Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal ut å reise, noe som kan by på utfordringer rundt digital sikkerhet.

2023 markerte vendepunktet

I 2023 tok 1,3 millioner eventyrlystne sjeler steget ut i verden, noe som representerer 88% av turismen før pandemien og en imponerende økning på 44% fra året før. Dermed ble 2023 det banebrytende året, godt ledet an av Vest-Asia, som allerede har overgått sine før-pandemiske besøkstall med 22%, mens Europa – kontinentet som tiltrekker seg flest besøkende – nådde 94% av 2019-nivåene, takket være amerikanske turister og sterk etterspørsel innad i regionen.

Norske turister har også funnet veien ut i verden igjen, og mange har allerede begynt å planlegge sine ferier. Da er det viktig å ta digital sikkerhet på alvor når man igjen skal ut i verden. Her bør man ta i bruk en VPN når man kobler seg til ukjente nettverk. Dette gjør informasjonen din kryptert og vanskeligere for hackere å fange opp. Om du er i tvil om din VPN fungerer, kan du gjøre et IP-adressesøk med gratis verktøy på nett.

Flere VPN-leverandører har dette lett tilgjengelig på sine nettsider. Kjør en test for å se hva din IP-adresse er, skru på VPN-en og kjør testen på nytt. Da vil du raskt se hvorvidt du får riktig sikkerhet, og at IP-adressen din er markert slik den skal være.

Turisme veksten kommer fra Asia

Spesielt oppmuntrende er gjenopplivingen i Asia og Stillehavsregionen, som nådde 65% av før-pandemiske nivåer i 2023, med Sør-Asia som leder løpet ved å gjenopprette 87% av 2019-nivåene. Denne imponerende utviklingen posisjonerer Asia som en nøkkelaktør i den endelige gjenopprettingen av den globale turistsektoren innen utgangen av 2024.

Når det er sagt, er dette også en av områdene der digital sikkerhet blir satt mest på prøve. Statlig sensur, overvåking og aktive hackermiljøer er noe av det som kan true turister på reise i Asia. Derfor bør man ta egen datasikkerhet på alvor fra man forlater Norge og sette seg godt inn i de reiserådene som finnes fra myndighetene.

Økonomiske forventninger skyter i været

Med inntekter fra turister som nådde $1,4 billioner i 2023, nærmer vi oss raskt de rekordhøye $1,5 trillionene tjent i 2019. Med forventninger om å overgå disse tallene med 2% i 2024, er det tydelig at turistsektoren er på en oppadgående kurve, klar til å sette nye økonomiske rekorder.

Hjertet i denne gjenopplivingen banker takket være oppdemmet etterspørsel, forbedret lufttrafikk og en betydelig gjenopplivning i asiatiske markeder. Faktorer som økt lufttrafikk og gjenåpningen av markeder og destinasjoner, spesielt i Asia, vil fortsette å være katalysatorer for global gjenoppretting.

Tips til sikkerhet før man reiser

Uansett om du allerede har planlagt din neste tur, eller begynner å kjenne det rykke litt i reisefoten, er digital sikkerhet viktig når man skal ut å reise. Dette gjelder spesielt når man som turist skal ut i nye områder eller land. I Norden er vi godt vant til at datasikkerhet tas på alvor, og de fleste nettverk er sikret på en eller annen måte.

Dette er ikke tilfellet når man reiser utenlands, og særlig på store knutepunkter kan det være vanskelig å finne trygge nettverk. Det beste rådet er selvfølgelig å styre klar av offentlige Wi-Fi i sin helhet, men om du først må koble deg til, sørg for å bruke en god VPN. Da vil informasjonen din være godt beskyttet med kryptering, og du vil ikke kunne avlyttes på samme måte.

Oppsummering

Med blikket rettet mot 2024 sesongen, er det klart at den globale turistindustrien er på vei mot en lysere fremtid. Dette optimistiske synet, kombinert med bransjens motstandskraft og innovasjon, lover godt for både reisende og de økonomiene som er avhengige av dem. Når det er sagt, er det viktig at man tar sikkerheten på alvor når man skal ut å reise.

Som forsikringsselskapene kan vitne om, er det ofte turister på reise som er et yndet mål for hackere og tyver. Ofte legger man ikke merke til tyverier eller angrep før man har reist hjem igjen, og da vil det være tilnærmet umulig å rettet det opp igjen.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...