Bulgaria- årets heteste reisemål

Bulgaria har stått på listen til mange ferielysten nordmenn i flere år, men i år er dette reisemålet mer populært enn noen gang. Her kan du få unike og eksklusive hoteller til gode priser. Bulgaria er kjent for å gi mye for pengene og er et land som er verdt å oppleve. Hit kan du reise både med og uten barn og du kan velge mellom en mengde med oppelvelser. Både Sunny Beach og Golden Sands er de mest populære byene å reise til. Her finner du lange flotte strender, liv og røre hele dagen og et yrende natteliv, om det skulle friste.

Bulgaria byr på alt fra vannsportaktivtiteter til kultur, samt shopping og nydelige middager. Her kan du få alt du ønsker deg av en ferie og du kommer garantert til å trives. Vi har tatt en titt på noe av det du bør oppleve og hvor du bør bo for å få den beste ferien i Bulgaria i sommer.

Den unike og ukjente landsbyen

Koprivshtitsa er en liten landsby og omtales som noe av verdens vakreste av de som har hatt gleden av å oppleve den. Landsbyen ligger et par timer fra hovedstaden Sofia og du kan reise med tog om du vil ha en ekstra opplevelse med på kjøpet.

Bor du i Sunny Beach vil det ta rundt fire timer til Sofia og deretter et par timer til Koprivshtitsa. Lei en bil så kan du oppleve enda mer av Bulgarias rike historie og landskap.

Koprivshtitsa blir ansett som en av de mest velbevart landsbyene i landet og hele landsbyen er gjort om til et museum. Her kan du gå inn i mange de unike og ærverdige husene og virkelig få et innblikk i hvordan livet var for over hundre år siden.

Veliko Tarnovo- et stort stykke historie

Veliko Tarnovo var Bulgarias hovedstad under middelalderen og den dag i dag kan du se restene av det tsarpalasset som var et historisk sentrum i sin tid. Her har du utsikt over hele byen og kan virkelig ta inn over deg alt hva denne byen både er og har vært.

Her er også deler av byen bevart med små nydelige hus i brostensbelagte gater og vil garantert være ulikt noe annet du har sett. Vil du oppleve denne historiske byen må du regne med en biltur på rundt tre timer fra Sunny Beach, og det er det virkelig verdt.

Grottetur i svale ganger med fossefall

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Martina Arar Awada (@martinaarar)

Skal du til Bulgaria kommer du ikke unna denne fantastiske opplevelsen. Et besøk i denne grotten som ligger på 1200 meters høyde inne i fjellet, Trigrad Canyon, bør absolutt oppleves. Grotten har lang historie og kalles for Djevelens svelg. Inne i grotten finnes en foss på hele 42 meter og er et magisk syn. Dette er den perfekte opplevelsen på varme dager siden det er svalt og godt inne i grottene.

Vi du oppleve denne grotten og du bor i Sonny Beach må du regne med en biltur på rundt fire og en halv time. Det finnes flere operatører som kan sørge for at du kan være en del av denne opplevelse og du må regne med at denne turen tar hele dagen.

Nessebar ved Sunny Beach

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Barbara Ob (@barbusik_)

Ikke langt unna turistmagneten Sunny Beach finner du Nessebar. En liten by som er plassert på en halvøy og som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar er pakket med historie fra den gang flere ulike nasjonaliteter regjerte dagens Bulgaria. Her kan du tilbringe dagen i fantastiske omgivelser og virkelig ta inn over deg et stort stykke historie og kultur.

Du kan fint leie bil og oppleve store deler av Bulgaria på egen hånd. Landet er ikke veldig stort og har gode veier som tar deg dit du vil.

Bo eksklusivt til gode priser

Bulgaria er kjent som landet som yrer av liv og røre med en lang kulturhistorie. Her finner du også en mengde av fantastiske hoteller som kommer til å gi deg mye luksus for pengene.

Plante Hotell & Aquapark

Dette er et fem-stjerners hotell som ligger sentralt plassert i Sunny Beach. Med beliggenhet kun et par minutter fra stranden er dette det perfekte hotellet for den som elsker sol, varme og bad. Hotellet har også eget basseng og en badepark hvor både voksne og barn kan boltre seg i varmen. Når kvelden siger på er bassengområdet et perfekt sted for en god drink med utsikt til en vakker solnedgang.

Mange av hotellrommene har nydelig sjøutsikt som du kan nyte hver dag du våkner. Du kan også glede deg over at hotellet har både et eget Spa og treningsrom. Du kan også delta på hotellets vann-aerobic om du ønsker litt bevegelse mens du holder deg avkjølt. Rett og slett helt perfekt.

Hotellet har en nydelig restaurant hvor du kan nyte mange deilige måltider. Perfekt for den som ikke vil bruke tiden sin på å lete etter et sted å spise. Her finnes lokale og internasjonale retter som tilberedes med fantastiske råvarer.

Her finner du de beste prisene på overnatting ved Plante Hotell & Aquapark.

Smartline Meridian Hotell

Dette hotellet er et fire-stjerners hotell som ligger en kort spasertur fra stranden i Sunny Beach. Hotellet ligger i tillegg kun noen få hundre meter fra sentrum hvor du kan shoppe, se på livet eller holde en iguana. Her kan du være helt sikker på at både store og små får en fantastisk ferie.

Hotellet har et fantastisk basseng hvor alle badeglade kan avkjøles på varme dager. Her finnes i tillegg en egen lekeplass som barna kan boltre seg på når energien må få utløp. For voksne som trenger litt egentid kan hotellet by på deilige spa-behandlinger samt sauna og boblebad.

Hotellet er kjent for sitt eksklusive og smakfulle kjøkken og du kan være helt sikker på at alle finner noe de kommer til å elske.

Her finner du de beste prisene på overnatting ved Smartline Meridian Hotell.

Babylon Hotell

Babylon Hotell er et luksuriøst fire-stjerners hotell som ligger rundt 100 meter fra stranden i Sunny Beach. Her har du korte avstander til det meste av restauranter og opplevelser. Hotellet har eget basseng med en cocktail-bar samt en liten smårett-meny.

Babylon kan skilte med en restaurant i verdensklasse med en meny som tar for seg både det bulgarske kjøkkenet og internasjonale retter. Rommene er delikat innredet, og vil du slappe av litt kan du nyte en kald forfriskning i lobby-baren med utsikt over bassenget.

Hotellet passer godt for både dem med og uten barn og det er aldri et kjedelig øyeblikk. Her får også barna tilgang til egen barne-buffet, noe som er veldig populært blant små reisende. Det kan være greit å være obs på at hotellet ligger i nærheten av en del liv og røre så om du og dine er veldig vare for lyd kan det være litt forstyrrende for noen.

Her finner du de beste prisene på overnatting ved Babylon Hotell i Bulgaria.

Bulgaria er perfekt reisemål i perioden mai til september hvor det er ekstra varmt i juli og august.

Her finner du de beste prisene på fly til Bulgaria.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...