Argentina-unike opplevelser hele året

Argentina er et land i Sør-Amerika som deler grenser med Chile, Bolivia, Paraguay, Brasil og Uruguay. Hovedstaden er Buenos Aires, som også er den største byen. Landet har en befolkning på rundt 45 millioner mennesker og snakker hovedsakelig spansk. Argentina er et land med kontraster og mangfold som du sjelden finner andre steder. Fra de snødekte toppene av Andesfjellene og de utstrakte slettene på Pampas, til de pulserende gatene i Buenos Aires og de majestetiske fossefallene ved Iguazu, kommer Argentina garantert til å imponere deg.

Innenfor byer som Buenos Aires er det drosjer, undergrunnsbaner og busser som brukes mest for å komme seg rundt. Argentina har også et utmerket jernbanenettverk for lengre avstander, inkludert det berømte toget som tar deg opp til Andesfjellene.

Argentina er generelt rimelig for ferierende og besøkende på grunn av den gunstige valutakursen. Du vil imidlertid merke at prisene kan variere betydelig fra region til region. Buenos Aires er vanligvis dyrere enn mindre byer og landsbyer. Det er en god idé å ta med litt kontanter i lokal valuta, spesielt hvis du planlegger å besøke mindre byer eller fjerntliggende områder. Kredittkort aksepteres vanligvis i byer og større turistområder.

Du kan reise til Argentina hele året, men noen sesonger er likevel bedre enn andre. Litt avhengig av hvor i Argentina du ønsker å reise så er våren og høsten den beste for mange tilreisende.

Attraksjoner og Aktiviteter

Argentina har et mangfoldig utvalg av attraksjoner og aktiviteter som er verdt å få med seg. Fra det pulserende storbylivet og ulike vindistrikter til fossefall og spektakulær natur.

Buenos Aires

Buenos Aires er kjent som Sør-Amerikas Paris, på grunn av sin europeiske arkitektur og kulturelle påvirkning. Byen er en blanding av ulike kulturer, noe som gjenspeiles i arkitekturen, maten og musikken. Maten i Buenos Aires er deilig og variert. Prøv en argentinsk biff, som er kjent over hele verden for sin kvalitet. Besøk lokale parilla, biffhus, for en autentisk opplevelse.

Utforsk de historiske nabolagene San Telmo og La Boca. San Telmo er kjent for sine antikvitetsbutikker og søndagsmarked, mens La Boca er kjent for sin fargerike arkitektur og fotballklubben Boca Juniors.

Er du glad i kunst må du sørge for å besøk MALBA (Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires) for å se moderne latinamerikansk kunst, og ta en tur til Teatro Colón, en av verdens mest berømte operahus.

Byen har også flotte parker og grøntområder. Bosques de Palermo, Palermo-skogen, er et populært sted for piknik og avslapning, og Jardín Botánico, som er en botanisk hage-en vakker oase midt i byen.

Trenger du overnatting i Buenos Aires? Da bør du ta en kikk her.

Iguazu Falls

Iguazu Falls, eller Iguazú Falls, ligger på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest besøkte naturattraksjonene i Sør-Amerika. Dette er en serie av spektakulære fosser som ligger på grensen mellom Argentina og Brasil. Fossene ligger i to nasjonalparker, en på den argentinske siden (Iguazú nasjonalpark) og en på den brasilianske siden (Iguaçu nasjonalpark). Begge parkene tilbyr flotte stier og utsiktspunkter som lar deg utforske naturen og nyte panoramautsikten over fossene.

Iguazu Falls er omgitt av en frodig regnskog som gir et imponerende bakteppe for fossene. Det er en av de største og mest imponerende fossefallene i verden, og det er ingen overdrivelse å si at det er en naturopplevelse uten sidestykke.

Iguazu Falls består av rundt 275 separate fosser som strekker seg over en lengde på ca. 2,7 kilometer. Den mest imponerende og kjente fossen er «Devil’s Throat» (Garganta del Diablo), som er en stor U-formet foss som er omtrent 82 meter høy.

Andesfjellene

Andesfjellene strekker seg over hele den vestlige delen av Sør-Amerika, og er en av verdens lengste fjellkjeder. Dette fjellandskapet er preget av massive topper, dramatiske daler og spektakulære fjellformasjoner.

Du vil oppdage alt fra frodige regnskoger og imponerende innsjøer til høye ørkenplatåer og majestetiske isbreer.

Det finnes utallige utkikksposter i Andesfjellene som gir deg fantastisk panoramautsikt over fjellene. Noen av de mest kjente er Machu Picchu i Peru, Torres del Paine i Chile, og Mount Aconcagua i Argentina.

Mendoza

Mendoza ligger i skyggen av de majestetiske Andesfjellene og et besøk hit vil gi deg muligheten til å utforske de fantastiske fjellene. Dette området er mest kjent for sin fantastiske vindyrking.

Regionen er den største produsenten av vin i Argentina og er spesielt kjent for sine Malbec-viner. Du kan besøke de mange vingårdene og delta på vinsmaking rundt Mendoza for å prøve de deilige vinene, samt lære om fremstilling av vin.

Patagonia

Patagonia er en stor region som strekker seg over den sørlige delen av Sør-Amerika. Den dekker deler av både Argentina og Chile, og er delt av Andesfjellene.

Patagonia er kjent for sin ekstraordinære natur og regionen er hjemstedet til majestetiske fjellkjeder, isbreer, innsjøer, fosser, og enorme åpne områder.

Blant de mest bemerkelsesverdige naturlige severdighetene er Torres del Paine National Park i Chile og Los Glaciares National Park i Argentina, som begge er på UNESCOs verdensarvsliste.

Tango

Tango, den lidenskapelige dansestilen, ble til i Buenos Aires, og du kan oppleve ekte tango forestillinger og dansekvelder på ulike steder i byen. Det er også tango-museer som utforsker historien og utviklingen av denne dansen.

Har du lyst til å lære deg å danse tango så er dette det perfekte stedet å starte. Her kan du gå på kurs og lære deg deg å danse til de unike rytmene som tango er så kjent for.

Glaciar Perito Moreno

Glaciar Perito Moreno er en av de mest imponerende og kjente isbreene i verden. Den ligger i Los Glaciares National Park i Patagonia, Argentina som er en del av Andesfjellene og Patagonia-regionen.

Isbreen er imponerende stor, og dekker et areal på omtrent 250 kvadratkilometer. Den har en lengde på rundt 30 kilometer og en bredde på opptil 5 kilometer på sitt bredeste punkt.

Glaciar Perito Moreno er en såkalt tidevannsbre, som betyr at den stadig er i bevegelse. Det som gjør denne isbreen spesiell, er den imponerende og dramatiske isfronten som stuper ned i innsjøen. Isfronten er omtrent 60 meter høy, og det er mulig å se isblokker som brekker av og faller i vannet – en spektakulær opplevelse.

Her finner du overnatting i Argentina

Når bør du reise til Argentina?

Det beste tidspunktet å besøke Argentina avhenger av hvor i Argentina du ønsker å reise.  Generelt sett er våren, september til november, og høsten, mars til mai, de beste tidene å besøke Argentina. Da er været mildt og behagelig.

Sommeren, desember til februar, kan være varm, spesielt i Buenos Aires og de nordlige regionene. Vinteren, juni til august, er ideell for den som vil stå på ski i Andesfjellene.

Husk at Argentina har flere viktige helligdager og festivaler som Carnaval som feires i februar/mars, med livlige opptog og musikk. Pascua, påske, er også en spesiell tid å reise til Argentina på hvis du har lyst til å oppleve argentinsk kultur.

Argentina er et stort land, og klimaet kan variere betydelig fra nord til sør. Det kan også være greit å være oppmerksom på at populære turistdestinasjoner som Iguazu Falls og Patagonia kan bli travle i høysesongen, så bestill gjerne overnatting og turer på forhånd.

Argentina kommer til å gi deg helt unike opplevelser uavhengig av hvilke deler og regioner du velger å reise til.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Argentina.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...