alle opplevelsene du kan prøve i Denali.

Anchorage

Den største byen i Alaska er Anchorage og ligger på sørkysten av Alaska. Denne byen er for mange et naturlig utgangspunkt når de vil utforske denne unike staten. Byen ligger på samme breddegrad som Oslo og har en mengde med spennende opplevelser å by på.

Her kan du være med på fjordtur med Prince William og gå i fjellet Chugaon og se starten av hundesledeløpet Iditarod som går av stabelen i mars. I Anchorage finnes også Anchorage Museum hvor du kan se flotte naturtro utstillinger. I Anchorage kan du også prøve snø-kiting og is-sykling.

På Kincaid Beach finner du en av verdens flotteste strender, eller du kan ta et deilig og varmt bad i Goode Lake.

Her kan du finne alt som er verdt å oppleve i Anchorage.

Overnatting i Anchorage Alaska

Det finnes flere flotte hoteller velge mellom i Anchorage og vi har funnet frem noen av de du bør ta en ekstra kikk på.

Four Points by Sheraton Anchorage Downtown

Four Points ligger i hjertet av Anchorage og har gangavstand til flere spisesteder og ulike severdigheter som er verdt å få med seg når turen går til denne byen. Hotellet ligger også kun noen få kilometer fra flere flotte skibakker.

Four Points har romslige rom med god plass og er utstyrt med alt du trenger enten du er på ferie eller jobb, eller kanskje litt av begge deler.

Hotellet ligger 7 kilometer fra Ted Steven Anchorage Internasjonale lufthavn og du kommer deg til sentrum ved hjelp av taxi eller bil som du kan leie på flyplassen.

Her kan du se mer av dette hotellet og bestille rom.

Mariott Anchorage Midtown

Mariott Hotell i Anchorage ligger femten minutter i bil fra flyplassen og hotellet tilbyr gratis transport tur / retur. Med en kort biltur fra Mariott finner du også golfbanen Moose Run Golf Course, i tillegg til flere severdigheter og attraksjoner.

Hotellet har eget treningsrom med svømmebasseng og tilbyr amerikansk frokost buffet hver dag.

Liker du å stå på ski så kan du glede deg over at hotellet ligger noen få kilometer fra flere flotte skibakker.

Her kan du lese mer om hotellet og bestille rom.

Sprinhill Suites Anchorage

Springhill ligger en kjøretur på ti minutter fra sentrum og tilbyr godt utstyrte boenheter. Rommene er romslige ett-roms suiter som er innredet med sofa, senger og et lite te-kjøkken. Her har du alltid litt ekstra plass som er kjekt når du er ute og reiser og trenger å slappe av litt.

Her får du også gratis transport til og fra flyplassen hele døgnet, samt en deilig frokost buffet slik at du får en god start på dagen.

Hotellet kan by på innendørs basseng, boblebad og et flott treningsrom, og noen få hundre meter fra hotellet finner du flere spisesteder og butikker.

Her kan du lese mer om Springhill Suites og bestille rom. 

Hovedstaden Juneau

Hovedstaden i Alaska er Juneau er et perfekt sted å reise hvis du vil være med på hvalsafari og andre fantastiske opplevelser. Her kan du se utrolige naturformasjoner, turstier i fjellsiden og et helt enormt isområde.

Her er det defintift områdets mange isbreer som skiller seg ut som de mest spektakulære opplevelsene, og den flotteste av dem alle er Mendenhall Glacier.

I Juneau kan du også fiske vill-laks og muligens også møte på brun bjørn. Vil du få det ultimate overblikket kan du være med på en av de daglige helikopter turene som går blant annet til toppen av Funeau Ice Field hvor store deler av området er dekket med solid is.

Juneau nås med fly eller som en del av en destinasjonen med en av de mange cruisebåtene som går i omårdet.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Juneau.

Overnatting i Juneau

Det finnes både hus og hoteller og velge mellom i Juneau og mye av det ligger sentralt plassert i sentrum. Hvis du har planer om reise mye rundt kan det være greit å vite at det ikke alltid er like enkelt å få tak i taxi om du har behov for det.

Silverbow Inn Hotel & Suites

Dette fine hotellet har restaurant, bar, lounge og en nydelig hage og terrasse med boblebad. Silverbow ligger 13 kilometer fra flyplassen og en perfekt beliggenhet i sentrum av Juneau med gangavstand til de fleste opplevelser og attraksjoner.

Hotellet er kjent for sitt smakfulle kjøkken og koselige atmosfære. Alle rommene er velutstyrte og innredet i et smakfullt design.

Her kan du se mer av Silverbow Inn og bestille rom.

Alaskas Capital Inn

Dette historiske hotellet har en sentral beliggenhet og ligger rett ovenfor The Alaska State Capital, samt i nærheten av flere restauranter, butikker og attraksjoner. I tillegg er det knappe 10 kilometer til flyplassen.

Alle rommene er utstyrt med det du trenger i tillegg til at de er lydtette for den beste komforten. Hvert rom har et unikt design og god plass.

Hver morgen får du servert en fantastisk frokost med alt fra varme pannekaker til eggs Benedict.

Her kan du se mer av Alaskas Capital Inn og bestille rom.

Best Western Grandmas´s Feather Bed

Dette koselige hotellet ligger kun tre minutter fra flyplassen og er perfekt hvis du har avreise tidlig på morgningen. Hotellet ligger 20 minutter fra sentrum og tilbyr gratis transport til og fra sentrum.

Grandma´s ligger i et stille og rolig område og har en behagelig atmosfære. Det serveres frokost hver dag i tillegg til at det er en restaurant på hotellet slik at du slipper å lete etter et sted å spise når kvelden faller på.

Hvert rom er innredet i en klassisk stil og mange besøkende skryter av at det er som å «komme hjem».

Her kan du se mer på Grandma´s feather og bestille rom.

Gled deg til å oppleve det ekte Alaska. Du vil få mange minnerike opplevelser i kanskje verdens mest unike natur.

Her kan du bestille flyreisen til Alaska. 

Lykke til og god tur.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...