Husk disse 4 tingene når du skal ut å fly

Det å fly er noe mange liker. Nok aller mest fordi det gjør at vi kommer oss fortere frem til destinasjonen! Men det er lett å glemme de små tingene som virkelig kan gi deg en god opplevelse når du er på reise. Derfor får du 4 tips til hvordan du kan gjøre flyturen enda bedre! 

1. Drikk nok vann 

Det å drikke nok vann er noe vi hører om overalt, hele tiden. Men det er faktisk utrolig viktig for kroppen vår at vi får i oss nok vann og når vi flyr er dette faktisk ekstra viktig, så husk å ha med deg nok drikke! Det å fly gjør at vi fort føles oss dehydrerte og mange opplever å bli oppblåste etter en lang flytur. Men det er heldigvis en superenkel måte å motarbeide dette og det er å drikke nok vann. Her er noen av grunnene til at det er bra for oss å drikke nok vann på flyturen – særlig hvis du legger ut på en lang flyreise. 

 • Det hjelper fordøyelsen din 
 • Det gjør at du føler deg mer opplagt og mindre irritabel 
 • Det forebygger hodepine 
 • Det gjør at huden din blir mindre tørr 
 • Det hjelper deg med å ikke bli så oppblåst når du lander 

Alt dette er ting mange opplever i mer eller mindre grad som ubehagelige bivirkninger av å fly, uansett om det er snakk om korte eller lange flyturer, men spesielt lange flyturer. Det at løsningen er så enkel er virkelig deilig. Unngå å drikke brus eller andre ting med kullsyre, for dette kan gjøre at du blir mer oppblåst. 

2. Beskytt deg selv når du bruker wifi på flyet 

Det å koble på et usikret nettverk er alltid en risiko, og selv om det kanskje er lett å glemme er wifi vi bruker på fly en del av disse usikre nettverkene. Derfor bør du være forsiktig når du bruker wifi på flyet. Dette er ikke et beskyttet nettverk, og det betyr at du faktisk er mer utsatt for risiko enn når du for eksempel bruker ditt eget mobilnett eller wifi hjemme hos deg selv. Men det finnes en enkel løsning som ikke betyr at du må være uten nett mens du flyr: VPN. 

Det kan være mange fordeler ved å bruke VPN når du er koblet på nett på fly. Hvis du bruker VPN på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen din, vet du allerede hva dette innebærer, og hvis man ikke gjør det er det god grunn til å vurdere det. Dette er nemlig noe du enkelt kan laste ned og installere på enhetene dine, slik at du alltid er beskyttet, uansett hvor du surfer. VPN krypterer nemlig informasjonene dine, noe som gjør det mye sikrere for deg å bruke usikrede nettverk, fordi det er nesten umulig å hacke. 

3. Last ned podkaster, lydbøker og musikk før turen 

Det er ikke alle som ønsker å bruke nettet når de flyr, for ofte er det noe man skal betale for – og i tillegg er det mange som liker følelsen av å være koblet fra resten av verden litt. Og hvis man er en av de som liker dette, er det noen ting som er viktige å huske. Det er nemlig innmari irriterende å sette seg på flyet og innse at man ikke har noen form for underholdning fordi man ikke har lastet ned innhold på forhånd.  

Her er noe av det innholdet du typisk kan laste ned på forhånd, slik at du kan benytte deg av det mens du er i lufta (bare husk å sjekke at du har nok plass på enheten din først): 

 • Podkaster. De aller fleste plattformene for podkaster tillater deg å laste ned innhold på forhånd, sånn at du kan høre på episoder av de programmene du elsker uten at du har nett. Det samme gjelder ofte radioprogrammer på nett som du enten kan strømme eller laste ned. 
 • Filmer og serier. Det er enkelte strømmetjenester som tilbyr deg muligheten for å laste ned episoder som du kan se mens du ikke har nett. 
 • Musikk. Både Spotify og andre plattformer gir deg mulighet til å laste ned album eller spillelister sånn at du alltid har tilgang til dem.  

Les sikkerhetsinformasjonen  

I tillegg til dine passasjerrettigheter er sikkerhet viktig. Du vet, det kortet som ligger i lomma på setet foran deg. Vi vet at den er der, men leser den sjelden og følger ikke helt godt nok med på sikkerhetsdemonstrasjonen fra personalet. Men det er veldig lurt å gjøre dette. Ikke alle fly er like, og derfor er det smart å danne seg et overblikk over for eksempel: 

 • Hvor er nærmeste nødutgang 
 • Hva er prosedyrene for landing på for eksempel vann 
 • Hvordan vil de ansatte gi informasjon og hva er forventet av deg som passasjer? 

Med disse fire tipsene får du både en bedre og ikke minst tryggere flytur!  

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...