Dette bør du oppleve i San Francisco

San Francisco har 890 000 innbyggere og blir ansett som en av de mest populære turistbyene. Byen har mange opplevelser å by på og et par av de mest kjente er Alcatraz og Golden Gate Bridge. Byen er spesielt kjent for alle sine bratte bakker og der finner du også de særegne og nostalgiske trikkene som fortsatt er i drift. Du bør absolutt sørge for å ta en tur med en av disse trikkene kun for opplevelsens skyld, men husk a dette er et populært fremkomstmiddel så du må regne med å stå litt i kø. Vi har tatt en kikk på hva du bør sørge for å oppleve når du tar turen til denne unike byen.

I San Francisco kan du også oppleve både Golden Gate Park og Palace of Fine Art. I 1906 opplevde byen både et kraftig jordskjelv og store branner som gjorde enorm skade på byen. Likevel er det flere områder som overlevde og som selv den dag i dag fremstår som en hyllest til byen. The painted ladies er unike og ekstravagante viktorianske rekkehus som var noe av det som overlevde både jordskjelvet og bybrannen og som gir et stort innblikk i San Franciscos historie.

Alcatraz

Tar du turen til San Francisco er det nesten et must å besøke den kjente fengselsøya Alcatraz. Denne øya har huset noen av Amerikas farligste kriminelle som for ekspempel Al Capone. Øya ble brukt som fengsel fra 1934 for kriminelle som det var stor sannsynlighet for kunne finne på å rømme. Vannet rundt Alcatraz er kjent for å være ekstremt kaldt med ustabile strømninger. Dette gjorde rømningsmulighetene vanskeligere enn ved mange andre føderale fengsler.

Øya ligger rett på utsiden av San Francisco og er i dag et av områdets største attraksjoner. Du kan besøke øya ved hjelp av ferje som har daglige turer. Du kan ha med guide eller oppleve øya alene. Ferjeturen tar rundt 20 minutter og du kommer til å få en helt spesiell opplevelse ved å besøke denne historiske øya.

I starten ble øya brukt til krigsfanger og var stengt en liten periode ettersom fengselet led under elendig vedlikehold.

Husk at det er mange bratte bakker på øya og det kan fort bli kaldt. Ta med deg gode sko og en ekstra jakke slik at du får det beste ut av turen.

Golden Gate Bridge

Denne fantastiske og fargefylte hengebroen er selve symbolet på San Francisco. Broen er over 70 år gammel og er en av verdens mest avbildede broer. Byggingen av broen ble igangsatt i 1933 og fire år senere var verdens største hengebro et faktum.

Broen er blitt et kjent landemerke med hele seks kjørebaner og brotårn som er 227 meter høye. Brotårnene er bygget i ekte art-deco stil mens broen er farget helt rød/orange.

Golden gate broen forbinder San Francisco med Marin County i California og er så berømt som det går an å bli. Broen blir kalt for den «den gylne port» og markerer skillet mellom San Francisco Bay og Stillehavet.

Golde Gate Park

I 1871 ble denne 5 kilometer lange parken tegnet. Parken består av turstier som går gjennom intet mindre enn 4050 mål med vakre hager, skogsområder og innsjøer.

Her vil du oppleve et deilig og rolig område som står i sterk kontrast til resten av det hektiske livet i byen.

Golden Gate Park brukes av både lokale og turister og er et fantastisk sted å senke skuldrene og ta inn over seg alle inntrykkene. Her kan du se det berømte Janis Joplin treet, høre på live musikk eller ta en romantisk båt-tur på en av de innbydende innsjøene.

Vil du virkelig senke skulderene så bør ta turen til den japanske tehagen. Her vil du få oppleve vakre og utsmykkede broer, nydelige hager og ren sjelero.

Du kommer virkelig til å sette pris på en tur til San Francisco. Byen er ikke av de største og har flere populære turistmål. Byen har en størrelse som gjør at du fint kan oppleve den på egen hånd med alle sine skjulte perler.

Her finner du de beste prisene på overnatting i San Francisco.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...